15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 450:-
Resan börjar i den pulserande och kontrastrika huvudstaden Kuala Lumpur där modern arkitektur bmöter gamla traditioner och kultur. Vidare till Borneo ,världsberömt för sina orangutanger och storslagna natur. Från Sandakan åker du båt uppför floden till Sukaus regnskog med flodsafari och sedan landvägen vidare till Tabin-reservatet med ett otroligt fascinerande djurliv. Din resa avslutas på den exotiska ön Gaya utanför Kota Kinabalu. Här väntar azurblått vatten, vackra stränder och ett sagolikt marint liv som kan upplevas genom dykning och snorkling.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomst i Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.
Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket märks tydligt på stadens mångfald. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 4: Kuala Lumpur – Sandakan
Du blir hämtad på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du till staten Sabah i nordöstra delen av malaysiska Borneo. Vid ankomsten till Sandakan blir du skjutsad till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 5: Sandakan - Sepilok Rehabilitation Center – Sukau regnskog
Efter frukosten bär färden av till Sepilok Rehabilitation Center. I det stora reservatet väntar ett magnifikt möte med orangutanger i det fria. Efter en tio minuters promenad genom djungeln kommer du fram till en liten platå där några parkarbetare väntar. Här får aporna kosttillskott i form av bananer och mjölk två gånger om dagen. Inom loppet av några minuter börjar det prassla i träden och du kan se de unga aporna, som ännu inte helt har lärt sig att klara sig själva. Det är ett oförglömligt möte med Borneos största primater. Därefter visas en film om parkens arbete med de charmiga djuren. Härifrån fortsätter du till Borneo Sun Bear Conservation Centre, där du får höra och se hur centret hjälper och beskyddar världens minsta björnart, som också lever på Borneo. Efter lunch reser du till Sukau Rainforest Lodge och när du checkat in på ditt rum väntar en underbar middag med levande ljus, följt av en intressant bildvisning och föreläsning om djungeln. Detta arrangeras av en guide med en enorm kunskap om den närliggande naturen. Resten av kvällen står avkoppling på schemat och du kan luta dig tillbaka på den breda verandan och lyssna på cikadornas sång. (F,L,M)
Dag 6: Safari i Sukaus regnskog - båttur på Kinabatanga-floden
Du väcks troligtvis av makakernas lockrop medan djungeln vaknar efter natten. Ungefär kl. 06.00 börjar ditt första djungelsafari på floden. Djuren är mest aktiva på morgonen och har du tur får du se några av de mest fascinerande arterna i regnskogen, så som orangutang, elefant, långarmad gibbon, eller karakteristisk näsapa. Om vädret tillåter det finns även tid för en liten promenad i djungeln. Du kommer tillbaka framåt niotiden och då serveras frukost. Därefter väntar en spännande och lärorik promenad med en av resortens naturexperter. Efter lunch berättar guiden mer om orangutangerna, innan du åker på en vacker flodbåttur i området. Du bor ännu en natt på Sukau Rainforest Lodge. (F,L,M)
Dag 7: Sukaus regnskog - Gomantong-grottorna - Tabin-reservatet
En vacker och händelserik dag väntar dig, med många oförglömliga upplevelser. Dagen börjar med att du kör cirka 27 kilometer bort till regnskogen som omger Gomantong-grottorna. Här bär det av på en vandring genom djungeln i ungefär 20 minuter, innan du kommer fram till de magnifika grottorna. I dem finns ett stort bestånd med tornseglare och fladdermöss. Din guide kommer att berätta mer om grottans spännande flora och fauna. Uppemot två miljoner tornseglare och fladdermöss häckar i dessa grottsystem och det stora antalet bidrar till din mycket speciella upplevelse. Det kan vara klokt att ta med sig gympaskor eller liknande till din vistelse i grottorna. Härifrån åker du i ungefär två timmar till staden Lahad Datu, där det vankas lunch. Färden fortsätter längs en enkel grusväg i cirka två timmar, innan du når Tabin-reservatet. På eftermiddagen besöker du Lipad, som är en lervulkan i djungeln. Du kan förbereda dig på en ganska hård vandring för att nå vulkanens topp. Har du tur får du se vilda djur och fåglar runt vulkanen. Härifrån styr du kosan till Tabin Wildlife Resort, där du efter incheckningen kan koppla av en stund. Sedan serveras välförtjänt middag i den vackra miljön. Efter dagens sista måltid berättar av anläggningens naturexperter om områdets och parkens mångsidiga djurliv. Slutligen väntar på en händelserik nattsafari. (F,L,M)
Dag 8: Tabin-reservatet
Dagen börjar med att djungeln vaknar och resorten erbjuder en tidig morgonvandring för alla morgonpigga besökare. Utforska parken och se några av de mer än 300 fågelarter som finns här. Sedan serveras frukost innan det är dags för en färgglad promenad till vattenfallet Lipad. Här är det härligt att ta sig ett dopp, så glöm inte badkläderna. Du är tillbaka på resorten sent på eftermiddagen. Nu väntar nya och spännande upplevelser i naturen, eller så kan du helt enkelt njuta av den härliga stämningen på resorten. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F,L,M)
Dag 9: Tabin-reservatet - Gaya Island
Efter frukosten kör du till flygplatsen vid Lahad Datu och flyger till Kota Kinabalu. Du fortsätter till Jesselton där båten till Gaya Island avgår. Resten av dagen tillbringar du på egen hand på din läckra resort. (F)
Dag 10-13: Dykning och soldyrkan på Gaya Island
Dagarna på Gaya Island kommer att gå snabbt för dykare och du kan även njuta av öns vackra stränder och din mysiga resort. Övernattning på Gaya Island Resort. (F)
Dag 14: Gaya Island - Sverige
Du åker båt och bil tillbaka till Kota Kinabalus flygplats. Beroende på avgångstiden kan det bli lite väntetid på flygplatsen eller i staden. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter i Kuala Lumpur - standardhotell
En natt i Sandakan - standardhotell
Två nätter vid Sukau Rainforest Lodge
Två nätter vid Tabin Wild
Sex nätter på Gaya Island Resort

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Min. två personer

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur - Sandakan // Lahad Datu - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 13 övernattningar på hotell/lodge
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: