8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 20 450:-
Denna resa genom Islands högland är för de som gillar äventyr, men samtidigt vill sakta ner på tempot och hitta lugnet. Här finns inget buller från städer, bilar eller end många andra människor – bara en unik blandning av steniga öknar, vulkaner, dalar, varma källor, robusta bergstoppar och istäcken. Under flera århundraden var högländerna otillgängliga och blev en tillflyktsort och gömställe för många laglösa. Via bergsvägarna Kjölur och Sprengisandur har den otämjda vildmarken i Islands bergiga mitt nu öppnats för besökare.
Resan börjar med två nätter i Reykjavik, vilket ger dig tid att njuta av Islands charmiga huvudstad och ordna med proviant inför din utfärd. Hämta sedan upp din hyrbil med 4wd, specialbyggd för att klara av landets grusvägar och flodkorsningar. Du har bilen i sex dagar, så det finns gott om tid att utforska Islands centrala högländer och vandra i detta fantastiska landskap.

Ta med all campingutrustning hemifrån (eller hyr lokalt) och proviant kan köpas i de lokala stormarknaderna eller utomhusbutikerna. Du måste hålla dig till de allmänna vägnäten, men med en 4wd kan du köra längs s.k. F-vägar, grusvägar som går ”off-the-beaten-track”. Det är möjligt att förkorta eller förlänga bilhyran om du önskar – prata med våra resekonsulter för att få resan exakt som du själv önskar!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Island här
Läs mer om Island här.

Bästa reseperiod

Det går utmärkt att resa till Island året runt. Tack vare golfströmmen har Island ett tempererat havsklimat med svala somrar och relativt milda vintrar. På sommaren är medeltemperaturen
12-20 ° C. Under denna period är dagarna långa och i juni och juli går solen aldrig ner. Under vinterperioden är medeltemperaturen -1 ° C och här är det möjligt att uppleva norrskenet som dansar på natthimlen.

Vädret på Island är mycket ombytligt och du bör vara beredd på oväntade väderförhållanden. Våra rekommendationer bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Island
Avresa från Skandinavien till Reykjavik, dit du anländer samma dag. Vid ankomst tar du bussen från Keflavik flygplats till Reykjaviks centrum där ditt hotell ligger. Du har resten av dagen på egen hand för att utforska staden. Reykjavik är känt som en av Europas hetaste städer och erbjuder ett rikt kulturliv, massor av konserter, bra restauranger och ett livligt nattliv. Det är lätt att utforska staden och dess sevärdheter till fots eller med cykel.
Dag 2: Utforska Reykjavik
Idag kan du fortsätta utforska Reykjavik på egen hand samt förbereda dig inför din resa ut i högländerna. I centrum hittar du flera bra friluftsbutiker och lite längre ut finns flera stormarknader där du kan handla proviant. Du befinner dig dessutom i en av Europas hetaste städer med ett rikt kulturliv, bra restauranger och ett aktivt nattliv. Besök den läckra Hallgrimskirkja som dominerar stadsbilden och ger besökare en slående vacker utsikt från sitt kyrktorn, samt operahuset Harpan precis nere vattnet, vars design är inspirerad av Islands basaltstensformationer. Det är lätt att utforska staden och dess sevärdheter till fots eller med cykel.
Dag 3-7: På äventyr genom Islands högland med 4wd-hyrbil
Du hämtar ut din Land Rover Defender (eller liknande 4wd biltyp) i Reykjavik och börjar sedan ditt äventyr. Det är möjligt att uppgradera till en Land Rover Super Defender – båda modellerna rymmer 7 personer och är utrustade med snorkel för att kunna korsa floder. Det är även möjligt att lägga till hyra av GPS, takräcke, och annan utrustning.
Dag 8: Avresa från Keflavik
Idag är det dags att resa hem efter ett upplevelserikt äventyr på Island. Återlämna din hyrbil i Reykjavik och ta dig själv till flygplatsen. Flyg tillbaka till Skandinavien med hemkomst samma dag.

Övernattningar

Två nätter på hotell i Reykjavik.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

april - oktober

Packlista

 • Körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Keflavik t/r
 • 2 nätter i Reykjavik på hostel
 • 6 dagars bilhyra Land Rover Defender inkl. CDW (Collision Damage Waiver) med självrisk på 500 000 ISK samt 4 förare och fria mil
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som inte nämns i programmet
 • Måltider och dryck som inte nämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Super CDW försäkring (kan köpas till lokalt för 7 000 ISK / dag och sätter ner självrisken till 125 000 ISK

Kommentarer till pris

Det finns möjlighet att uppgradera din Land Rover Defender till en Land Rover Super Defender (merpris cirka 5 000 SEK / person vid minst 2 personer).

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa nära inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: