7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 11 450:-
Kapstaden är den näst största staden i Sydafrika med cirka 3,5 miljoner invånare och betraktas som huvudstad i Västra Kapprovinsen. Kapstaden är Sydafrikas viktigaste turistort och det är inte så konstigt. 2014 utsågs Kapstaden till den bästa staden i världen att besöka av både The New York Times och The Telegraph. En av anledningarna var att det är en multietnisk storstad med alla möjliga aktiviteter. Här kan man njuta av det goda livet med musik och färger, storslagen natur, en avslappnad stämning och några riktigt stora turistattraktioner, såsom Taffelberget, parlamentet, museer, Robben Island, Godahoppsudden, Cape Winelands och V&A Waterfront.

Taffelberget heter på engelska Table Mountain eftersom den platta toppen liknar en bordsskiva. När molnen driver in och täcker toppen brukar lokalbefolkningen säga att “bordet har fått en duk”. Den högsta punkten, Maclear’s Beacon, ligger 1 086 meter över havet och på en klar dag kan du se ända till Godahoppsudden härifrån.
Man tar sig enkelt upp till toppen av Taffelberget med linbana, men om man har lite tid över kan man också vandra upp. Det tar en hel dag så man får se till att ha med sig mycket vatten och ordentliga kläder och skor.

Godahoppsudden ligger på den afrikanska kontinentens sydspets. Om du är intresserad av natur, vackra omgivningar och klassisk sightseeing ska du bege dig hit. Här finns ett rikt fågelliv och om du har tur kanske du får se delfiner i havet en klar dag. Områdets kännetecken är för många den gamla fyren från 1857. Du kan antingen promenera upp eller ta linbanan.

När du är i Kapstaden är Robben Island definitivt ett måste. Resan dit börjar med en färja och därefter tar man sig runt på ön med buss. Det finns en guide med på resan och alla guider på ön är tidigare fångar, så man kan vara säker på att få höra den sanna berättelsen om hur det var på den tiden av personer som faktiskt var där. De berättar även om olika personer som har varit intagna här. Den viktigaste och mest kända är naturligtvis Nelson Mandela, som satt fängslad här i 27 år.

Om du vill få en inblick i Kapstadens fattiga områden ska du åka med på en guidad tur till en av stadens många “townships”. Här får du uppleva precis hur vardagen ser ut för alla de som inte har råd till mycket mer än ett plåttak över huvudet och den lilla mat de kan hitta. Kom nära inpå lokalbefolkningen och se, hör och känn doften av hur verkligheten ser ut i dessa områden.
Township-turerna bör alltid upplevas med guide, då detta inte är platser turister normalt sett besöker.

Kapstaden är känd för sitt djurliv och om du är fascinerad av valar finns det gott om möjligheter. Valsäsongen är från juni till december, och utbudet av turerna varierar från båttur till busstur på fastlandet. Ett annat djur man kan komma nära inpå i Kapstaden är pingvinerna som särskilt kan upplevas vid Boulders Beach. En guidad tur till Cape Point bjuder oftast också på ett stopp vid Boulders Beach med en promenad bland pingvinerna.

V&A Waterfront är Kapstadens Nyhavn, fast i mycket större skala. Det är särskilt under kvällstid V&A Waterfront väcks till liv och området fylls av människor. Restaurangerna ligger vägg i vägg och shoppingmöjligheterna är stora. Här kan du njuta av livemusik, uppträdanden och den vackra utsikten över vattnet med staden och taffelberget i bakgrunden.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna så att du får uppleva alla de mest populära sevärdheterna.

Det kan vara bra att boka turen till Robben Island i förväg eftersom färjebiljetterna snabbt blir slutsålda.

Sydafrika är ett av de resmål där vi har stora möjligheter att arrangera volontärarbete, både när det kommer till människor, där undervisning inom skolsektorn eller surfing med lokalbefolkningen kan vara ett alternativ, och arbete med djur i olika nationalparker.

I priset ingår

  • Kapstaden sju dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige - Kapstaden t/r
  • Boende på hostel i flerbäddsrum

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

På toppen av hotellet The Ritz finns Kapstadens enda roterande restaurang, och från den 21:a våningen får man en alldeles unik utsikt över staden. Här måste man boka bord i förväg. De mest populära tiderna för att reservera ett bord är antingen vid solnedgången eller under kvällstid när solen har gått ner helt och stjärnorna tittar fram.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: