Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
På denna tur kommer du att uppleva Kenyas huvudstad Nairobi, där du guidas genom några av stadens höjdpunkter inklusive besök på Sheldrick Elephant Orphanage, Kazuri Jewelry & Pottery Workshop och författaren Karen Blixens hus.

Trekking på Mount Kenya
Från Nairobi går resan norrut till Mount Kenya, Afrikas näst högsta berg. Denna fem dagar långa trek tar dig upp till toppen av Mount Kenya via Sirimon-rutten och tillbaka ner via Chogoria-rutten, allt för en optimal upplevelse och några av de flottaste utsikter det bara går att se på hela denna jord. En trek på Mount Kenya är en absolut höjdpunkt på varje Afrikaresa och alla som är i hygglig fysisk form och har den rätta viljan kan ta sig an att bestiga berget, vars högsta punkt är på 4986 meter.

Safari i Masai Mara
Från Mount Kenya fortsätter turen till Masai Mara, den mest spektakulära safariparken i hela Kenya. I Masai Mara har du möjlighet att uppleva ett imponerande varierat utbud av vilda djur - elefanter, bufflar, zebror, flodhästar, antiloper, gaseller, gnuer, giraffer, hyenor, krokodiler och mycket mer. Här är riktigt bra chanser att se lejon, och att se dem äta ett byte är inte en onormal syn. Du kanske också har turen att upptäcka geparder och leoparder. Du kommer också att besöka Lake Nakuru National Park, känt för sina tusentals flamingos - vid vissa tider på året samlas upp till tre miljoner här!

OBS! Det är ingen direkt klättring involverad i bestigningen men det finns en glaciär att passera. Du måste vara redo för en del utmanande terräng och trixiga passager den sista biten mot toppen.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Östafrika kan besökas året runt. De s.k. långa regnen pågår från mars till maj och de korta i oktober-november. Regnperioden betyder dock inte att du inte kan besöka regionen men i vissa delar av Kenya kan det vara svårt att resa på grund av översvämmade vägar.
Under skandinavisk sommar är det vinter i Kenya, med temperaturer strax över tjugostrecket på fastlandet. Observera att Nairobi blir svalt på natten under dessa månader, så kom ihåg att ta med varma kläder och varm sovsäck om du åker på safari eller vandring. De hetaste månaderna i Kenya är den skandinaviska vintern, då temperaturen vid kusten är ca 30 grader och förutsättningarna för dykning, snorkling och bad är bäst.

I teorin är det möjligt att bestiga Mount Kenya året runt men de bästa perioderna är från mitten av januari till februari och från slutet av augusti till september. Under resten av året kan regn och tunga moln ofta förekomma. Dimman drar ofta in över berget mitt om morgonen, så vilken säsong du än väljer är det alltid en bra idé att börja tidigt varje morgon för att få den bästa och klaraste utsikten. Observera att vädret alltid är mycket föränderligt på berget. Det är viktigt att ta med bra vandringsutrustning och vara beredd på både kyla och regn.

Safarin i Masai Mara kan genomföras året runt. I allmänhet är det lättare att få syn på vilda djur i parkerna under torrsäsongen från slutet av juni till oktober och från januari till mars. Den ultimata attraktionen är utan tvekan den årliga migrationen av gnuer och zebror i juli och augusti. I enorma flockar på hundratusentals migrerar de norrut från Serengeti i Tanzania över floden till Kenya på jakt efter färskt gräs - i oktober återvänder de motsatt väg.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Nairobi, Kenyas huvudstad, där ni anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
I Nairobi kommer ni att hämtas på flygplatsen av vår förare och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till fritt förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukosten kommer du att hämtas för en utflykt runt om i Nairobi och du besöker följande platser: Sheldrick Elephant Orphanage: Du besöker Sheldrick Elephant Orphanage, hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst skall tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år. Giraffcentret: Dagen inkluderar också ett besök på AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas utomhus. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår. Kazuri smycke- och keramikverkstad: Du kommer också att få göra ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 och hjälpte till att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår. Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills. (F)
Dag 4: Nairobi – Judmier Camp
Avresa från Nairobi på morgonen. Från Nairobi åker du till staden Nanyuki som ligger ganska precis vid ekvatorn. Här har du en kort paus där du äter lunch innan du åker vidare mot ingången till Mount Kenya National Park till Sirimon Gate. Härifrån börjar själv trekket med cirka tre till fyra timmars vandring till Judmier Camp (Old Moses Lodge), där du tillbringar natten på 3300 meters höjd. Landskapet är mycket varierat med cederträ, ros- och olivträd samt tät bambuskog. Det finns möjlighet att se många vilda djur som elefanter, noshörningar, babianer, apor, bufflar, zebror och gaseller. (F,L,M)
Dag 5: Trek till Shipton Camp
Efter en tidig frukost startar du dagens vandring genom ett vackert landskap av slätter, dalar och floden Ontulili. På klara dagar bjuder vandringen en fantastisk utsikt över de omgivande bergstopparna. Du anländer till Shipton Camp för middag och övernattning. (F,L,M)
Dag 6: Trekking vid Shipton Camp
Du tillbringar dagen med att acklimatisera dig. Turen går till Kami Hut och Hauseberg Lakes. Du återvänder till Shipton där middagen serveras och kvällen står till ditt förfogande så att du kan ta en liten promenad för dig själv och koppla av eller läsa en bra bok. (F,L,M)
Dag 7: Trek till toppen av Mount Kenya
Detta är dagen för kraftprovet och vi börjar redan klockan 3 på natten medan det fortfarande är mörkt. Målet är att nå toppen kring 6.30 - i tid för att njuta av den spektakulära utsikten över soluppgången från toppen av Mount Kenya. En helt fantastisk och oförglömlig upplevelse. Efter soluppgången går vi ner till Mintos Hut för frukost, en tvåtimmars nedstigning. Efter det är dagens mål Mount Meru Bandas, 2950 meter över havet, för middag och avkoppling efter dagens fina bedrift. (F,L,M)
Dag 8: Chogoria - Nairobi
På turens sista dag vandrar du i ett par timmar till skogsöppningen för att åka den sista sträckan i bil till byn Chogoria. Här byter du bil och åker tillbaka till Nairobi, där du anländer på eftermiddagen. Resten av dagen är på egen hand. (F,L)
Dag 9: Nairobi - Masai Mara
Denna morgon hämtas du i Nairobi och reser sedan i bil längs med ”The Great Rift Valley” till staden Narok för en tidig lunch. Härefter fortsätter du mot viltreservatet Masai Mara med ankomst sent på eftermiddagen. Du får här de första smakproven på nationalparkens fantastiska djurliv och dess varierande och kuperade landskap. Notera att bilturen är rejält tuff under vissa delar av sträckan där vägarna håller ett ganska primitivt skick. (F,L,M)
Dag 10: Safari i Masai Mara
Hela dagen är avsatt till att köra runt och observera vilda djur i reservatet. Du startar tidigt på morgonen, då chansen att se lejon, gepard och leopard är som störst. Kenyas ledande safarireservat Masai Mara är en fortsättning på Serengeti-slätten och världsberömt för den unika och spektakulära migrationen av hundratusentals gnuer och zebror. Från juni börjar de anlända till Masai Mara på jakt efter mat och i oktober är gräset uppätet och de börjar vandra tillbaka till Serengeti. Masai Mara är också rikt på bofasta djur med över 95 olika arter, vilket gör parken till en stor djurupplevelse året runt. I Masai Mara hittar du hela "The Big Five", alltså elefant, buffel, lejon, leopard och ett litet antal noshörningar, men också giraffer, flodhästar, hyenor och otaliga antiloper. Nationalparken har också ett otroligt rikt och varierat fågelliv med över 480 arter. Du har möjlighet att besöka en lokal massajby där du bjuds in till en traditionell hydda byggd av grenar och lera. Här kan du se och lära dig om massajerna starka kultur och traditionsrika livsstil. Eller så kan du boka till en fantastisk utflykt och njuta av de vilda djuren från en varmluftsballong. (F,L,M)
Dag 11: Morgonsafari i Masai Mara - Nakuru-sjön
Du åker ut tidigt på morgonen då chansen att se lejon, geparder och leoparder är störst. Efter morgonsafarin återvänder du till lägret för frukost och åker sedan till Nakuru med lunch på vägen och anländer till Nakuru på eftermiddagen.(F,L,M)
Dag 12: Safari i Lake Nakuru - Nairobi
Denna morgon börjar du tidigt med en safaritur i Lake Nakuru National Park. Det är särskilt känt för sina hundratusentals flamingo som kommer till sjön vid olika tider på året på jakt efter mat och bildar ett brett rosa band runt hela sjön. Nakuru har också status som speciellt noshörningsreservat och noshörningarna kan alltid ses under safarier i parken. Det finns också goda möjligheter att uppleva bufflar, giraffer, zebror, vattenfåglar och kanske den flyktiga leoparden. Lunchpaketen äts i parken innan du börjar din återfärd tillbaka till Nairobi via The Great Rift Valley-utsiktspunkten på eftermiddagen. Du kommer till Nairobi sent på eftermiddagen.(F,L)
Dag 13: Avresa från Nairobi
Dagen är till fritt förfogande. Du kommer att hämtas på ditt hotell och bli körd till Nairobi flygplats. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Fyra nätter på hostel i flerbäddsrum i Nairobi - säg till om du vill uppgradera boendet till hotell
Fyra nätter i enkelt stuga på en camp vid Mt. Kenya
Två nätter i stationära tält i Masai Mara och budgethotell vid Lake Nakuru.

Kommentarer

Ta bara med det allra nödvändigaste under trekken - max 15 kg per person.
Du har en porter som bär själva ryggsäcken men ta med en liten ryggsäck för sådant som du kommer att behöva under dagen. Ha gärna med sportdryck eller banan då risken för höjdsjuka alltid finns när man rör sig på höga höjder.


Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer

januari - mars, juni - oktober

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Nairobi t/r inklusive bagage
 • 10 övernattningar
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program.
 • Parkavgifter
 • Trekkingguide & porter

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF