6 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 3 950:-
Istanbul var huvudstad för det östromerska riket – som också kallades Bysantinska riket. När ottomanerna erövrade Istanbul 1453 gjorde de staden till huvudstad för sitt gigantiska rike. Hela staden är präglad av detta stora rike med storslagna monument, praktfulla palats och livliga basarer.

Hagia Sofia är ett av världens mest imponerande monument. Bysantinska riket uppförde byggnaden som ett stort kristet monumentet och när ottomanerna erövrade staden byggdes den om till en stor moské. De uppförde även fyra stora minareter, täckte över den stora kristna mosaiken och flyttade all inredning tio grader så att den stod vänd mot Mekka. Det är en byggnad där man ser spår av både vikingar, kristendom och islam.

Inom kort gångavstånd kan man få uppleva Sultan Ahmed-moskén, även känd som Blå moskén, Topkapipalatset, där den osmanske sultanen hade sitt harem, och shopping i Grand Bazaar. Leta upp en ledig plats i den vackra Sultanahmet-parken med ett glas glödhett te i ena handen och en döner kebab i den andra och njut av utsikten över alla unika monument som finns i närheten.

Istanbul är så mycket mer än historiska palats, vackra monument och livliga basarer. Man behöver inte ta sig långt ifrån de vanliga turistområdena för att få uppleva det lokala livet: Genom att gå på en fotbollsmatch i Istanbul får man uppleva den passionerade turkiska stämningen där alla känslor är med i leken.

Fortsätt ut i staden, möt lokalbefolkningen, sätt dig på en liten uteservering och drick ännu ett glas glödhett te, njut av solnedgången över staden och spela lite backgammon – spelet som alla turkiska män bemästrar till perfektion.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I priset ingår

  • Istanbul sex dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige - Istanbul t/r
  • Fem nätter på budgethotell inklusive frukost

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Gå och se en fotbollsmatch och upplev turkarnas djupt rotade passion för fotboll. Åk på ett båttur på Bosporen och besök en basar där du verkligen får känna av den livliga, och ibland kaotiska, stämningen. Den har sin alldeles unika charm och väcker din nyfikenhet till liv.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: