Sök
Sök
Lissabon skyline med Sao Jorge fæstningen
Studieresa

Portugal - Lissabon

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 3 295:-

Reslängd: Fem dagar

Lissabon är Portugals huvudstad och den största staden i landet. Staden är uppbyggd på och runt 7 kullar, så kallade miradouros, och härifrån får man en fantastisk utsikt över stadens tak. Några av Lissabons mest kända landmärken är det storslagna slottet och fästningsruinen Castelo de Sâo Jorge och Santa Justa-hissen som förbinder stadsdelarna Baixa och Bairro Alto. Hissen är uppförd i stil med Eiffeltornet och på toppen finns det ett litet kafé.

I samband med världsutställningen 1998 förvandlade man ett tråkigt industriområde längs Tejo-floden till en ultramodern stadsdel. Parque da Nacões präglas av futuristisk arkitektur som blir en tydlig kontrast till Lissabons gamla kvarter. Här finns idag bostäder åt 5 000 människor, en stor marina och inte minst ett enormt oceanarium där ett av världens största akvarium finns med en undervattensvärld av hajar, rockor och fiskar i alla möjliga storlekar och färger.

På kullarna runt Lissabons centrum ligger de två gamla kvarteren Alfama och Bairro Alto. Här lyser stadens historia igenom längs de stenlagda gatorna och de små krokiga husen, varav vissa är vackert utsmyckade med kakel. Här finns även otaliga fado-restauranger där man kan få höra den mycket melankoliska, traditionella portugisiska musiken.


Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera yrkesmässiga besök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Förslag på upplevelser i Lissabon

Verksamheten Seth är ett självklart företag att besöka i Lissabon. Seth arbetar med byggnader, broar och infrastruktur och är beläget i utkanten av Lissabon. Verksamheten grundades 1933 av den danska firman Højgaard og Schultz.
Företaget arbetar bland annat för den offentliga och privata sektorn, det portugisiska flygvapnet och NATO.
Det finns även möjlighet att skräddarsy besöket till att handla om exempelvis betong, vattentankar, konstruktion eller oljetillförselsystem till skepp och flyg.

Ett annat spännande besök skulle kunna vara hos en av de större tillverkarna av öl och vatten i Portugal som ligger cirka 25 km från Lissabon.

Vi kan arrangera ett besök på en vingård – ett spännande besök hos vinproducenten Quinta do Sanguinhal som är belägen i otroligt vackra omgivningar nära Bombarral.

Andra utflykter i och runt Lissabon skulle kunna vara en cykeltur runt Lissabon med guide, ett besök i
expoområdet Parque da Nacões eller en bussresa till Sintra, Cascais eller Estoril.


Pris

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 3 295:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kommentarer till pris

  • Lissabon fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett Sverige – Lissabon t/r
  • Övernattning i flerbäddsrum inkl. frukost
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: