Sök
Sök
Crocker Range, Borneo
Crocker Range, Borneo
Crocker Range, Borneo
Crocker Range, Borneo
Crocker Range, Borneo
Crocker Range, Borneo
Crocker Range, Borneo

Vandring i Banjaran Crocker

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 3 495:-

Reslängd: Fyra dagar

En magnifik vandringstur på Sabahs höjder och den högsta bergskedjan i Malaysia. Färden går förbi små byar, längs djungelfloder, risfält och naturreservat. Här väntar ett av världens mest omväxlande djur- och växtliv.

Denna imponerande och rekommenderade utfärd går genom tät djungel, floder, risfält och en ofta ganska utmanande terräng. Naturen är sagolik och du kommer att känna dig som i en annan värld, långt från civilisationen. Längs vägen bor du i de lantliga byarna och alla måltider tillagas av reseguiden.

Väder

Den bästa säsongen för den här resan är från mars till oktober, det vill säga den torra årstiden.

Detaljerad resplan

Dag 1:
Du hämtas på ditt hotell och körs cirka 50 kilometer, till Tambunan Road. Här börjar din vandring på 1 500 meters höjd och nedstigningen sker i cirka 45° lutning. På vägen du går genom djungel och lantliga byar, och markunderlaget kommer att förändras något. Dagens vandring tar ungefär fem timmar. På natten bor du i en lokal by. (L,M)

Dag 2-3:
Dagens rutt går i något enklare terräng, förbi flodbäddar, byar, djungel och risfält. Vandringen tar fem-åtta timmar beroende på resenärernas kondition. Du övernattar åter i en av byarna på vägen vid floden. (F,L,M)

Dag 4:
Efter frukosten börja din sista vandringstur bland risfält och djungel. Den varar i ungefär fem timmar. Sedan körs du tillbaka till Kota Kinabalu och äter lunch på ett lokalt kafé. (F,L)

Övernattningar:
Tre nätter i en lokal by (i församlingshuset).

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Klimatförhållandena kan också leda till förändringar i programmet.


Kommentarer

Resans fysiska nivå beskrivs som hård/krävande. Det innebär att den bara lämpar sig för människor som är i god fysisk form och som har erfarenhet av att vandra. (Du ska kunna gå i 8-10 timmar (20-30 kilometer), med nedstigning/uppstigning på 1 500 meter)
Det finns bärhjälp som kan hjälpa till att transportera en del av din packning. En tredagars utfärd kan också ordnas, eller så finns möjlighet att tillbringa en extra natt i byn.

Tänk på att höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, även om du följer alla råd (läs mer på Vårdguiden). Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, eftersom de då inte hade kunnat genomföras. Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna noggrant på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något man ska ta på stort allvar. I extrema fall har det haft dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjukdom under resan. Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 3 495:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

I priset ingår

  • Vandringstur och transport till och från rutten
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Bärhjälp och engelsktalande guide
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: