Sök
Sök
Nyd hinanden og fald helt ned i gear på Maldiverne inden eventyret fortsætter på New Zealand
Lokal liv Maldiverne
Maldiverne
Maldiverne - Dhoni Cruise
For at komme til Angaga Resort skal du med vandflyver - turen tager cirka 30 minutter
Maldiverne
Surf på Maldiverne
Smuk Ø
Sejltur på Maldiverne

Öluffa på Maldiverna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 195:-

Reslängd: Åtta dagar

Du kan nu öluffa bland några av världens vackraste öar, så följ med och insup stämningen på de lokala atollerna och utforska det färgglada livet under havsytan.

Är Maldiverna en bra destination för backpackers? Nu för tiden är svaret ja! Åk iväg och öhoppa, bo på guesthouse och unna dig några fantastiska upplevelser ovan och under vattenytan.
Vår åtta dagar långa resa är utformad för att ge dig massor av flexibilitet när du öhoppar. Vi har tagit hand om allt det praktiska, så som boende och transport, så resten är upp till dig.
Det finns massor av aktiviteter att välja bland, däribland dykning, kryssning i solnedgången, snorkling, surfing, fisketurer, besök på vackra små sanddyner och resorter.
Alla guesthouses vi använder är handplockade, så att de erbjuder god service, bekvämt boende, trevlig stämning och "valuta för pengarna". Samtliga rum har privat badrum/wc, luftkonditionering, fläkt, samt ligger intill eller på gångavstånd från stranden.


Väder

Resan kan genomföras hela året.

Maldiverna har ett tropiskt klimat med ungefär samma medeltemperatur året runt, det vill säga 27-29 grader. Vädret är dock finast från mitten av december till slutet av april. Därefter börjar regnperioden.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret på Maldiverna kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

Dag 1: Ankomst till Hulhumale och transfer till ditt guesthouse
Du hämtas upp på flygplatsen och din guide hjälper dig vidare till den lokala färjan mot Dhiffushi. Den kastar loss kl. 14.30 och tar ungefär tre timmar. När färjan kommer fram är din värd redo att välkomna dig och följa dig till ditt guesthouse.
Dhiffushi är en ö som ligger i de nordliga atollerna. Den är en kilometer lång och 250 meter bred. Här finns några kaféer, restauranger och dykbutiker. Dagen tillbringas på de vackra stränderna eller i det glittrande havet.

Dag 2: Snorkling vid rev
Ät en god frukost innan du ger dig iväg på en snorklingsutflykt till det närliggande revet "Turtle Point”. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.

Dag 3-4: Dhiffushi på egen hand
Efter frukost kan du tillbringa dagarna precis som du behagar. Det finns möjlighet att åka på snorklings- och dykutflykter, eller bara njuta av solen på stranden.

Dag 5: Transfer med färja till Thulusdhoo
Efter en tidig frukost ska du åka med färja kl. 06.30 till Thulusdhoo. Det är en ö som är omtyckt för sina fina surfmöjligheter och trevliga stämning. Ön är något större än Dhiffushi och vi rekommenderar att du går på en liten upptäcktsfärd. Efter ankomsten till ditt guesthouse kan du unna dig en extra kopp morgonkaffe och kanske ta en tupplur i någon av hängmattorna på stranden.

Dag 6: Eftermiddagstur i kajak på Thulusdhoo
Du kan själv välja vad du vill syssla med på förmiddagen - kanske prova att surfa, eller helt enkelt luta dig tillbaka på stranden. På eftermiddagen planeras en solnedgångstur i kajak i Indiska oceanen. Njut av stämningen när du paddlar förbi de vackra lagunerna till en närliggande sandstrand där du kan beundra solnedgången.

Dag 7: Thulusdhoo på egen hand
Surfa, snorkla eller läs ut din semesterbok i en skuggig hängmatta.

Dag 8: Transfer med färja tillbaka till Malé
Idag avslutas din öluff och du åker med färjan till Malé. Du kommer tillbaka ungefär kl. 11.00 och kan fortsätta din resa med flyg eller utforska några andra fantastiska öarna.Övernattningar:
Sju nätter på guesthouse

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

När du besöker och bor på de lokala öarna får du komma ihåg att Maldiverna är ett muslimskt land och att det därför finns en klädkod på öarna, samt att det inte serveras alkohol.
Kvinnor bör ha på sig rymliga shorts och t-shirt, och bara bada i bikini på särskilda bikinistränder eller på obebodda sandbanker. Vid besök i moskéer och lokala familjer bör axlar och knän täckas.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 195:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Sju nätter i standardrum på 2-stjärnigt guesthouse, inkl. frukost
  • Transfer
  • Transport mellan öarna med lokala färjor
  • Snorkling och kajakpaddling

I priset ingår inte

  • Flyg till/från Malé
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: