Sök
Sök
Shanghai, Kina
Studieresa

Kina - Shanghai

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 6 295:-

Reslängd: Sju dagar

Shanghai är staden där Kina möter västvärlden. En stad full av kontraster. Skyskraporna på Pudong-sidan, med det nya flaggskeppet Shanghai Tower på 632 meter, skiljer sig otroligt mycket från det gamla franska kvarteret på Puxi-sidan, där mysiga alléer och små parker präglar stadsbilden.

I 300 km/h tar man sig från Shanghai Pudong flygplats till centrala Shanghai med maglevtåget. Redan vid ankomsten är det tydligt att Shanghai är en modern stad med högt tempo.

Floden Huangpu delar upp Shanghai i två delar. På den ena sidan floden hittar man den gamla stadsdelen där The Bund är centrum. Här finns vackra byggnader i europeisk stil från början av 1900-talet. Det mysiga och lite lugnare franska kvarteret i den gamla stadsdelen har lokala restauranger, kaféer, gallerier, konsthantverk och vintagebutiker. Det blir en tydlig kontrast till The Bunds stora internationella varuhus och kända varumärken.

På andra sidan floden tornar Pudong upp sig. På 25 år har stadsdelen förvandlats från ett landskap av risfält och lantbruk till en stadssilhuett med skyskrapor, som numera är centrum för Kinas ekonomi. För att bättre förstå denna utveckling är ett besök på Shanghais stadsutvecklingsmuseum ett måste. Där får man en inblick i hur man kan gå från risfält till en toppmodern stadsdel med skyskrapor på bara 25 år.

Mitt i den moderna storstadspulsen kan man med fördel dra ner lite på tempot och tillbringa en morgon i Fuxin Park där kineserna spelar badminton, utövar tai chi, dansar folkdans eller flyger med drakar innan dagen börjar på allvar. Det är en mycket gammal tradition att kineserna träffas offentligt för att motionera, ägna sig åt musik eller spela brädspelet Mahjong.

I utkanten av Shanghai hittar man flera traditionella kanalstäder som man kan besöka. De är vackra, men har med tiden blivit allt mer kommersiella. Här får du ytterligare en kontrast till megastaden Shanghai.


Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera yrkesmässiga besök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Vi utgår alltid ifrån era konkreta intresseområden när det kommer till upplevelser i Shanghai och skräddarsyr därefter programmet för att passa er.

Pris

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 6 295:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kommentarer till pris

  • Shanghai sju dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige – Shanghai t/r
  • Boende på budgethotell/hostel i flerbäddsrum.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: