Fyra dagar
Exkl. flyg
Från 3 495:-
Denna imponerande och rekommenderade utfärd går genom tät djungel, floder, risfält och en ofta ganska utmanande terräng. Naturen är sagolik och du kommer att känna dig som i en annan värld, långt från civilisationen. Längs vägen bor du i de lantliga byarna och alla måltider tillagas av reseguiden.

Bästa reseperiod

mars - oktober

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1:
Du hämtas på ditt hotell och körs cirka 50 kilometer, till Tambunan Road. Här börjar din vandring på 1 500 meters höjd och nedstigningen sker i cirka 45° lutning. På vägen du går genom djungel och lantliga byar, och markunderlaget kommer att förändras något. Dagens vandring tar ungefär fem timmar. På natten bor du i en lokal by. (L,M)
Dag 2-3:
Dagens rutt går i något enklare terräng, förbi flodbäddar, byar, djungel och risfält. Vandringen tar fem-åtta timmar beroende på resenärernas kondition. Du övernattar åter i en av byarna på vägen vid floden. (F,L,M)
Dag 4:
Efter frukosten börja din sista vandringstur bland risfält och djungel. Den varar i ungefär fem timmar. Sedan körs du tillbaka till Kota Kinabalu och äter lunch på ett lokalt kafé. (F,L)

Övernattningar

Tre nätter i förssamlingshuset i en by

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor till Malaysia. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Resans fysiska nivå beskrivs som hård/krävande. Det innebär att den bara lämpar sig för människor som är i god fysisk form och som har erfarenhet av att vandra. (Du ska kunna gå i 8-10 timmar (20-30 kilometer), med nedstigning/uppstigning på 1 500 meter)
Det finns bärhjälp som kan hjälpa till att transportera en del av din packning. En tredagars utfärd kan också ordnas, eller så finns möjlighet att tillbringa en extra natt i byn.

Tänk på att höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, även om du följer alla råd (läs mer på Vårdguiden). Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, eftersom de då inte hade kunnat genomföras. Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna noggrant på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något man ska ta på stort allvar. I extrema fall har det haft dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjukdom under resan. Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Min. två personer

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Bekväma promenadskor
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck & liggunderlag
 • Vattenflaska/dunk som rymmer 2,5 liter
 • Ficklampa
 • Pannlampa
 • Snacks

I priset ingår

 • Transporter, utflykter och måltiser enligt program
 • Bärhjälp och engelsktalande guide

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: