7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 8 450:-
Nepal är känt för sina vackra och enorma berg i Himalaya. På en klar dag kan bergstopparna ses från Katmandu som ligger i en dal på 1 400 meters höjd. Katmandu har otroligt mycket att bjuda på. Några av sevärdheterna ni inte får missa är Durbartorget, aptemplet, Boudhanath-stupan, Pashupatinath-templet, Chitwan nationalpark och stadsdelen Thamel. Men det finns också mycket annat. Riktigt mycket.

Den pulserande stadsdelen Thamel är oftast där man bor som turist i Katmandu. En spännande plats, fullspäckad med pensionat, hotell, butiker, marknader, restauranger, friluftsbutiker, barberare m.m.

I Nepal är 80 % av befolkningen hinduer och det är tydligt i Katmandu med alla sina vackra tempel. Pashupatinath-templet är det heligaste hinduistiska templet i Katmandu, och det är endast hinduer som får gå in i själva templet. Resten får beundra det från utsidan. Men det är en fantastisk upplevelse att strosa runt utanför templet. Här kan man också få bevittna kremeringar. Det är en bra möjlighet att komma lite närmare den nepalesiska kulturen och religionen.

Utanför Thamel i Katmandu ligger det kända aptemplet som har en fantastisk utsikt över staden, och som kan besökas när som helst under dagen. Man kan bege sig upp dit redan kl. 6.00 på morgonen för att undvika den stora turistsamlingen. Då får man dessutom uppleva lokalbornas morgonritualer, där de bl.a. ger offergåvor till de olika gudarna.

En annan spännande plats är Durbartorget. Torget ligger vid det kungliga palatset i Katmandu och finns även med på Unescos lista över världsarv. När man besöker de gamla historiska palatsen, som sträcker sig tillbaka till 1500-talet, är det som att kliva in i en värld där tiden har stått stilla i hundratals år.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Vår duktiga samarbetspartner har ett servicecenter i Katmandu. Här kan man få vägledning och råd om Katmandu och Nepal på plats och hjälp med exempelvis avbokningar av flygbiljetter, köp av tågbiljetter, rundturer m.m.

I priset ingår

  • Katmandu, sju dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige – Katmandu t/r
  • Övernattning på budgethotell i stadsdelen Thamel som ligger i hjärtat av Katmandu
  • Transport från flygplatsen till hotellet t/r

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Gå upp tidigt på morgonen, hyr en cykel och ge dig ut på en cykeltur till Patan. Färden tar cirka två timmar och ger dig möjlighet att verkligen komma ut och uppleva den nepalesiska kulturen med egna ögon. Dessutom får man se det forna kungapalatset i Patan som inte många turister får möjlighet att uppleva.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Nepal

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Winberg Travel Servicecenter Kathmandu ligger centralt i staden vid stadsdelen Thamel i Nepals huvudstad Kathmandu.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: