Sök
Sök
Dykning ved Mabul og Sipdan
Kuala Lumpur
Sukau Rainforest
Borneo
Man kan blive noget så træt af alle dem der kommer og kigger på en.
Dykning
Gomantong grotterne
Kinabatangan river på Borneo
Borneo
Gaya Island Borneo
Borneo

Djungelupplevelser och dyksemester i världsklass

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

På rundresan kan du upptäcka Malaysias huvudstad, Borneos djungler och exotiska öar. Njut av den förstklassiga dykningen som erbjuds på Gaya Island.

Resan börjar i den pulserande och kontrastrika huvudstaden Kuala Lumpur, där modern arkitektur blandas med gamla traditioner och kultur. Här kan du ta reda på varför Borneo är världsberömt för sina orangutanger och sin storslagna natur. Din första erfarenhet blir Sipiloks orangutangcenter, som rehabiliterar uppemot 80 orangutanger. Centret ligger i djungeln, så miljön är precis som orangutangerna är vana under naturliga omständigheter. Efter ett oförglömligt besök hos parkens djur går resan tillbaka till Sandakan. Härifrån åker du båt upp för floden till Sukaus regnskog och tar landvägen vidare till Tabin-reservatet. Det är bland de bästa platserna på Borneo att se det fascinerande djurlivet. Din resa avslutas på den exotiska ön Gaya, utanför Kota Kinabalu. Här väntar azurblått vatten, vackra stränder och ett sagolikt marint liv som kan upplevas genom dykning och snorkling.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner. Denna rundresa är bäst att ta från maj till oktober, eftersom vädret i staten Sabah är mest stabilt då.

Malaysiska Borneo kan besökas året runt, men du bör alltid vara beredd på regnskurar - och det kan förekomma heldagsregn under alla årstider. På Borneo regnar det mest mellan oktober och mars.

Den bästa tiden att dyka på Borneos östkust är från juli till oktober.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Malaysia kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Borneo

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avgångstiden från Sverige beror på flygbolaget.

Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomst i Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket märks tydligt på stadens mångfald. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)

Dag 4: Kuala Lumpur – Sandakan
Du blir hämtad på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du till staten Sabah i nordöstra delen av malaysiska Borneo. Vid ankomsten till Sandakan blir du skjutsad till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)

Dag 5: Sandakan - Sepilok Rehabilitation Center – Sukau regnskog
Efter frukosten bär färden av till Sepilok Rehabilitation Center. I det stora reservatet väntar ett magnifikt möte med orangutanger i det fria. Efter en tio minuters promenad genom djungeln kommer du fram till en liten platå där några parkarbetare väntar. Här får aporna kosttillskott i form av bananer och mjölk två gånger om dagen. Inom loppet av några minuter börjar det prassla i träden och du kan se de unga aporna, som ännu inte helt har lärt sig att klara sig själva. Det är ett oförglömligt möte med Borneos största primater. Därefter visas en film om parkens arbete med de charmiga djuren. Härifrån fortsätter du till Borneo Sun Bear Conservation Centre, där du får höra och se hur centret hjälper och beskyddar världens minsta björnart, som också lever på Borneo. Efter lunch reser du till Sukau Rainforest Lodge och när du checkat in på ditt rum väntar en underbar middag med levande ljus, följt av en intressant bildvisning och föreläsning om djungeln. Detta arrangeras av en guide med en enorm kunskap om den närliggande naturen. Resten av kvällen står avkoppling på schemat och du kan luta dig tillbaka på den breda verandan och lyssna på cikadornas sång. (F,L,M)

Dag 6: Safari i Sukaus regnskog - båttur på Kinabatanga-floden
Du väcks troligtvis av makakernas lockrop medan djungeln vaknar efter natten. Ungefär kl. 06.00 börjar ditt första djungelsafari på floden. Djuren är mest aktiva på morgonen och har du tur får du se några av de mest fascinerande arterna i regnskogen, så som orangutang, elefant, långarmad gibbon, eller karakteristisk näsapa. Om vädret tillåter det finns även tid för en liten promenad i djungeln. Du kommer tillbaka framåt niotiden och då serveras frukost. Därefter väntar en spännande och lärorik promenad med en av resortens naturexperter. Efter lunch berättar guiden mer om orangutangerna, innan du åker på en vacker flodbåttur i området. Du bor ännu en natt på Sukau Rainforest Lodge. (F,L,M)

Dag 7: Sukaus regnskov - Gomantong-grottorna - Tabin-reservatet
En vacker och händelserik dag väntar dig, med många oförglömliga upplevelser. Dagen börjar med att du kör cirka 27 kilometer bort till regnskogen som omger Gomantong-grottorna. Här bär det av på en vandring genom djungeln i ungefär 20 minuter, innan du kommer fram till de magnifika grottorna. I dem finns ett stort bestånd med tornseglare och fladdermöss. Din guide kommer att berätta mer om grottans spännande flora och fauna. Uppemot två miljoner tornseglare och fladdermöss häckar i dessa grottsystem och det stora antalet bidrar till din mycket speciella upplevelse. Det kan vara klokt att ta med sig gympaskor eller liknande till din vistelse i grottorna. Härifrån åker du i ungefär två timmar till staden Lahad Datu, där det vankas lunch. Färden fortsätter längs en enkel grusväg i cirka två timmar, innan du når Tabin-reservatet. På eftermiddagen besöker du Lipad, som är en lervulkan i djungeln. Du kan förbereda dig på en ganska hård vandring för att nå vulkanens topp. Har du tur får du se vilda djur och fåglar runt vulkanen. Härifrån styr du kosan till Tabin Wildlife Resort, där du efter incheckningen kan koppla av en stund. Sedan serveras välförtjänt middag i den vackra miljön. Efter dagens sista måltid berättar av anläggningens naturexperter om områdets och parkens mångsidiga djurliv. Slutligen väntar på en händelserik nattsafari. (F,L,M)

Dag 8: Tabin-reservatet
Dagen börjar med att djungeln vaknar och resorten erbjuder en tidig morgonvandring för alla morgonpigga besökare. Utforska parken och se några av de mer än 300 fågelarter som finns här. Sedan serveras frukost innan det är dags för en färgglad promenad till vattenfallet Lipad. Här är det härligt att ta sig ett dopp, så glöm inte badkläderna. Du är tillbaka på resorten sent på eftermiddagen. Nu väntar nya och spännande upplevelser i naturen, eller så kan du helt enkelt njuta av den härliga stämningen på resorten. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F,L,M)

Dag 9: Tabin-reservatet - Gaya Island
Efter frukosten kör du till flygplatsen vid Lahad Datu och flyger till Kota Kinabalu. Du fortsätter till Jesselton där båten till Gaya Island avgår. Resten av dagen tillbringar du på egen hand på din läckra resort. Sex nätter på Gaya Island Resort (F)

Dag 10-13: Dykning och soldyrkan på Gaya Island
Dagarna på Gaya Island kommer att gå snabbt för dykare och du kan även njuta av öns vackra stränder och din mysiga resort. Övernattning på Gaya Island Resort. (F)

Dag 14: Gaya Island - Sverige
Du åker båt och bil tillbaka till Kota Kinabalus flygplats. Beroende på avgångstiden kan det bli lite väntetid på flygplatsen eller i staden. (F)

Dag 15: Ankomst till Sverige{0}
När du landar i Sverige har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.

Övernattningar:
Två nätter i Kuala Lumpur - standardhotell
En natt i Sandakan - standardhotell
Två nätter vid Sukau Rainforest Lodge
Två nätter vid Tabin Wild
Sex nätter på Gaya Island Resort


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Observera att utrikesdepartement avråder från icke-nödvändiga resor till vissa områden i Malaysia.

Läs mer här.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Kuala Lumpur - Sandakan // Lahad Datu - Sverige
  • (Det kommer att göras minst en mellanlandning vid avresa till Malaysia och minst två mellanlandningar på återresan)
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Engelsktalande guider och entréavgift till naturparkerna

I priset ingår inte

  • Resor och aktiviteter som inte beskrivs i programmet
  • Måltider utöver de som nämns i programmet
  • Försäkringar
  • Dricks till guider
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban folket, Borneo

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
Mt. Kinabalu, Borneo

Mount Kinabalu

En av de bästa upplevelserna du kan få i Malaysia är att se soluppgången över Borneo från toppen av Mount Kinabalu.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: