5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 4 950:-
Redan under färden från flygplatsen till Reykjavik visar ön upp sitt speciella landskap. Här kör man genom karga lavamarker, och på den här sträckan bör man stanna till vid Blå lagunen. Blå lagunen ligger i ett lavafält där man kan simma runt i de mineralrika varma källorna som har fått sin vackra blå färg från mineralsalter och alger. En upplevelse du inte får missa när du är besöker Island.

I Reykjavik bör du se till att besöka det vackra konsert- och operahuset Harpa som har ritats av Olafur Eliasson. Passa även på att utforska stadens smågator som gömmer hippa designerbutiker och gamla mysiga byggnader från tiden när staden levde på sin fiskeindustri. Reykjavik är en färgstark stad med en rik historia och ett paradis för folk som intresserar sig för konst, kultur och gastronomi.

Från Reykjavik är det inte långt till stora naturupplevelser. Bland annat kan man åka på valsafari, lunnefågelsafari och norrskenstur. Se även till att du har tid över för en ridtur på de vackra islandshästarna som är helt unika för Island.

“Gyllene cirkeln” är en heldagstur där du får uppleva lite av Islands unika natur. Du får se det geotermiska området Geysir, där den termiska aktiviteten sjuder under jorden och som med jämna mellanrum skjuter upp en fontän av vatten många meter upp i luften. Du kommer också åka förbi Gullfoss, det största och mest spektakulära vattenfallet på Island och Þingvellir nationalpark, en plats där man tydligt kan se gränsen mellan den europeiska och den amerikanska kontinentalplattan. Det är en historisk plats eftersom Alltinget inrättades här, och idag är den också med på Unescos lista över världsarv.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I priset ingår

  • Reykjavik fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett Sverige - Reykjavik t/r
  • Boende på hostel i flerbäddsrum

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

En cykeltur runt Reykjavik är en upplevelse som verkligen kan rekommenderas och ett intressant sätt att lära känna staden. Vi kan ordna det mesta så bara berätta gärna vad du helst vill göra!

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: