Sök
Sök
NYC - LH
Studieresa

USA - New York

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 6 250:-

Reslängd: Sex dagar

New York är känd som staden som aldrig sover och precis som Frank Sinatra sjunger vill man bli en del av detta när man kommer till “the Big Apple”. Med över 8 miljoner invånare på drygt 800 km² är New York en av USA:s mest befolkningstäta storstäder. New York är uppdelad i fem stadsdelar – Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens och Staten Island – som var och en har sin speciella atmosfär och karaktär.

5th Avenue är en av de mest kända gatorna i New york och en riktigt bra utgångspunkt för alla shoppingentusiaster. Det är fullspäckat med butiker och varuhus som tillgodoser alla smaker.

På södra Manhattan ligger finansdistriktet. Här hittar du New York Stock Exchange och Wall Street. Det är en upplevelse att gå runt och känna in stämningen bland affärsmän och skyskrapor. Här hittar du också “Ground Zero” som har förvandlats till en jättestor byggarbetsplats för det nya World Trade Center.

Soho är namnet på en av New Yorks spännande stadsdelar där man bland annat kan hitta Chinatown och Little Italy. Manhattans Chinatown är den största kinesiska enklaven utanför Asien som bjuder på allt inom konsthantverk, spännande matupplevelser, klädbutiker, teatrar och konstgallerier.

Från Battery Park på Manhattans sydspets måste man bara hoppa på en av de gratis, gula Staten Island-färjorna som åker förbi Frihetsgudinnan. Statyn sträcker sig 46 meter upp i skyn på Liberty Island vid inseglingen till New York. På väg till Staten Island stannar färjan också vid Ellis Island där du kan besöka National Museum of Immigration. På tillbakavägen får du en fantastisk utsikt över New Yorks stadssilhuett.

Ett besök till Madison Square Garden är också en häftig upplevelse. Där kan du se en basketmatch i NBA med t.ex. New York Knicks och Miami Heat.

Från Brooklynbron kan du njuta av en storslagen utsikt över Lower Manhattan och Brooklyn. Det går lika bra att ta sig över bron till fots som på cykel via gångvägen i trä på den 500 meter långa bron. En helikoptertur över Manhattan är också en fantastisk upplevelse.


Midtown
I Hjärtat av New York ligger Times Square, som också är utgångspunkten för teaterdistriktet där man kan se en av de berömda Broadway-musikalerna eller -pjäserna. Detta är ett absolut måste!

Och se till att inte missa utsikten från Empire State Building. Planera in besöket lite senare på eftermiddagen så att du får se den underbara utsikten över New York både i dagsljus och när mörkret faller och storstadens ljus börjar tändas.

Om du är intresserad av modern konst bör du titta förbi det populära MoMA – Museum of Modern Art. Här hittar man konst som passar alla, med allt från arkitektur och design till skulpturer och målningar.

Vi rekommenderar även att planera in ett besök till FN:s högkvarter och betala lite extra för en rundvisning.

Uptown
På Upper West Side kan man besöka American Museum of Natural History som sitter på en av världens mest spektakulära samlingar av förhistoriska och naturvetenskapliga objekt. Dinosaurie-utställningen med fossil och skelett från forntidens gigantiska djur är definitivt värd ett besök.

Om du behöver en lugn stund är Central Park det perfekta stället. Här kan du njuta av de gröna omgivningarna och upptäcka New York-bornas älskade fristad. Här hittar man både sjöar, tennisbanor, basebollplaner och mycket mer. Vi rekommenderar att man utforskar parken på cykel eller till fots.

Mitt i Central Park ligger Metropolitan Museum of Art, och i närheten hittar du det arkitektoniska mästerverket Guggenheimmuseet med modern konst i världsklass.

Harlem
Norr om Central Park på Manhattan hittar man Harlem som är känd för sina många kyrkor med gospelgudstjänster.

Harlem har sedan 1800-talet mest varit känd för våld, droger och slum. Men det är också platsen där stora namn som Duke Ellington, Count Basie, Louis Armstrong och Billie Holiday vidareutvecklade musikkulturen med jazz och soul på stadsdelens många jazzklubbar och på den legendariska Apollo Theatre.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I New York kan det vara en stor utmaning att hitta ett bra hotell eller hostel med ett bra läge och till ett rimligt pris, eftersom prisnivån i staden är mycket hög. Ofta behöver man ta sig mycket långt utanför centrum för att hitta någorlunda acceptabla priser. Hos Winberg Travel har vi stor kunskap om hotell och hostel i New York och kan därför hjälpa till med att hitta boende som stämmer överens med just ert behov och prisnivå.

Andra exempel på vad Winberg Travel kan ordna med i New York: Sportevenemang, inträde till museer, limousine, restaurangbesök, sightseeing i buss, besök på jazzklubbar, tunnelbanekort m.m. Ja, det är nästan bara fantasin som sätter gränserna.

Med det internationella studentkortet ISIC kan du få många rabatter under din studieresa till New York. Med kortet får du t.ex. rabatt på New York City Pass, Broadway-shower och entrébiljetter till Madame Tussauds vaxmuseum. Läs mer om ISIC-kortet här och se vilka rabatter du kan få med ISIC-kortet i New York.

Pris

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 6 250:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kommentarer till pris

  • New York, sex dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige – New York t/r
  • Boende på hostel
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: