16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 950:-
Vi har skapat en resa där du får uppleva det bästa av Kambodja – både fantastiska tempelområden, charmerande städer och historiskt viktiga Phnom Penh. Vi har dessutom inkluderat ett par dagar på en härlig strand där du kan slappna av och smälta alla de intryck som resan har gett dig.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kambodja här
Läs mer om Kambodja här

Bästa reseperiod

Resan i Kambodja kan genomföras hela året. Den bästa perioden är från november till februari, då det är torrt och temperaturen som lägst, runt 30 grader om dagen. Från mars till maj kan temperaturen nå ända upp till 39 grader under dagtid.
Under perioden maj till november är vädret något ombytligt och det kan förekomma tropiska regnskurar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien mot Siem Reap
Idag börjar din resa mot Kambodja och de kommande veckornas äventyr.
Dag 2: Ankomst till Siem Reap
Välkommen till staden som är inkörsporten till det imponerande tempelkomplexet Angkor. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell där du kan koppla av och packa upp innan du ska få din första glimt av tempelområdet Roluos, som huserar några av de äldsta templen Bakong, Lolei och Preah Ko. Templen ligger bland rismarker och sockerpalmer och du kan njuta av naturen från flaket på en oxkärra. Längs vägen blir du välsignad av buddhistiska munkar som utför en ceremoni där du önskas lycklig resa – en minst sagt annorlunda och minnesvärd upplevelse. På kvällen är det dags för middag på Viroth’s, där du kan se fram emot en välsmakande, lokal måltid. (M)
Dag 3: På cykeltur i tempelområdet
Efter frukost beger du dig ut på ett par timmars cykeltur. Första stoppet är den gamla staden Angkor Thom, där du cyklar genom den södra ingången – en imponerande steningång utsmyckad med elefanter och fyra jätteansikten som är huggna i stenarna. På varje sida om ingången står rader med 54 gudar och demoner som håller den heliga ormen Naga. Turen fortsätter sedan till det storslagna Bayon-templet som ligger mitt i staden. Här kan du rekommendera att du hoppar av cykeln och går på en upptäcktsfärd i området, på jakt efter små gömda tempel som endast ett fåtal besökare hittar. Du kommer tillbaka till hotellet till siestatiden under middagshettan. Unna dig lite vila på hotellrummet, eller – om du fortfarande har energi kvar – kan du bege dig ut igen för att utforska stadens färgsprakande marknader och Artisan d’Angkor, en marknad som stöttar lokala konstnärer. Här kan du bland annat se lackarbete, silkesmålningar och stenhuggare in action. Vi kan också rekommendera ett besök i Theams Gallery. Dagen avslutas i tuk tuk till Angkors tempel. Ett måste är Ta Prohm-templet där djungeln växer bland ruinerna. Här finns många möjligheter till minnesvärda bilder. Du kan också välja att besöka Banteay Kdei som är ett buddhistiskt kloster från 1100-talet, samt se solen gå ner från Pre Rup innan du åker tillbaka mot hotellet igen. (F)
Dag 4: Utforska Angkor Wat och dess omgivningar
Dagen börjar tidigt för att du ska kunna se solen gå upp vid Angkor Wat. Det är en helt oförglömlig upplevelse att se de första solstrålarna som långsamt når de fem ikoniska tornen. Härefter blir frukosten serverad på Angkor Café som ligger precis bredvid monumentet, för att du ska ha energi till att utforska det stora tempelkomplexet som byggdes under kung Suryavarmans regeringsperiod under tidigt 1100-tal. Templet är fullt med vackra inristningar i stenarna, och det sägs att det har tagit över 30 år att bygga det. Angkor Wat är avbildat i Kambodjas flagga och sägs symbolisera Khmerfolkets själ. Dagen fortsätter norrut till Kbal Spean som är en av de första pilgrimsplatserna i landet. Här beger du dig ut på en kortare vandring genom den täta djungeln innan du belönas med en vacker utsikt över området och Kulenbergen. Här kan du också se några anmärkningsvärda stenristningar av hinduiska gudar, djur och andra symboler. Om det är vatten i vattenfallet kan du njuta av ett uppiggande dopp här innan en god picknicklunch väntar. Det finns också möjlighet att besöka områdets centrum för biologisk mångfald samt det vackra, rosa templet Banteay Srey. På vägen tillbaka mot Siem Reap stannar du till på landmine-museet, ett museum som har grundats av en före detta barnsoldat från inbördeskriget. Museet fungerar idag som ett utbildningscentrum samt stöttar barn vars liv har påverkats av kriget. (F, L)
Dag 5: Från Siem Reap til Preah Vihear
Efter dagens frukost åker du norrut mot Thailands landgräns. Längs vägen stannar du vid det ödsligt belägna tempelområdet Koh Ker – ett område med storslagna skulpturer och den högsta pyramiden som byggdes under Angkor-eran. Lunchen äter du på en lokal restaurang vid ankomst till Preah Vihear, där du också checkar in på ditt boende för natten. Under eftermiddagen hoppar du upp på flaket till en pick-up som kör dig till Preah Vihear-templet där du har en enastående utsikt över djungeln och de imponerande vidderna. (F,L)
Dag 6: Homestay i Banteay Chhmar
Idag ringer väckarklockan tidigt och efter frukost beger du dig av på en längre bilfärd till din lokala homestay där du ska spendera natten. Här får du en inblick i hur livet i en Khmer-by kan se ut, och får också höra om hur byarna använder turismen som utvecklingspotential. Efter lunch utforskar du det ganska okända templet Banteay Chhmar, där djungeln gror bland de vackra, gamla ruinerna. Middagen intas vid lyktornas sken i tempelområdet. (F,L,M)
Dag 7: Besök på silkesväveri på vägen till Battambang
Idag gör du ett kort besök på ett litet silkesväveri på vägen till den gamla kolonistaden Battambang. Här kan du sen njuta av resten av dagen i den gamla stadsdelen, bland vackra, gamla hus, små konstgallerier och mysiga butiker. (F)
Dag 8: På bambutåg i Battambang
Efter frukost är det dags för en 8 km lång tågresa med det lokala bambutåget som har byggts av lokalbefolkningen för att transportera både varor och människor. Det är en mycket primitiv transportform men samtidigt en stor upplevelse att få sitta och njuta av utsikten över rismarkerna och landskapet. Dagen bjuder dessutom på ännu ett tempelbesök innan du får hälsa på hos den lokala konstskolan, som både stöttar och utbildar lokala konstnärer. Ikväll ska du äta middag på en restaurang som drivs av Cambodian Children Trust. Här tar man socialt ansvar och utbildar samt anställer utsatta unga. Allt överskott från restaurangen går tillbaka in i fonden. Maten är utvecklad av en av Asiens bästa kockar, David Thompson, samt den kända australiensiska restaurangägaren John Fink. (F)
Dag 9: På cykel i Battambang
Börja dagen med en promenad till den plats där cyklarna inför dagens utflykt hämtas upp. Ditt morgonkaffe avnjuts på den lokala marknaden Psar Nath innan du korsar floden där du kan uppleva när de lokala munkarna ber sin morgonbön och samlar in mat för dagen. Tillbaka på den andra sidan floden är det dags för dagens cykeltur. Med hjälp av cykeln besöker du den historiska gatan 2.5 som myllrar av gallerier och restauranger, ett thaitempel och en liten marknad. Du kan också besöka Wat Kor Village som bland annat huserar det äldsta Khmerträhuset i staden. Utflykten fortsätter längs floden innan du återvänder till hotellet under eftermiddagen. Senare på dagen besöker du Phnom Sampeau – ett högt beläget tempel varifrån du kan njuta av utsikten över det omkringliggande landskapet. Området huserar också en obehaglig påminnelse om Kambodjas tragiska historia; de så kallade ”killing caves”. Innan du åker tillbaka till Battambang får du uppleva när miljoner fladdermöss lämnar grottorna och flyger ut för att jaga. (F)
Dag 10: Vidare till Phnom Penh
Tidigt på morgonen går resan vidare mot Phnom Penh. Längs vägen stannar du i Kampong Chhang som är känt för lokal keramik, samt i Oudong som är en av Kambodjas tidigare huvudstäder. Längs vägen kan du se fram emot en välsmakande Khmer-picknicklunch. (F,L)
Dag 11: Phnom Penh
Idag ska du få uppleva höjdpunkterna i Phnom Penh från baksätet av en cykeltaxi. Första stoppet är Wat Phnom – templet som har gett namn till staden. Nästa stopp är kungapalatset som bland annat huserar silverpagoden, där golvet består av 5 000 silverplattor. Du kommer också en sväng förbi nationalmuseet innan du får avnjuta en lunch på en restaurang som drivs av före detta gatubarn. Är du sugen på en riktigt lokal specialitet kan du här sätta tänderna i friterade tarantellor! Efter lunchen får du inblick i ett projekt som lär ut dans, musik och konst till stadens unga, med syftet att bevara landets kultur. Dagen avslutas i den mörka delen av landets historia på Tuol Sleng-museet, det före detta S-21 museet, som ger en stor förståelse för det Kambodja som vi möter idag. (F,L)
Dag 12: Avresa mot hav och strand på Koh Rong
Efter tidig frukost är det avresa mot Koh Rong. Efter cirka fem timmars bilfärd når du Shanoukville där du tar båten vidare till Koh Rong. Väl framme kan du njuta av ett härligt dopp i havet och en avkopplande eftermiddag på din resort. (F)
Dag 13–14: På egen hand på Koh Rong
Om du vill uppleva en del av ön medan du är här, utöver avkoppling, kan vi rekommendera en kajaktur, en badutflykt till White Beach eller kanske en vandring i djungeln från Koh Toch-stranden till Long Beach. Från Koh Toch-stranden kan du också gå till Long Set Beach – stranden som uppfyller alla tänkbara önskemål om en paradisstrand med vykortsmotiv. (F)
Dag 15: Tillbaka till Thnom Penh
Dagen idag går i resandets tecken. Du hinner njuta av förmiddagen på Koh Rong och fånga de sista solstrålarna innan resan går tillbaka mot Phnom Penh och flyget som ska ta dig hem igen.
Dag 16: Ankomst Skandinavien
Välkommen hem efter ett par upplevelserika veckor i Kambodja!

Övernattningar

3 övernattningar i Siem Reap på resort i deluxerum
1 övernattning i Preah Vihear på boutiquehotell i deluxerum
1 övernattning i Banteay Chhmar homestay
3 övernattningar i Battambang på hotell i standardrum
2 övernattningar i Phnom Penh på hotell i deluxerum
3 övernattningar på Koh Rong på resort i rum med garden view

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

Hela året

Packlista

 • Bekväma och luftiga kläder till varmt klimat
 • Bekväma vandringsskor/sandaler
 • Badkläder
 • Myggmedel
 • Solkräm, solglasögon och hatt/keps
 • Kontanter

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som ej nämns i programmet
 • Dryck
 • Utflykter och transporter som ej nämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: