Sök
Sök
Maliau Basin, Borneo
Maliau Basin, Borneo
Maliau Basin, Borneo
Maliau Basin, Borneo
Maliau Basin, Borneo

Vandring i Maliau Basin

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 495:-

Reslängd: Sex dagar

För en hårdnackad vandrare är denna resa ett unikt äventyr i en bortglömd värld. Maliau Basin är en lummig, grön regnskog, vars hemligheter har legat gömda i miljontals år.

Resan bjuder på en riktig äventyrsvandring genom täta djungler, över floder och med möjlighet att uppleva djurlivet på nära håll. Det är en mycket vattenrik plats med ett nätverk av floder och bifloder, samt en hel del vattenfall. Området korsas dessutom av djupa raviner. Den absoluta höjdpunkten på turen är nog när du kommer fram till hjärtat på Maliau Basin och ser det fantastiska vattenfallet Maliau Fall, som har sju nivåer. Rutten tar sex dagar och du övernattar på utvalda platser.

Maliau Basin har under årens lopp fått ett poetiskt smeknamn, nämligen"Sabahs försvunna värld". Det beror på att platsen var helt outforskad och orörd fram till slutet av 1980-talet. Området kantas på alla sidor av berg och mycket svårframkomlig terräng, vilket gjorde det omöjligt för människor att komma hit. Därmed var Maliau Basin också skyddat mot de motorsågar som i övrigt ödelagt stora delar av Borneos ursprungliga regnskog. Du som kommer hit har alltså en unik möjlighet att studera regnskogens ekologi.

Väder

Kom hit under hela året.

Detaljerad resplan

Dag 1: Maliau Basin (Agathis Camp)
Dagen börjar med en biltur på fem-sex timmar till Sook, Nabawan, Sapulut. Sedan kommer du fram till ingången på Maliau Basins naturskyddsområde (MBCA). Färden fortsätter till Agathis Camp där du ska bo. Efter middagen tar du en liten utflykt med bil för att leta efter nattaktiva djur längs den 26 kilometer långa vägen vid Agathis Camp. Till exempel finns möjlighet att se sambarhjort, skäggsvin, sibetkatt och flygekorre. (L,M)

Dag 2: Maliau Basin (Camel Trophy Camp)
Efter frukosten börjar dagens vandringen på 7,5 kilometer till Camel Trophy Camp. Rutten går upp och ner för branta sluttningar och även trappor, så din kondition sätts genast på prov. Längs vägen får du en välförtjänt paus och förfriskningar innan du går vidare till Takob – Akob Falls och Giluk Falls (tre kilometer). Här kan du njuta av en skön simtur och bara slappna av i de vackra omgivningarna, för att sedan återvända till Camel Trophy Camp där du ska övernatta. (F,L,M)

Dag 3: Maliau Basin (Ginseng Camp)
På den tredje dagen vandrar du sex-sju kilometer och nu kommer du förmodligen märka att kroppen börjar vänja sig vid altituden här i Maliau Basin. Längs "Jalan Babi" kan du få se fantastiska köttätande växter ur kannrankesläktet. När du anländer till Ginseng Camp får du förhoppningsvis ner pulsen och kan tillbringa resten av dagen åt avkoppling. Det är även skönt att ta en simtur i den närliggande sjön. Du kan djupdyka i denna äventyrliga värld med alla dess ljud, dofter och visuella intryck. Övernattning i Ginseng Camp. (F,L,M)

Dag 4: Maliau Basin (Ginseng Camp)
Vakna upp till ljudet av gibbonernas lockrop och njut av morgonen i regnskogen innan vandringen fortsätter mot det imponerande vattenfallet Maliau Falls, som har sju nivåer. Du kommer märka att vattnet i floderna och vattenfallen i Maliau Basin har en speciell, brunaktig färg – ibland nästan orange. Det beror på ett sällsynt naturfenomen. Färgen kommer nämligen från regnskogens trädsav och nedfallna blad Du stannar kvar vid Maliau Falls resten av dagen, varpå du vandrar tillbaka till Ginseng Camp där du ska övernatta. Rutten är 4,8 kilometer i vardera riktning. (F,L,M)

Dag 5: Maliau Basin (Agathis Camp)
Frukosten följs av den längsta vandringen på resan. Dagens vandring är totalt nio kilometer, tillbaka till Agathis Camp. Du kommer fram sent på eftermiddagen och övernattar. (F,L,M)

Dag 6: Maliau Basin – Kota Kinabalu
Avgång från Agathis Camp via Keningau till Kota Kinabalu. (F,L)

Övernattningar:
Fem nätter i läger

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Klimatförhållandena kan också leda till förändringar i programmet.


Kommentarer

Resans fysiska nivå beskrivs som hård/krävande. Det innebär att den bara lämpar sig för människor som är i riktigt god fysisk form och som har erfarenhet av att vandra. (Du ska kunna gå i åtta-tio timmar, 20-30 kilometer, med nedstigning/uppstigning på 1 500 meter)
Om du vill ha bärhjälp med din packning ska din väska helst ha två remmar (vandringsryggsäck).

Tänk på att höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, även om du följer alla råd (läs mer på Vårdguiden). Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, eftersom de då inte hade kunnat genomföras. Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna noggrant på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något man ska ta på stort allvar. I extrema fall har det haft dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjukdom under resan. Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 495:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Svår

I priset ingår

  • Vandringstur och transport till och från färdleden
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Bärhjälp
  • Engelsktalande guide
  • Avgift för tillträde till Maliau Basin (går till att bevara naturen)
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: