Sök
Sök
Mulu Caves, Borneo
Mulu National Park, Borneo
Mulu Caves, Borneo
Mulu Caves, Borneo
Mulu Caves, Borneo
Mulu Caves, Borneo

Mulu grottsafari

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 1 995:-

Reslängd: Tre dagar

Under Borneos markyta döljer sig en parallell värld som är lika magnifik som den är mystisk. Den är formad över årtusenden av jordens elementära krafter. I Gunung Mulu Nationalpark ligger några av världens mest imponerande grottor.

Under tusentals år har vattenflödet från Mount Mulus sluttningar skurit djupa raviner i kalkstenen under marken, vilket har skapat ett enormt nätverk av tunnlar och grottor. Största delen av det ihåliga grottsystemet är fortfarande outforskat och endast tre grottor är öppna för allmänheten: Deer Caves, Wind Caves og Clearwater Caves. Turister fick tillgång till området 1984 och denna fantastiska plats med grönskande regnskogar, vackra floder, vattenfall och stora kalkstensgrottor lockar årligen 25 000 besökare.

Väder

Resan avgår året runt. De bästa månaderna är från mars till oktober.

Detaljerad resplan

Dag 1: Mulu flygplats - Gunung Mulu Nationalpark - Deer Caves
Resans deltagare träffas på Mulu flygplats och du körs sedan hem till ditt boende och checkar in. Efter lunch börjar du med att gå 45 minuter (tre kilometer) på en upphöjd gångväg genom regnskogen och låglandet, fram till Lang Caves. Det är den största passagen i grottsystemet Deer Caves, som ligger i Gunung Mulu Nationalpark. Vid solnedgången kan du uppleva en spektakulär syn när en uppemot en miljon fladdermöss flyger ut ur grottan för att leta efter mat under natten. (L,M)

Dag 2: Gunung Mulu Nationalpark - Wind Caves - Clearwater Caves
Dagen börjar med ett besök i parkens informationscenter, där du får en massa information om Gunung Mulu Nationalpark. Sedan väntar en tur upp för floden i långbåt. Du ska utforska en av de andra grottorna som är öppna för allmänheten, nämligen Wind Caves, som är uppkallad efter den kyliga vinden som märks i grottans smala gångar. Nästa stopp är Clearwater Caves, där du kan se en av världens största underjordiska flodsystem. Clearwater Caves sträcker sig över mer än 100 kilometer och är därmed Asiens längsta grottsystem. Här äter du lunch och har sedan möjlighet att bada i det kristallklara vattnet innan du skjutsas tillbaka till ditt boende. (F,L,M)

Dag 3: Mulu flygplats
Efter frukosten kör du till Mulu flygplats och flyger vidare mot nya äventyr. (F)

Övernattningar:
Två nätter i dubbelrum.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resans fysiska nivå beskrivs som måttligt krävande. Det innebär att den lämpar sig för människor som är i god form och kan vandra i svår terräng, på lösa/bergiga underlag i fem-sex timmar (12-15 kilometer), samt klättra 400-500 meter.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 1 995:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Resor och transfer
  • Måltider och övernattningar enligt program

I priset ingår inte

  • Inrikesflyg
  • Skatter (Kota Kinabalu-Mulu och tillbaka) samt kameratillägg.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: