6 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 8 450:-
5th Avenue är en av de mest kända gatorna i New york och en riktigt bra utgångspunkt för alla shoppingentusiaster. Det är fullspäckat med butiker och varuhus som tillgodoser alla smaker.

Soho är namnet på en av New Yorks spännande stadsdelar där man bland annat kan hitta Chinatown och Little Italy. Manhattans Chinatown är den största kinesiska enklaven utanför Asien som bjuder på allt inom konsthantverk, spännande matupplevelser, klädbutiker, teatrar och konstgallerier.

Från Battery Park på Manhattans sydspets måste man bara hoppa på en av de gratis, gula Staten Island-färjorna som åker förbi Frihetsgudinnan. Statyn sträcker sig 46 meter upp i skyn på Liberty Island vid inseglingen till New York. På väg till Staten Island stannar färjan också vid Ellis Island där du kan besöka National Museum of Immigration. På tillbakavägen får du en fantastisk utsikt över New Yorks stadssilhuett.

Från Brooklynbron kan du njuta av en storslagen utsikt över Lower Manhattan och Brooklyn. Det går lika bra att ta sig över bron till fots som på cykel via gångvägen i trä på den 500 meter långa bron. En helikoptertur över Manhattan är också en fantastisk upplevelse.

Om du är intresserad av modern konst bör du titta förbi det populära MoMA – Museum of Modern Art. Här hittar man konst som passar alla, med allt från arkitektur och design till skulpturer och målningar. Vi rekommenderar även att planera in ett besök till FN:s högkvarter och boka en rundvisning.

På Upper West Side kan man besöka American Museum of Natural History som sitter på en av världens mest spektakulära samlingar av förhistoriska och naturvetenskapliga objekt. Dinosaurie-utställningen med fossil och skelett från forntidens gigantiska djur är definitivt värd ett besök.

Om du behöver en lugn stund är Central Park det perfekta stället. Här kan du njuta av de gröna omgivningarna och upptäcka New York-bornas älskade fristad. Här hittar man både sjöar, tennisbanor, basebollplaner och mycket mer. Vi rekommenderar att man utforskar parken på cykel eller till fots. Mitt i Central Park ligger Metropolitan Museum of Art, och i närheten hittar du det arkitektoniska mästerverket Guggenheimmuseet med modern konst i världsklass.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I New York kan det vara en stor utmaning att hitta ett bra hotell eller hostel med ett bra läge och till ett rimligt pris, eftersom prisnivån i staden är mycket hög. Ofta behöver man ta sig mycket långt utanför centrum för att hitta någorlunda acceptabla priser. Hos Winberg Travel har vi stor kunskap om hotell och hostel i New York och kan därför hjälpa till med att hitta boende som stämmer överens med just ert behov och prisnivå.

Andra exempel på vad Winberg Travel kan ordna med i New York: Sportevenemang, inträde till museer, limousine, restaurangbesök, sightseeing i buss, besök på jazzklubbar, tunnelbanekort m.m. Ja, det är nästan bara fantasin som sätter gränserna.

Med det internationella studentkortet ISIC kan du få många rabatter under din studieresa till New York. Med kortet får du t.ex. rabatt på New York City Pass, Broadway-shower och entrébiljetter till Madame Tussauds vaxmuseum. Läs mer om ISIC-kortet här och se vilka rabatter du kan få med ISIC-kortet i New York.

I priset ingår

  • New York, sex dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige – New York t/r
  • Boende på hostel

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Är du i New York en söndag - boka en gospel brunch på Ginny´s Supper Club i Harlem!

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: