Sök
Sök
Yogyakarta i Indonesien.
Yogyakarta i Indonesien.
Yogyakarta i Indonesien.
Prambanan Templet.
Prambanan Templet.
Borobudur templet.
Borobudur templet.
Borobudur templet.
Vulkankrater i Indonesien.
Vulkankrater i Indonesien.
Vulkankrater i Indonesien.
Vulkankrater i Indonesien.
Vulkankrater i Indonesien.
Mt. Bromo vulkanen.
Mt. Bromo vulkanen.
Mt. Bromo vulkanen.

Java Overland

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 8 495,-

Reslängd: 5 dagar

Denna tur bjuder på vackra tempel, däribland det intressanta Borobudur-templet, en tur till Bromo-vulkanen till häst och vacker natur.

Ön är den mest tätbefolkade av alla tusen öar i det indonesiska ö-riket. Mer än hälften av Indonesiens befolkning på cirka 220 miljoner bor här, men du hittar trots detta fortfarande områden på denna ö som är nästan helt obefolkade. De vulkaniska bergskedjorna går från väst till öst och många av vulkanerna är aktiva. Ett av de vackraste vulkaniska områdena är Bromo-vulkanen, som ligger i en gigantisk vulkankrater och upplevs bäst vid soluppgången, då människor betraktar den iklädda filtar, mössor och handskar. När solen sprider sina första strålar framträder det mest underbara och obeskrivligt vackra landskapet framför dina ögon. Vid horisonten kan du varje halvtimme se när den stora Merapi-vulkanen sprutar ut ett moln av aska som syns tydligt mot den klara himlen. Du fortsätter ner i kratern med jeep där du byter transportmedel till häst, som tar dig till foten av Bromo-vulkanen. En verkligt häftig naturupplevelse.

Java bjuder också några av världens största monument. På den centrala delen av Java, i staden Yogyakarta, kan du se världens största buddhistiska monument – Borobudur – som byggdes åren 778-856. Det var cirka 300 år före Angkor Wat (Kambodja) och 200 år före Notre Dame (Paris, Frankrike). Den närliggande vulkanen Merapis utbrott täckte Borobudur med aska och gömde detta mäktiga monument i nästan 1000 år. Det upptäcktes runt år 1814, men restaurerades först omkring år 1900. Sedan dess har det visat sig att det inre trycket och de efterföljande två jordbävningar var förödande faktorer och att det behövdes mer pengar för att rädda det. År 1973 blev det en del av Unescos bevarandeprojekt och det öppnades först 1983. Borobudur ligger väster om Yogyakarta, och öster om staden finns ett annat stort tempelområde, som byggdes som fortsättning på Borobudur-komplexet. Det är det hinduiska monument Prambanan, från perioden efter 856. Efter färdigställandet övergavs det och förföll långsamt. Runt början av 1900-talet började restaureringen och monumentet färdigställdes (så bra som det var möjligt) 1953.

På den östra delen av Java finns ännu ett speciellt område. Det är Baluran nationalpark, den enda savannen i Indonesien. Här kan du se Akaciaträdets karakteristiska tornar, kända från den afrikanska savannen. I området finns ett rikt djurliv och däribland massor av fåglar. I närheten ligger den vackra Ijen-vulkanen, där svavel utvinns (det finns bara två vulkaner i Indonesien där detta kan ses), och det är möjligt att komma mycket nära kraterkanten och se det med egna ögon. Vid foten av vulkanen ligger de stora arabica-kaffeplantagerna. På sydöstra spetsen av Java ligger den lilla staden Sukamade, där de stora havssköldpaddorna simmar in mot land för att gräva ner sina ägg i sanden och där de nykläckta sköldpaddorna får en bra start i livet.

Detaljerad resplan

Dag 1: Bali - Yogyakarta
Du blir hämtad på hotellet och körs till flygplatsen. Vid ankomsten till Yogyakarta väntar din guide på dig. Resan går direkt till Prambanan-templet, ett vackert hinduiskt tempelkomplex. Därefter går turen vidare österut längs små vackra vägar och genom små byar på landsbygden. Njut av en eftermiddagskaffe eller en kall öl på den vackra resorten Aman Jiwo, som har fantastisk utsikt över Borobudur-templet. Efteråt väntar incheckning på hotell Manohara där du kommer att övernatta. Det ligger på Borobudur-templets grund. Du äter middag på hotellet. (A)

Dag 2: Yogyakarta - Borobudur-templet
Idag väntar tidig uppstigning, eftersom du ska få uppleva soluppgången från toppen av Borobudur. Det är världens största buddhistiska monument, och du kommer att ha gott om tid att utforska dess intressanta historia. Efter detta åker du tillbaka för frukost innan ett besök till två mindre tempel – Mendut och Pawon – som har en liknande historia väntar. Det kommer att finnas tid att utforska Yogyakarta under en stadsrundtur, där du bland annat besöker Sultanens palats, Taman Sari och fågelmarknaden. Efter lunch kommer det att finnas tid för att noggrant betrakta deras berömda batik- och silverarbeten. Sent på eftermiddagen checkar du in på ditt hotell. (M,F)

Dag 3: Yogyakarta - Sukuh-templet - Solo
Efter en tidig frukost går resan österut. Idag väntar bergen med Indonesiens enda erotiska tempel, Sukuh, och närbelägna Cetho. För att komma dit går färden genom vackra teplantager. Väl uppe i bergen väntar också en god lunch. Därefter går turen vidare mot Solo (Surakarta), där en övernattning väntar. Solo var tidigare centrala Javas huvudstad. (M,F)

Dag 4: Solo - Bromo-vulkanen
Efter frukost väntar en intressant stadstur där du besöker bland annat Mangkunegaran-palatset och den mycket välkända och populära antikmarknaden Triwindhu. Sedan går resan vidare österut. Det är en fin och lång resa där du passerar centrala Javas varierande landskap. Tidigt på kvällen kommer du fram till Lawa View Lodge (Ngdasari), där du ska tillbringa natten. (M,F,A)

Dag 5: Bromo- vulkanen - Surabaya - Bali
Det blir inte mycket sömn, eftersom du ska upp redan kl. 03.00 på natten. Färden kommer att gå i jeepar i mörkret ned genom det stora vulkaniska kraterlandskapet till utsiktsplatsen vid Penjanankan. Kom ihåg varma kläder, eftersom det alltid är kallt här. Här kommer du att få vara med om en unik naturupplevelse, då solens första strålar lyser upp denna stora platå med vulkaner och kratrar.
Efter soluppgången går resan vidare ner på platån, där du tar dig till trapporna som ska ta dig upp till toppen av Bromo-vulkanens kraterkant antingen till häst eller till fots. Härifrån väntar en vacker utsikt på dig. Efteråt kommer du att köras tillbaka till lodgen där frukost väntar och sedan börjar resan mot Surabaya, där du på eftermiddagen tar flyget mot Denpasar på Bali. Vid ankomsten körs du till ditt hotell. (M)

Övernattningar:
4 nätter på hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Avresedatum

Den här aktiviteten startar varje dag.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 8 495,-


Kommentarer till pris

Pris vid minst två personer

Priset inkluderar: Entré, privat transport, engelsktalande lokal guide, 4 nätter på hotell, måltider enligt program, transfer från flygplats - hotell på Bali, flygbiljett enkel resa Denpasar - Yogyakarta och Surabaya - Denpasar.

OBSERVERA: Flygbolaget som används på den här rutten finns på EU: s svarta lista över flygbolag som är förbjudna att flyga inom EU.

Läs mer om EU: s säkerhetsregler för flygbolag här.

Priset inkluderar inte: Skatter och avgifter cirka (10-15 USD), dricks och drycker.

Frånpriserna gäller resor i lågsäsong och i mån av plats. Reser man under högsäsong (t.ex. jul- och nyår) ligger priserna oftast högre. Kontakta oss på 0413-170 50 och få en offert för just de datumen du planerar att åka.

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: