Tre dagar
Exkl. flyg
Från 6 695:-
Mount Kinabalu är ett måste för resenärer med en förkärlek för äventyr och fysiska utmaningar. På 4 095 meters höjd står detta berg som är högst mellan Himalaya och Papua Nya Guinea. Bergstoppen anses vara ett av Borneos finaste landmärken.
Färden upp på Mount Kinabalu är lite krävande och delas därför upp i tre dagar. Din belöning är en imponerande panoramautsikt över Borneo i soluppgången. På vägen finns goda möjligheter att uppleva det unika djur- och växtliv som gör detta naturområde så speciellt - och förklarar varför det skyddas så noggrant.

Bästa reseperiod

Resan avgår året runt. De bästa månaderna är från mars till oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Kota Kinabalu - Kundasang
Dagen börjar med en bilresa på cirka två timmar (88 kilometer) förbi karakteristiska risfält, dunsufolkets byar och bergskedjan Banjaran Crocker. Sedan når du foten av Mount Kinabalu, som ligger på 1 500 meters höjd. Du gör ett kort stopp på Nabalus marknad för att smaka på läckra frukter som odlas här (beroende på säsong). I världsarvslistade Kinabalu Nationalpark finns ett besökscentrum med massor av information om detta fantastiska område. Du kan vistas i parken och kika på rhododendron, köttätande växter, orkidéer, ormbunkar, ekträd och fåglar. Temperaturen ligger någonstans mellan 14-25 grader. Övernattning i byn Kundasang. (L,M)
Dag 2: Kundasang - Laban Rata (Park HQ)
På morgonen får du skjuts upp till Timpohon Gate (1 828 meters höjd) där du börjar vandringsturen som idag varar i fyra-sex timmar, tillsammans med din egen bergsguide. Glöm inte att kika på det unika växtlivet på vägen. Målet är ditt boende Laban Rata (sovsal med delat badrum och restaurang). Här ligger temperaturen på fem-tio grader. (F,L,M)
Dag 3: Park HQ – Kota Kinabalu
Du startar bestigningen kl. 03.00 på natten för att nå bergstoppen (4 095 meters höjd) innan soluppgången, omkring kl. 06.00. Denna upplevelse är belöningen för hela den mödosamma färden. Efter en spektakulära stund och en hel del fotografering startar resan ner. Omkring kl. 14.30 serveras en sen lunch innan du kör tillbaka till Kota Kinabalu. (F,L)

Övernattningar

En natt i Kundasang
En natt i sovsal på Laban Rata (Park HQ)

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor till Malaysia. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Denna resa är fysiskt krävande. Det innebär att resan endast är lämplig för personer med mycket god kondition och erfarenhet av vandring (att gå i berg, åtta-tio timmars vandringar, 20-30 kilometer, uppstigning/nedstigning 1 500 m).

I händelse av avbokning erbjuds du en alternativ resa.

Tänk på att höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, även om du följer alla råd (läs mer på Vårdguiden). Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, eftersom de då inte hade kunnat genomföras. Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna noggrant på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något man ska ta på stort allvar. I extrema fall har det haft dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjukdom under resan. Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Min. två personer

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Bekväma promenadskor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Pannlampa
 • Snacks
 • Vatten

I priset ingår

 • En natt i Kundasang
 • En natt i sovsal på Laban Rata (Park HQ)
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Certifikat
 • Avgift för bergsguide och engelsktalande guide

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: