Fem dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Försök nollställa din uppfattning om livet och döden, för nu bör du vara öppen för nya influenser och förståelse för en helt annan kultur.

Nordost om Bali ligger ön Sulawesi. Ön gick tidigare under namnet Celebes och var ingången till ”kryddöarna” under holländskt styre. Det kommer inte så många besökare till ön, men på Sulawesi finns en av Indonesiens mest spännande kulturer, Tana Toraja, som man kämpar hårt för att bevara.

Själva Tana Toraja ligger en dagsresa med bil från huvudstaden Makassar och är en av de vackraste platserna på ön. Här hittar du höga berg, djupa dalar, tropiska landskap, spännande marknader och vackra risodlingar. Det sägs att ”om Gud hade förlorat en del av sitt paradis, så hade det gått att hitta i Tana Toraja".

Torajafolket är känt för sina många ceremonier i samband med begravningar. Anmärkningsvärt för Tana Toraja är de många människoliknande figurerna (så kallade ”tau tau-figurer”), som står på små balkonger framför gravarna på bergssidorna. Men det är inte bara begravningarna som är intressanta. Det är även upptakten och de anhörigas inlevelse som är fascinerande, då de sänder den avlidna personen från vår värld på bästa möjliga sätt.

Ännu är det relativt få resenärer som hittar fram till Tana Toraja, men med detta reseförslag väntar en upplevelse utöver det vanliga och en inblick i en helt unik kultur.

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras under hela året, men var medveten om att regnperioden varar från oktober till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Bali - Tana Toraja
Utfärden börjar på morgonen med upphämtning på ditt hotell i Sanur/Kuta/Ubud på Bali. Härifrån körs du till flygplatsen i Denpasar. Efter en kort flygtur landar planet i Makassar på Sulawesi, där du möts av din engelsktalande guide, som har stor kunskap om kulturen i Tana Toraja. Under den första dagen leder färden bland annat genom Bugisland, där du har möjlighet att besöka ett av de traditionella husen som är byggda på styltor. Ett besök görs även på den lokala fiskmarknaden, och det finns gott om fina fotomöjligheter i det varierade landskapet. Gradvis övergår naturen från slättland till bergsområde. De vackra kalkstensbergen står i stark kontrast mot de gröna risfälten. Sent på eftermiddagen når du fram till Tana Toraja, där du checkar in på hotellet som blir ditt hem under de närmaste dagarna. (L,M)
Dag 2-4: Tana Toraja
Du kan se fram emot de tre kommande dagarna i Tana Toraja, för de bjuder på fantastiska kulturupplevelser. Din guide tar reda på vilka ceremonier som pågår medan du är här och hjälper dig att planera dagarna, så att du får ut det mesta av vistelsen. Den viktigaste ceremonin du kan få bevittna är dagen då slakten av vattenbufflarna äger rum. Antalet bufflar som slaktas är av stor betydelse för den avlidnes status. Du kan även få uppleva andra festligheter som förknippas med de olika ceremonierna. Utöver dessa händelser finns här bestående sevärdheter, inte minst de imponerande begravningsplatserna. Det ligger gamla stengravar i Suaya, barngravar i Kambira och hängande gravar bakom den vackra byn Ke’te Kesu’. I byn kommer du att få se de speciella byggnaderna ”tongkonan”, det vill säga torajafolkets traditionella hus. De pryds av detaljrika sniderier som alla har en tydlig innebörd. Taken är särskilt iögonfallande och utanför husen är ingångarna utsmyckade med buffelhorn, som är en symbol för familjens status. Det finns också möjlighet att träffa lokalbefolkningen när du färdas runt i de två stora städerna Makale och Rantepao, särskilt på områdets marknader. Här möts främlingar med stor nyfikenhet och ett leende besvaras alltid med ett leende. (F,L,M)
Dag 5: Tana Toraja - Bali
Tidigt på morgonen körs du tillbaka till Makassar och flyger tillbaka till Bali. Ännu är det relativt få resenärer som hittar fram till Tana Toraja, men besöket erbjuder en unik upplevelse och inblick i en fascinerande kultur. Du kommer fram till Bali sent på eftermiddagen och körs tillbaka till ditt hotell. (F,L)

Övernattningar

Fyra nätter på hotell

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor till Indonesien. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Denna aktivitet genomförs dagligen, året runt.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Fyra nätter på hotell
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

OBSERVERA: Flygbolaget som används på den här rutten finns på EU: s svarta lista över flygbolag som är förbjudna att flyga inom EU. Läs mer om EU: s säkerhetsregler för flygbolag här.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: