5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 4 450:-
En av Málagas arkitektoniska juveler är renässanskatedralen som uppfördes mellan år 1528 och 1782. Men även om den officiellt färdigställdes 1782 är den ännu inte helt färdig. Pengarna tog helt enkelt slut och därför blev det östra klocktornet aldrig byggt. Det har resulterat i att katedralen har fått namnet “la manquita” som betyder “den enarmade kvinnan”.

Bakom katedralen ligger den romerska teatern, som återfanns först år 1951 då man grävde inför ett annat bygge. Dessvärre var teatern vid denna tidpunkt endast en ruin, eftersom många av stenarna hade använts till att bygga fästningen Alcazaba. Det var först 2011 som teatern restaurerades och därmed även kunde öppnas för allmänheten.

Alcazaba är en av de bäst bevarade arabiska fästningarna i Spanien. Fästningen användes bland annat till att bekämpa invasioner och uppror från de kristna, och inne i fästningen finns ett litet palats som idag bland annat används som museum. Fästningens yttre murar är sammanlänkade med fästningen Gibralfaro, vilket gjorde att man fritt kunde kommunicera mellan de två fästningarna när viktig information behövde framföras.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera yrkesmässiga besök, dagsturer, lokaltransport samt guidade rundturer.

I priset ingår

  • Málaga fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett Sverige - Málaga t/r
  • Boende på centralt beläget hostel i flerbäddsrum

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

En resa till Málaga kan med fördel kombineras med ett par övernattningar i eller en heldagsutflykt till Granada, där vi rekommenderar ett besök till den gamla arabiska kungliga borgen Alhambra liksom till den gamla arabiska stadsdelen Albacin.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: