18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 39 450:-
Historia, vattenfall, regnskog och ett spännande djurliv - Sumatra har så enormt mycket att erbjuda! Upplev de vilda orangutangerna i Sumatras frodiga djungel under en fantastisk vandring. I djungeln övernattar du primitivt - men det är så du upplever djungeln som bäst!
Därefter bestiger du den storslagna vulkanen Sibayak, och på Somosir i Toba-sjön får du träffa batakfolket och höra deras fascinerande historia.

Efter Sumatra går resan vidare till Bali och surfskola på Bali respektive Red Island på Java. Surfskolan kombinerar två av de absolut bästa surfdestinationerna i hela Asien. Områdena gör det också möjligt att kombinera surfing i världsklass med storslagna naturupplevelser. Det är möjligt att förlänga resan på egen hand efter att programmet är avslutat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Bästa reseperiod

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder. Bästa surfvågorna hittar man mellan maj och spetember.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot äventyren i Indonesien
Dag 2: Ankomst Medan - Sumatra
Vid ankomsten till Medan välkomnas du av din chaufför som tar dig till ditt hotell där du under resten av dagen kan koppla av efter flygningen.
Dag 3: Stadsrundtur i Medan - Bukit Lawang
Dagen börjar med en liten stadsrundtur där du besöker Maimun-palatset som byggdes 1888 i mellanöstern-stil och tillhör sultanen av Deli. Dessutom väntar ett besök till den stora Almashum-moskén som byggdes under samma period. Därefter fortsätter du förbi det färgglada kinesiska templet Vihara Gunung Timor, varefter en cirka 3 timmars bilresa mot Bukit Lawang, en liten turistort i utkanten av Gunung Leuser nationalpark, tar vid. Det är den bästa utgångspunkten för att se de stora orangutangerna. Dessutom är parken en av de största nationalparkerna i världen med över 800 000 hektar ren regnskog och hem till ett stort antal däggdjur, tigrar, orangutanger, gibbonapor, elefanter och noshörningar. På vägen görs ett stopp vid en av de många oljepalmsplantagerna och lokala marknaderna. Vid ankomsten till Bukit Lawang finns det tid för avkoppling medan du njuter av utsikten från ditt rum.
Dag 4-5: Orangutanger och vandring i djungeln
Efter frukosten börjar vandringen in i Gunung Leuser nationalpark. Cirka sex timmars vandring väntar dig denna dag och därpå följande dag. Terrängen är kuperad så pulsen kommer att stiga. Under vandringen finns goda möjligheter att se apor i det fria och har du riktigt tur kanske en vild orangutang korsar din väg. Längs vägen berättar guiden om regnskogens flora och fauna. Du sover på två olika platser och båda ställena har enkla sovplatser bestående av bivacker av bambustänger och grenar. Båda dessa djungelcamper är mycket enkelt utrustade med bara det nödvändigaste. Guiderna kommer att tillreda lokal mat och på kvällen kan du spela kort eller sitta runt lägerelden och prata med de andra deltagarna.
Dag 6: Vandring i djungeln - Tubing till Bukit Lawang
På morgonen kommer du att väckas av det magiska ljudet från djuren i djungeln. Efter frukost väntar en vandring i cirka 3-4 timmar i parken, där du får uppleva mer av djungelns spännande djurliv. Vandringen slutar vid floden och där tar tubingen vid. Du kommer att flyta längs floden ned mot Bukit Lawang i ett stort bildäck i cirka 20 minuter. Det är ett roligt och avslappnat sätt att uppleva naturen på. Resten av dagen står till eget förfogande. (F)
Dag 7: Bukit Lawang - Berastagi
Idag väntar en längre bilresa på grusväg till Berastagi. Där besöks den lokala marknaden innan du körs till ditt hotell. Staden erbjuder vacker utsikt över bergslandskapet. Berastagi är en vacker bergsstad som ligger mellan två aktiva vulkaner Sinabung (2 414 möh) och Sibayak (2 172 möh). Det största lokala stamfolket är Batak Karo. (F)
Dag 8: Vandring på Sibayak-vulkanen - Sipiso piso-vattenfallet -Toba-sjön - Samosir
Denna 2 172 meter höga vulkan ligger nära Berastagi. Det är en av de lättare vulkanerna att bestiga i Indonesien och den kan bestigas av alla i normal fysisk form. Vi startar från Jaranguda som ligger bara 3 km från staden. Det är bra att börja tidigt, eftersom den bästa utsikten är direkt efter soluppgången. Du hämtas tidigt och körs till startplatsen. Vandringen till toppen tar cirka 1 timme. Första delen går genom ett grönskande skogsområde och ofta kan du höra apornas vrål under denna del av turen. Därefter går rutten genom ett bergslandskap. När du kommer till toppen kan du skymta svavel och bubblor som kommer upp från vulkanen. På toppen väntar en fantastisk utsikt och det kommer att finnas tid till att njuta av omgivningarna. På vägen tillbaka vandrar du mot Raja Berneh, där det finns tid att bada i de varma poolerna. Sedan går resan tillbaka till ditt hotell och frukost innan rundresan fortsätter mot Tobasjön. Denna krater är bland de djupaste och största i världen. På vägen gör du ett stopp i Dokan, en av de små Batak Karo-byarna där du kan se deras traditionella långhus på nära håll. Du gör också ett stopp vid Sipiso piso-vattenfallet, som med en höjd av 120 meter forsar ner i den norra delen av Toba-sjön. Du besöker det vackra träpalatset (Rumah Boloen) som byggdes av den tidigare kungen Batak Simalungun i Pematang Purba. Det finns fantastiska utsiktsplatser och särskilt i Simarjarunjung kan du se en stor del av den magnifika Toba-sjön. På eftermiddagen kommer du till Parapat, som ligger precis nere vid sjön. Härifrån väntar en båtresa (på cirka 45 min.) till ön Samosir, som är en vulkanisk ö mitt i Tobasjön. (Denna ö är ungefär lika stor som Singapore). Du övernattar i den lilla staden Tuktuk, på östra sidan av ön Samosir. Din chaufför stannar i Parapat och följer inte med till Samosir. (F)
Dag 9-10: Upplevelser på egen hand på ön Samosir
Det är en stor upplevelse att utforska ön på egen hand. Det finns många bra vandringsleder och det är underbart att bada i det klara vattnet i Toba-sjön. Du kan också se flera traditionella Batak-byar på ön. I en av dessa byar, Tomok, kan du se några gamla, men ändå mycket vackert dekorerade sarkofager. I byn Ambarita finns gamla byggnader och stadens mycket speciella domstol där all inredning är tillverkad av sten från det lokala stenbrottet. I Simanindo kan du fortfarande uppleva Batak Toba- folkdansen utförd av ortsbor. Hela ön kännetecknas av den välkomnande och gästfria lokalbefolkningen som bidrar till att en oförglömlig upplevelse på Sumatra. (F))
Dag 11: Ön Samosir - Medan - Bali - Canggu
Tidigt på morgonen korsar du Toba-sjön med båt för att komma tillbaka till Parapat. Härifrån avgår transporten till flygplatsen i Medan, en resa på cirka 4-5 timmar. På vägen passerar du Pematang Siantar och Tebingtinggi samt många lokala plantager som odlar framförallt oljepalmer, gummiträd och kakaoträd. Du flyger från Kualanamus flygplats (Medan) till Denpasar flygplats på Bali med ett kort stopp i Jakarta under vägen. Härifrån körs du till din surfskola i Canggu där resten av dagen tillbringas på egen hand. (Surfskolan startar alltid på lördagar) (F)
Dag 12: Canggu - Red Island (Java)
Dagen börjar med en surflektion på Balis sydkust. Därefter hämtas du från surfskolan i Canggu för fortsatt resa mot nordvästra Bali. Härifrån åker du med båt till Java och vidare till Red Island där surfskolan ligger omgiven av orörda stränder och regnskog. Du ankommer sent på eftermiddagen. (F,L,M)
Dag 13 - 15: Surfskola på Red Island och strandhäng
Nästa dag går i surfingens tecken och med hjälp av de lokala surfinstruktörerna har du en god chans att lära dig det från grunden. Campen på Red Island ligger i en avskild vik omgiven av berg. Stranden vid surfcampen är otroligt vacker och en idealisk plats att koppla av på mellan surflektionerna. Du har också möjlighet att göra en utflykt till Alas Purwo nationalpark som är känd för sitt varierande djurliv och stora bestånd av hjortar. Du har också goda möjligheter att följa med på båtresor på egen hand och göra en storlagen vandring till Kawah Ijen-vulkanen. Red Island bildar tillsammans med Bali en perfekt miljö för surfing i fantastiska och exotiska omgivningar. (F,L,M)
Dag 16: Red Island (Java) - Canggu
Det kommer att finnas tid för surfing på morgonen innan avresan till Bali. Du anländer strax före middagstid till Canggus surfskola. (F,L,M)
Dag 17: Canggu - Denpasar flygplats
Efter frukost finns lite ledig tid innan du måste checka ut. Surfskolan kan hjälpa till med transport till flygplatsen eller till någon annan indonesisk destination. Hemresan är flexibel, vilket innebär att du kan förlänga din resa för att få uppleva mer av Bali och Indonesien på egen hand efter programmets slut. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

En natt på budgethotell i Medan
Två nätter på budgethotell i Bukit Lawang
Två nätter i enkelt tält/bivack i djungeln vid Bukit Lawang
En natt på budgethotell i Berastagi
Tre nätter på lokalt pensionat på ön Samosir
Två nätter i delad sovsal på surfcamp i Canggu
Fyra nätter i delad sovsal på surfcamp på Red IslandInformation

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst men ankomsten till Bali måste alltid ske på en lördag eftersom surfprogrammet startar då.

maj - september

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Sumatra // Bali - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 15 nätter på hotell/hostel
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Turistskatt på Bali, cirka 150 000 IDR / person (motsvarar cirka 100 SEK)
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: