Upp till 12 månader
Exkl. flyg
Från 8 950:-
Kombinera semester och arbete medan du dessutom passar på att uppleva Kanada. Med ett arbetsvisum får du stanna i landet i upp till 12 månader, medan du med det här arrangemanget är garanterad arbete i upp till sex månader under skidsäsongen. I Working Holiday-programmet får du hjälp att hitta ett jobb, att skaffa ditt arbetsvisum (kostnad ej inkluderad) och support och stöd under hela din vistelse i Kanada.

Läs mer om hur Working Holiday fungerar under rubriken Kommentarer.

Läs mer om våra andra tillval till din Kanadaresa
Läs mer om Kanada här

Bästa reseperiod

De bästa månaderna att resa i Kanada är från maj till mitten av oktober. Utanför den tidsperioden är det många av de största turistattraktionerna- och faciliteterna som stänger, med undantag för skidorterna. Juli och augusti är de varmaste och torraste månaderna, och under den här perioden i områdena närmast den amerikanska gränsen kommer sommartemperaturen upp i 30 grader, medan det samtidigt kan förekomma frost och snö i exempelvis Rocky Mountains.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Winberg Travel samarbetar med The Working Holiday Club, som är experter på att hitta jobb i Kanada. Du får hjälp från The Working Holiday Club under hela jobbsöknings- och visumsansökningsprocessen. Notera att visumsansökan inte ingår i priset, utan tillkommer till en kostnad av cirka 300 kanadensiska dollar. När du har bokat ditt Working Holiday-paket med oss på Winberg blir du uppringd av Working Holiday Clubs engelsktalande personal, som då tillsammans med dig går vidare med hela processen. I juli/augusti kallas du till jobbintervju via Skype med två eller tre av de största skidresortsen i västra Kanada. Därefter blir du erbjuden jobb vid någon av de olika resortsen med jobbstart i början av december och Winberg Travel hjälper dig att hitta en flexibel och anpassningsbar flygbiljett (ej inkluderad i priset) som passar fint med starten på ditt kanadensiska jobb. Din vistelse inleds i Vancouver där du möter crewet från The Working Holiday som arrangerar transport till den skidresort som du ska arbeta på. På plats kan du komma att arbeta med skidlifthantering, skidskola, köksarbete med mera, och lönen ligger på cirka 150 kanadensiska dollar i veckan. Under vistelsen får du övernattning och liftkort, och under de cirka tre dagar per vecka som du har ledigt är du fri att upptäcka allt som Kanada har att erbjuda, oavsett om du har ett par skidor på fötterna eller inte. Notera att det finns ett begränsat antal platser för utländska arbetsvisum i Kanada, så Winberg Travel rekommenderar att du bokar ditt paket i god tid.

Kommentarer

Ditt arbetsvisum är giltigt i 12 månader och ger dig rätt att vistas i Kanada i 12 månaders tid. Du får utan problem resa in och ut ur landet under ditt visums giltighetstid, men det finns några kriterier som du behöver uppfylla för att kunna bli beviljad ett arbetsvisum:

 • Du ska vara mellan 18 och 35 år gammal
 • Du ska vara svensk medborgare med svenskt pass
 • Du ska vara vid god hälsa
 • Du ska antingen ha en hembiljett bokad eller kunna bevisa vid inresa att du har cirka 600 kanadensiska dollar med dig som kan betala en flygbiljett ut ur landet
 • Du ska vid inresa bevisa att du har 2 500 kanadensiska dollar med dig

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

November–september

I priset ingår

 • Hjälp med jobb- och visumsansökning
 • Jobb i upp till sex månader under skidsäsongen
 • Logi under tiden du arbetar
 • 1 övernattning i Vancouver

I priset ingår inte

 • Flygbiljett Sverige–Kanada t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Mat och dryck
 • Arbetsvisum (ska sökas genom den kanadensiska ambassaden)

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: