7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 11 950:-
Rio de Janeiro är en stad som de flesta redan har en tydlig bild av, särskilt efter fotbolls-VM och OS i Brasilien som arrangerades i just Rio. Den stora Kristusstatyn vakar över stadens många miljoner invånare, rika som fattiga, och från berget Corcovado, där statyn står, får du en perfekt utsikt över Rio och de omgivande växtbeklädda bergstopparna.

I närheten av Rio ligger världens största stadsnära regnskog, Tijuca National Park. Här finns goda cykel- och vandringsmöjligheter och ett rikt djurliv som man sällan får uppleva i andra storstäder. Ett besök till en favela är också ett måste. Där kan du få en inblick i de stora sociala klyftor som finns i Rio och i Brasilien överlag. Samtidigt får man uppleva det lokala arbetet som utförs i favelorna för att skapa ett bättre liv, få bättre utbildningsmöjligheter och bekämpa brott. Favelorna kan även vara mycket vackra och färgstarka trots det fallfärdiga intrycket. Stränderna i Cobacabana och Ipanema är också ett måste när man är i Rio. Här går allt i livets tecken; det är dans, fest och fotboll på stranden och man får uppleva den avslappnade inställning till livet som invånarna i Rio är kända för.

Om du har tid kan vi rekommendera en segeltur på en gammal skonare i viken runt Rio. Det är både vackert, exotiskt och avslappnande och man kommer bort lite från Rios intensiva storstadspuls. Med nyfunna krafter kan du sedan koncentrera dig på Rios historiska centrum som rymmer arkitektur från den portugisiska kolonialtiden.

Vad kan vi hjälpa till med?

Rio kan kännas överväldigande vid första anblicken. Därför rekommenderar vi alltid en guidad rundtur den första dagen så att man kan bekanta sig lite med staden. Ett besök vid i en favela är ett måste om man vill skapa sig en bild av den mångfald och de sociala utmaningar Brasilien står inför. Om din studieinriktning är sport och musik ska du passa på att gå på en Capoeira-lektion. Capoeira är en brasiliansk kampsportsdans som härstammar från slaveriet. Utöver dessa saker kan vi skräddarsy ett program efter dina önskemål genom vår duktiga lokala samarbetspartner i Rio.

I priset ingår

  • Rio de Janeiro sju dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige - Rio de Janeiro t/r
  • Boende på hostel i flerbäddsrum

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Använd dig av tunnelbanan eller minibussar för att ta dig runt i staden. Det är både enkelt och billigt.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: