5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 3 450:-
Manchester är en relativt ung stad och den snabbast växande staden i England. Idag bor mer än en halv miljon invånare i stadens centrala delar. Staden är världsberömd för sina fotbollsklubbar, rivalerna Manchester United och Manchester City. Fotbollsstadion Old Trafford, som ursprungligen byggdes 1910, bombades i mars 1941 av det tyska Luftwaffe och byggdes återigen upp 1949. Arenan är numer en välkänd symbol för staden.

Manchester var världens första industristad och en riktig arbetarstad där många levde under svåra förhållanden. Mot slutet av 1800-talet blev staden centrum för världens bomullstillverkning, men de som arbetade med detta fick betala med sin hälsa. Svält, sjukdomar och arbetsplatsolyckor präglade deras vardag och de fattiga arbetarna i slumkvarteren blev oftast inte särskilt gamla.

Idag går stadens utveckling framåt i rasande takt. Från att ha varit en nedgången och smutsig stad bjuder Manchester idag på hippa restauranger, klassiska pubar och bra museer. Det tidigare industriområdet utanför stadens centrum har förvandlats till en intressant och modern stadsdel där arkitekterna har fått fria händer och låtit kreativiteten flöda.

Det är enkelt att ta sig runt i Manchester med Metrolink - stadens spårvagn - och det välutvecklade nätverket av tåg och bussar.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I priset ingår

  • Manchester fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett Sverige - Manchester t/r
  • Boende på hostel i flerbäddsrum

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Gör en orientalisk och kulinarisk rundtur i Chinatown eller besök Museum of Science and Industry, där du får lära dig mer om Manchesters industriella historia.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: