5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 3 450:-
Riga har strax över 700 000 invånare och är huvudstad i Lettland. Jämfört med många andra huvudstäder är staden inte särskilt stor och många sevärdheter kan upplevas till forts. Genom Riga rinner floden Daugava som mynnar ut i Rigabukten i den sydöstra delen av Östersjön.

Staden är relativt platt och lätt att gå runt i. Här finns en välutvecklad infrastruktur med bussar och spårvagnar och man tar sig enkelt runt med förhållandevis lite pengar. Riga är idag en modern stad som samtidigt har bevarat mycket av sin gamla historia och arkitektur. Staden har en historia som sträcker sig tillbaka till 1200-talet och under åren har den varit styrd av flera olika nationer. Lettland blev slutligen självständigt igen 1991.

Det är trevligt att strosa runt på de smala gatorna i Vecriga. Detta är stadens äldre stadsdel som dessutom finns med på Unescos lista över världsarv. Här finns en unik atmosfär och längs de kullerstensbelagda gatorna hittar man en blandning av gamla kyrkor, katedraler, shopping, restauranger och barer. Det finns flera vackra torg och staden är omgiven av gröna parker där man kan få lite välbehövlig vila. Staden är känd för sina många byggnader i jugendstil. Här hittar man hela kvarter med byggnader som präglas av jugendarkitektur. Staden bjuder även på moderna byggnader, och ett bevis på detta är det 368,5 meter höga tv-tornet som man även kan åka upp i.

Om man gillar marknader finns det en stor marknad i fem gamla hangarbyggnader för zeppelinare, där man kan köpa det bästa av lokala färska matvaror – allt från frukt och grönsaker till fisk, kött och bakverk. De fem hangarerna användes på 30-talet till luftskepp, men rymmer idag istället hundratals stånd som tillsammans utgör Östeuropas största marknad.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I priset ingår

  • Riga fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett Sverige - Riga t/r
  • Boende på hostel i flerbäddsrum

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Gå på en guidad tur i Moskvadistriktet och det judiska gettot, hoppa på en spårvagn och ät middag där lokalbefolkningen brukar äta eller ge dig iväg på en dagstur på cykel ut till kuststaden Jurmala.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: