6 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 8 450:-
Efter att den amerikanska självständighetsförklaringen undertecknades 1776 uppstod ett behov av en huvudstad som var helt fri från regionala intressen. En sådan fanns inte och därför beslöt man att bygga en helt ny stad – vars huvudsakliga syfte skulle bli att vara huvudstad. Staden är uppdelad i fyra kvarter och i centrum för dessa står Capitol Hill, där man även hittar kongressbyggnaden.

Från Capitol Hill till Lincoln Memorial breder parken “National Mall” ut sig. Det är här man hittar stadens största och mest kända museer: Air and Space Museum, the Smithsonian Institute, nationalmuseet osv. Inom ett relativt litet område kan man alltså hitta både historia, konst, kultur, politik och arkitektur.

Om man tar sig över till andra sidan Potomac-floden hittar man Pentagon och Arlingtonkyrkogården. Kyrkogården är imponerande men samtidigt obehaglig med alla sina vita gravstenar i långa rader.

Förutom ståtliga byggnader, fantastiska museer och världshistoria och politik på hög nivå, har Washington faktiskt en hel del annat att bjuda på. I stadsdelen Georgetown hittar man kaféer, barer, hippa butiker och massor av bra musik och i Chinatown finns det många restauranger som är både billiga och bra.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

En kväll med amerikansk fotboll eller ett besök på en av stadens häftigaste jazzklubbar blir ett trevligt avbrott från dagar fyllda med historia och politik. Eller varför inte ge dig ut på en lokalguidad cykeltur till stadens största sevärdheter? Vi kan också ordna med upphämtning vid flygplatsen i limousine eller se till att tunnelbanebiljetterna finns klara vid ankomsten.

I priset ingår

  • Washington DC, sex dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige – Washington t/r
  • Boende på hotell i rum för 4–6 personer

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: