Sök
Sök
Promenade des Anglais
Studieresa

Frankrike - Nice

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 3 450:-

Reslängd: Fem dagar

Det är inte för inte att så många resenärer fortsätter att återvända till Nice. Förutom det fördelaktiga klimatet och stadens läge vid Medelhavet, bjuder staden också på konst, massor av härliga restauranger och kaféer, marknader och mode. Och med sitt idealiska läge i Provence blir Nice en perfekt utgångspunkt för den som vill utforska omgivningarna.

Med sina knappt 350 000 invånare är Nice Frankrikes femte största stad och en av de mest besökta städerna i landet. Staden har ett vackert läge på den franska rivieran vid Medelhavet och är omgiven av bergen i Provence.

Under tusentals år har staden tillhört olika härskare med många folkslag som har satt sin prägel på området. Grekerna uppförde en handelsstation år 550 f.Kr. och romarna anlade år 154 f.Kr. en hel stadsdel med tempel, termer, arenor och amfiteatrar.
Här kan du stilla din nyfikenhet genom att besöka en blomstermarknad, äta på en av de många restaurangerna eller strosa runt i gamla stan och titta på små butiker med kristna figurer och vackra målningar under hustaken. För dig som är konstintresserad finns det flera bra museer att välja på.

Nice anordnar även en årlig karneval i februari. I juni hålls den årliga musikfestivalen som egentligen skapades av det franska kulturministeriet 1982 för att få ungdomar intresserade av musik.

Man kan också ge sig ut och vandra i bergen (måttlig svårighetsgrad), prova på en av områdets fantastiska cykelvägar, besöka en parfymtillverkare i den närbelägna staden Grasse eller åka till Monaco.

Nice är ett bra resmål året runt med sina långa, varma somrar och milda vintrar. Det handlar bara om att bestämma sig och ge sig iväg.


Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Pris

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 3 450:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kommentarer till pris

  • Nice sju dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige - Nice t/r
  • Boende på hostel/budget hotel i flerbäddsrum
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: