19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 20 450:-
Detta reseförslag kombinerar de fantastiska städerna Beijing, Xian och Shanghai med den fantastiska naturen och de vackra templen vid Huangshan och Hanzhou.
Vi har ordnat all transport och övernattningar på resan för att du bara ska behöva fokusera på att bege dig ut på äventyr i Kina. Saknar du inspiration inför resan kan våra Kina-experter hjälpa dig med massor av bra restips och boka utflykter till exempelvis kinesiska muren eller teplantagerna utanför Hangzhou.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kina här
Läs mer om Kina här

Bästa reseperiod

Bästa restid är vår och höst. Klimatet i området kring Beijing är mycket kallt på vintern, från mitten av november till mitten av mars kan graderna sjunka till -15. Därför är det inte möjligt att göra utflykter till kinesiska muren under denna period. Under högsommaren från juni till augusti ligger temperaturen på 30–35 graders värme, och kraftigt regn kan förväntas. Vi rekommenderar att undvika första veckan i maj, då kineserna har semester och det är många lokala turister under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Beijing, dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Beijing
I Beijing blir du hämtad på flygplatsen och körs till ditt hotell som ligger centralt i Beijing. Resten av dagen har du på egen hand. Passa på att se lite mer av området runt hotellet och hitta en restaurang med fantastisk kinesisk mat.
Dag 3–5: På äventyr i Beijing
Himmelska fridens torg och Den förbjudna staden är nästan självklara måsten i Beijing. Men staden rymmer även andra stora kulturskatter, som till exempel Himlens Tempelpark, som är Kinas största och vackraste tempelkomplex. Den omgivande parken är en oas för stadens invånare som kommer för att träna, spela brädspel eller bara slappna av och njuta av naturen. Beijing är en spännande stad att shoppa i, och staden erbjuder otaliga marknader där man alltid kan hitta ett bra erbjudande. Du kan också åka på vandringsutflykt till kinesiska muren eller besöka det fantastiska Sommarpalatset. Prata med din reserådgivare om du vill ha hjälp med att några särskilda entrébiljetter eller dagsutflykter.
Dag 6: Nattåg från Beijing till Xian
Första delen av dagen har du återigen tid på egen hand innan resan fortsätter med nattåget till Xian. Du ansvarar själv för transport till tågstationen. Det är en bra idé att äta en rejäl måltid innan avresa, och ta med lite mat och snacks till resan. Tågresan tar cirka 12 timmar.
Dag 7: Ankomst till Xian
Tidigt på morgonen närmar sig tåget den gamla huvudstaden Xian, som ligger i centrala Shaanxi-provinsen. Du hämtas på stationen och körs till ditt hotell. Efter incheckning är resten av dagen fri för att uppleva Xian i din egen takt.
Dag 8: På upptäcktsfärd i Xian
Staden Xian är världskänd för sina arkeologiska fynd; de berömda terrakotta-krigarna som hittades av en slump vid en brunnsutgrävning år 1974. Här hittade man kejsare Qin Shi Huangdis grav som innehöll cirka 6 000 individuellt utformade krigare i terrakotta, i människostorlek. Terrakottaarmén är dock inte den enda anledningen till att besöka Xian. Staden var tidigare Kinas första riktiga huvudstad samt slutpunkt för Sidenvägen och har därför många kulturella och historiska sevärdheter att bjuda på. Staden omges bland annat av en 14 km lång och nästan intakt stadsmur. En promenad eller en cykeltur på den 12 meter höga muren ger en fin utsikt över staden. Besök också Den stora vildgåspagoden, som anses vara en av de viktigaste buddhistiska helgedomarna i Kina. Ett av de mer spännande kvarteren i staden är det muslimska kvarteret, som bjuder på välsmakande gatukök och stånd, samt en av de äldsta moskéerna i Kina, byggd i kinesisk stil. Kvarteret är fyllt med liv, och maten på gatuköken kan varmt rekommenderas.
Dag 9: Med tåg från Xian till Huangshan
Efter frukosten tar du dig till tågstationen, där du ska med höghastighetståg till Huangshan i Anhui-provinsen. Precis som på tåget mellan Beijing och Xian är utbudet av mat mycket begränsat, så ta med egen mat och snacks till resan. Vid ankomsten till Huangshan står en chaufför redo för att köra dig till ditt hotell. Tågresan tar cirka 8 timmar.
Dag 10: Huangshan till Yellow Mountains
Huangshan är mest känd för den vackra naturen i Yellow Mountains utanför staden. Det sägs att det har skrivits över 20 000 dikter om Yellow Mountains. Med buss går resan till Yellow Mountains, där du ska övernatta på berget i ett guesthouse. Du har gott om tid att utforska detta magiska område, som erbjuder några av Kinas bästa vandringar. Små stigar och tusentals trappsteg klamrar sig fast vid de branta bergssidorna och tar dig till fantastiska utsiktspunkter från de skrovliga bergstopparna som sticker upp ur molnen. Yellow Mountains finns idag på UNESCO:s lista över världens naturarv.
Dag 11: Yellow Mountains till Huangshan
Från toppen av Yellow Mountains kan du njuta av soluppgången - ett fantastiskt sätt att börja dagen på. Under en vandring till toppen kan du se molnen flyta genom dalen och upp längs bergssidorna, vilket är en alldeles hänförande syn. Därefter går resan tillbaka till ditt guesthouse, och därifrån tillbaka till Huangshan.
Dag 12: På upptäcktsfärd i Huangshan
Njut av dagen på egen hand i Huangshan, där du bland annat kan gå en sväng på Tunxi Ancient Street. Du kan också välja att förlänga din vistelse vid Yellow Mountains eller övernatta vid några av de varma källorna du hittar i samma område.
Dag 13: Med tåg från Huangshan till Hangzhou
Vid middagstid avgår tåget mot Hangzhou i höghastighetståg, en resa på cirka tre timmar. Vid ankomsten till Hangzhou står en chaufför redo för att köra dig till ditt hotell.
Dag 14: På äventyr i Hangzhou
Hangzhou var huvudstad för Song-dynastin under 1100-talet. Idag anses staden vara ’paradiset på jorden’ för de flesta kineser. Staden står i stor kontrast till den moderna storstaden Shanghai. Överallt i staden hittar du trädgårdar, tempel och paviljonger och på kullarna runt staden växer det berömda Longjing-teet.
Dag 15: Med tåg från Hangzhou till Shanghai
Njut av förmiddagen i fantastiska Hangzhou innan du tar den korta tågresan till Shanghai. Vid ankomsten till Shanghai, en av Kinas största och mest tätbefolkade städer, blir du hämtad och körd till ditt hotell i staden.
Dag 16–17: På upptäcktsfärd i Shanghai
Du har hela dagen till förfogande för att utforska Shanghai på egen hand. Shanghai, även kallad ’Österns Paris’, är idag en livlig och multikulturell metropol där gammal, kinesisk historia möter högteknologisk och finansiell framgång. Om du lämnar huvudgatornas glänsande fasader och beger dig in i labyrinten av gränder kommer du snabbt upptäcka att det också finns ett annat Shanghai. Ett gammalt och oförändrat Shanghai med låga hus, där äldre män sitter utanför och spelar kort med grannen, medan den ljuvliga doften av frukost sprider sig från de mobila gatuköken. Efter incheckning på ditt hotell är resten av dagen fri för att utforska staden på egen hand. Ta en promenad längs Shanghais berömda strandpromenad, The Bund, där imponerande byggnader uppförda på 20- och 30-talet ligger på ena sidan, och stora fraktfartyg och tungt lastade pråmar glider förbi på floden på den andra sidan. På själva promenaden myllrar det av liv från tidig morgon till sen kväll. Solen har knappt gått upp innan de första är igång med morgongymnastik och tai-chi. Framåt förmiddagen ersätts de av turister, affärsmän med matlådor och vykortsförsäljare. När mörkret faller och stadens ljus tänds tar unga par och grupper av välklädda män och kvinnor över, som möts för att dansa engelsk vals och promenera längs vattnet. Du kan också välja att njuta av utsikten över Shanghai från toppen av WTC Tower, utforska Yuyuans kinesiska trädgård och shoppa på Nanjing Lu, Shanghais största shoppinggata.
Dag 18: Avresa från Shanghai
Efter en spännande resa runt i Kina går resan hemåt. Om du har tid innan ditt flyg avgår, kan du ta en promenad i någon av stadens parker, njuta av atmosfären längs strandpromenaden eller kanske hinna med den sista shoppingen. Du tar själv en taxi till flygplatsen i god tid innan flyget avgår.
Dag 19: Ankomst till Skandinavien
Hemma igen efter en minnesvärd och händelserik resa genom ett av världens största och kontrastfyllda länder.

Övernattningar

4 övernattningar på budgethotell i Beijing
1 övernattning på tåget mellan Beijing och Xian
2 övernattningar på budgethotell i Xian
3 övernattningar på budgethotell i Huangshan
1 övernattning på hostel vid toppen av Yellow Mountains
2 övernattningar på budgethotell i Hangzhou
3 övernattningar på budgethotell i Shanghai

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Då utbudet av mat och dryck på tågen i Kina är ytterst begränsat rekommenderar vi dig att ta med en väl tilltagen matsäck till samtliga tågresor.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

April - juni, september-oktober

Packlista

 • Mindre vandringsryggsäck
 • Vandringsskor
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Eventuell guidebok

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Beijing // Shanghai – Skandinavien, inkl. bagage
 • Transporter enligt program
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Bussbiljett Huangshan - Yellow Mountains t/r (köps lokalt för cirka 40-60 CNY)
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: