18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 38 950:-
Den här resan är skräddarsydd för dig som älskar äventyr och som vill uppleva Kambodjas minst besökta landsändar. Du kan bland annat se fram emot ett fem dagar långt äventyr i en tuktuk, där du får höra ljuden och känna dofterna från de lokala samhällena på helt annat sätt än om du färdas i en turistbuss. Du får också lära känna lokalbefolkningen under ett par övernattningar i lokala homestays. Kronan på verket för den äventyrslystna är när du får övernatta mitt inne i den täta djungeln, sovandes i en hängmatta, där djungelns ljud vaggar dig till sömns. Det magnifika äventyret avslutas med några stillsamma dagar som bjuder på ett avslappnat ö-liv, där du kan smälta resans många intryck samtidigt som du kopplar av med utsikt över havet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kambodja här
Läs mer om Kambodja här

Bästa reseperiod

Resan i Kambodja kan genomföras hela året. Den bästa perioden är från november till februari, då det är torrt och temperaturen som lägst, runt 30 grader om dagen. Från mars till maj kan temperaturen nå ända upp till 39 grader under dagtid.
Under perioden maj till november är vädret något ombytligt och det kan förekomma tropiska regnskurar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa mot Siem Reap, Kambodja
Idag börjar ditt äventyr när du hoppar på flyget som ska ta dig till Kambodja.
Dag 2: Ankomst till Siem Reap och lokal middag
Vi har sett till att du får en mjukstart på resan. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hostel, där du kan koppla av och hitta dagsrytmen i den nya tidszonen. Under eftermiddagen bjuds du med på middag i ett lokalt Khmer-hem, där du får avnjuta en god barbeque medan solen går ner över rismarkerna. (M)
Dag 3: Besök vid Angkor Wat och sunset cruise på Tonle Sap
Under morgonen hämtas du i tuktuk på ditt hostel och körs till Angkor Wat-templet. Här hittar du själva Angkor Wat, Kambodjas största sevärdhet, men också de lite mindre templen Ta Prohm, Bayon Baphoun, Terrace of Elephants och Terrace of the Leper King. Dagen avslutas med en solnedgångskryssning och en kall dricka på Tone Sap-sjön – Sydostasiens största färskvattenssjö. (F)
Dag 4: Tonle Sap och homestay
Idag åker du med tuktuk till fiskebyn Kampong Khleang Village. Här möts du av trähus belägna på 10 meter höga pelare, som under regnsäsongen är helt omgivna av vatten. Här vet byborna allt om traditionellt fiske, och under ditt besök här får du både avnjuta en välsmakande lunch och följa med ut på sjön för att njuta av solnedgången och utsikten över de flytande byarna. Dagen avslutas med middag på ditt homestay. (F,L,M)
Dag 5: Vidare med tuktuk till Sambor Prei Kuk
Är du morgonpigg kan vi varmt rekommendera att du besöker den lokala fiskmarknaden idag, gärna redan runt 4-tiden på morgonen. Det är en häftig upplevelse att se de lokala fiskarna köpslå med köpmännen om den bästa fångsten för dagen. Om du hellre tar lite sovmorgon så börjar dagen med frukost innan tuktuk-äventyret fortsätter. Idag ska du bland annat besöka ett buddhistiskt tempel och en lokal skola. Vågar du så kan du själv prova att sitta bakom ratten på tuktuken på en av de lugnare vägarna. Innan du når dagens mål, Samor Prei Kuk, får du uppleva en av världens längsta broar, byggd helt i sten under 1100-talet. (F,L,M)
Dag 6: Lokala stopp på väg till Teuk Chha
Idag får du se fler tempel, samt besöka en silkesfarm som fokuserar på att skapa arbetstillfällen för kvinnor från landet. Du stannar också till på en härlig resort för ett dopp i poolen. Under slutet av dagen kommer du fram till ditt homestay, där middagen förbereds av din lokala värdfamilj. (F,L,M)
Dag 7: På väg till Phnom Penh
Efter frukost får du hjälpa till i byn där du har spenderat natten. Arbetet ger dig en inblick i de olika projekt som pågår i byn, och ger dig en bättre förståelse för hur det är att leva på landsbygden i Kambodja. Efter lunch ger du dig iväg på din sista tuktuk-tur, med siktet inställt på Phnom Penh. Väl framme star du farväl av din tuktuk-besättning och spenderar eftermiddagen med att koppla av vid poolen på ditt boende. (F,L)
Dag 8: Phnom Penh på egen hand
Du kan använda dagen idag till en promenad längs med floden med en god kopp kaffe i handen, eller kan du bege dig ut på spännande sightseeing i staden. Vi kan varmt rekommendera ett besök på stadens livliga morgonmarknad där alla möjliga läckerheter är till salu. Du kan också ta dig till stadens vackra franska kvarter, där du känner av historiens vingslag och ser de ömsint restaurerade husen. Templet Wat Phnom, som har gett staden sitt namn, är helt klart också värt ett besök, tillsammans med stadens största marknad Psah Thmei. Har du fortfarande energi över så kan du sen fortsätta till de mörka omgivningarna runt S21-fängelset, som bland annat utgjorde ramarna för de röda khmerernas skräckvälde. Detta är en viktig plats att besöka för att förstå Kambodjas historia och nutid. (F)
Dag 9: Chi Phat i Kardemummabergen
Det har blivit dags att ge sig ut på äventyr igen. Din chaufför möter upp dig under morgonen och kör dig till Andong Tuek. Här väntar din guide som ska ta dig med på en båttur in till Chi Pat. Under ett par timmar tar båten dig in i djungeln, där du under tiden kan njuta av stillheten och de vackra omgivningarna. Vid ankomst serveras en lättare lunch och du får även en kort introduktion till de kommande dagarnas upplevelser. Efter lunch kan du ta dig till närmsta badplats vid floden, innan du hämtas av en motorcykel som ska ta dig genom små byar och bondgårdar till Bald Mountain, där du bjuds på en fantastisk utsikt och solnedgång. (F,L,M)
Dag 10: Vandring och övernattning i djungeln
Njut av den tidiga morgonen medan du åker med båt genom morgondiset och kan njuta av din medhavda frukost samtidigt som du ser solen gå upp. Efter ett par timmar byter du transportmedel till en traditionell roddbåt, där du i stillhet åker vidare och kan njuta av det rika fågellivet. Båten lägger till i Damnakkhos, där din vandring börjar. Du tar dig till fots genom djungeln till nattens läger som ligger nära floden och en vacker äng. Innan lunchen serveras kan du ha tur att se djuren som kommer ner till floden för att dricka. Oavsett om du får se djur eller inte så är det en stor upplevelse att vandra runt tillsammans med din guide som kan berätta om alla de spår som ni ser längs vägen. Tillbaka i lägret är det dags för kvällsmat innan du kryper till kojs i din hängmatta. (F,L,M)
Dag 11: Frukost i djungeln och vandring tillbaka till Chi Pat
Att vakna till djungelns ljud är något alldeles speciellt, och med lite tur kan du också se djungelns djur som gör sin morgontoalett vid floden. Efter frukost i lägret vandrar du tillbaka mot Chi Pat, dit du ankommer under eftermiddagen. Här kan du tvätta av dig med en välförtjänt dusch innan du går och lägger dig i ditt lokala homestay. (F,L,M)
Dag 12: Dags för strandsemester
Efter flera dagarnas äventyr har det blivit dags för lite avkoppling vid havet. Du åker med båt tillbaka till Andong Tuek, varifrån du körs till Sihanoukville. Härifrån åker du med färja till Koh Rong Samloem, där ett par dagar med avslappning på härliga stränder väntar dig. (F)
Dag 13–17: Koh Rong Samloen på egen hand
Koh Rong Samloen är ett riktigt ö-paradis, med fint hav, vita stränder och en frodig djungeln. Här kan du besöka någon av de två små byarna eller ge dig ut på vandring till öns fyr, där du garanterat får sällskap av nyfikna apor eller kan se de magnifika fåglarna med det minst sagt tungvrickande namnet – noshörningsnäshornsfåglarna. Havet runt ön bjuder också på goda möjligheter till både dykning och snorkling. Kanske har du turen att se de söta sjöhästarna som befinner sig här. (F)
Dag 18: Res vidare på egen hand eller påbörja hemresan
Om du vill resa vidare på ytterligare äventyr i Kambodja hjälper vi dig gärna med förslag på hur du fortsätter din resa. Annars är det idag dags att ta farväl av det spännande och annorlunda landet i öster, för att påbörja resan hem till Skandinavien.

Övernattningar

2 övernattningar i sovsal på hostel i Siem Reap
3 övernattningar i homestay på tuktuk-turen
2 övernattningar i sovsal på hostel i Phnom Penh
2 övernattningar i homestay i Chi Pat
1 övernattning i hängmatta i djungeln
5 övernattningar i sovsal på hostel på Koh Rong Samloem

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter i Siem Reap, Phnom Penh och på Koh Rong Samloem. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

Hela året

Packlista

 • Bekväma och luftiga kläder till varmt klimat
 • Bekväma vandringsskor/sandaler
 • Badkläder
 • Myggmedel
 • Solkräm, solglasögon och hatt/keps
 • Kontanter

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Siem Reap / Pnomh Penh – Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport och övernattningar enligt program
 • Måltider och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: