5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 4 450:-
I samband med världsutställningen 1998 förvandlade man ett tråkigt industriområde längs Tejo-floden till en ultramodern stadsdel. Parque da Nacões präglas av futuristisk arkitektur som blir en tydlig kontrast till Lissabons gamla kvarter. Här finns idag bostäder åt 5 000 människor, en stor marina och inte minst ett enormt oceanarium där ett av världens största akvarium finns med en undervattensvärld av hajar, rockor och fiskar i alla möjliga storlekar och färger.

På kullarna runt Lissabons centrum ligger de två gamla kvarteren Alfama och Bairro Alto. Här lyser stadens historia igenom längs de stenlagda gatorna och de små krokiga husen, varav vissa är vackert utsmyckade med kakel. Här finns även otaliga fado-restauranger där man kan få höra den mycket melankoliska, traditionella portugisiska musiken.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera yrkesmässiga besök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Förslag på upplevelser i Lissabon

Verksamheten Seth är ett intressant företag att besöka i Lissabon. Seth arbetar med byggnader, broar och infrastruktur och är beläget i utkanten av Lissabon. Verksamheten grundades 1933 av den danska firman Højgaard og Schultz. Företaget arbetar bland annat för den offentliga och privata sektorn, det portugisiska flygvapnet och NATO. Det finns även möjlighet att skräddarsy besöket till att handla om exempelvis betong, vattentankar, konstruktion eller oljetillförselsystem till skepp och flyg.

Ett annat spännande besök skulle kunna vara hos en av de större tillverkarna av öl och vatten i Portugal som ligger cirka 25 km från Lissabon.

Vi kan arrangera ett besök på en vingård – ett spännande besök hos vinproducenten Quinta do Sanguinhal som är belägen i otroligt vackra omgivningar nära Bombarral.
Andra utflykter i och runt Lissabon skulle kunna vara en cykeltur runt Lissabon med guide, ett besök i expoområdet Parque da Nacões eller en bussresa till Sintra, Cascais eller Estoril.


I priset ingår

  • Lissabon fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett Sverige – Lissabon t/r
  • Övernattning i flerbäddsrum inkl. frukost

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Vi rekommenderar en guidad cykeltur där man får uppleva staden på ett annorlunda sätt genom att få upp pulsen lite och känna vinden i håret. Rutten startar uppe på toppen av Park Eduardo VII ner genom den centrala delen av staden, längs med vattnet och slutar i Belém. Ni stannar till vid bland annat: Marquês de Pombal-torget, Avenida da Liberdade, Restauradores-torget, Rossio-torget, hamnen vid 25 april-bron och Torre de Belém. Turen tar ca 3–3,5 timmar.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: