8 dagar
Exkl. flyg
Från 6 515:-
Är Maldiverna en bra destination för backpackers? Nu för tiden är svaret ja! Åk iväg och öhoppa, bo på guesthouse och unna dig några fantastiska upplevelser ovan och under vattenytan.
Vår åtta dagar långa resa är utformad för att ge dig massor av flexibilitet när du öhoppar. Vi har tagit hand om allt det praktiska, så som boende och transport, så resten är upp till dig.
Det finns massor av aktiviteter att välja bland, däribland dykning, kryssning i solnedgången, snorkling, surfing, fisketurer, besök på vackra små sanddyner och resorter.
Alla guesthouses vi använder är handplockade, så att de erbjuder god service, bekvämt boende, trevlig stämning och "valuta för pengarna". Samtliga rum har privat badrum/wc, luftkonditionering, fläkt, samt ligger intill eller på gångavstånd från stranden.


Bästa reseperiod

Resan kan genomföras hela året.

Maldiverna har ett tropiskt klimat med ungefär samma medeltemperatur året runt, det vill säga 27-29 grader. Vädret är dock finast från mitten av december till slutet av april. Därefter börjar regnperioden.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret på Maldiverna kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till Hulhumale och transfer till ditt guesthouse
Du hämtas upp på flygplatsen och din guide hjälper dig vidare till den lokala färjan mot Dhiffushi. Den kastar loss kl. 14.30 och tar ungefär tre timmar. När färjan kommer fram är din värd redo att välkomna dig och följa dig till ditt guesthouse. Dhiffushi är en ö som ligger i de nordliga atollerna. Den är en kilometer lång och 250 meter bred. Här finns några kaféer, restauranger och dykbutiker. Dagen tillbringas på de vackra stränderna eller i det glittrande havet.
Dag 2: Snorkling vid rev
Ät en god frukost innan du ger dig iväg på en snorklingsutflykt till det närliggande revet "Turtle Point”. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.
Dag 3-4: Dhiffushi på egen hand
Efter frukost kan du tillbringa dagarna precis som du behagar. Det finns möjlighet att åka på snorklings- och dykutflykter, eller bara njuta av solen på stranden.
Dag 5: Transfer med färja till Thulusdhoo
Efter en tidig frukost ska du åka med färja kl. 06.30 till Thulusdhoo. Det är en ö som är omtyckt för sina fina surfmöjligheter och trevliga stämning. Ön är något större än Dhiffushi och vi rekommenderar att du går på en liten upptäcktsfärd. Efter ankomsten till ditt guesthouse kan du unna dig en extra kopp morgonkaffe och kanske ta en tupplur i någon av hängmattorna på stranden.
Dag 6: Eftermiddagstur i kajak på Thulusdhoo
Du kan själv välja vad du vill syssla med på förmiddagen - kanske prova att surfa, eller helt enkelt luta dig tillbaka på stranden. På eftermiddagen planeras en solnedgångstur i kajak i Indiska oceanen. Njut av stämningen när du paddlar förbi de vackra lagunerna till en närliggande sandstrand där du kan beundra solnedgången.
Dag 7: Thulusdhoo på egen hand
Surfa, snorkla eller läs ut din semesterbok i en skuggig hängmatta.
Dag 8: Transfer med färja tillbaka till Malé I
dag avslutas din öluff och du åker med färjan till Malé. Du kommer tillbaka ungefär kl. 11.00 och kan fortsätta din resa med flyg eller utforska några andra fantastiska öarna.

Övernattningar

Sju nätter på guesthouse

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Maldiverna. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

När du besöker och bor på de lokala öarna får du komma ihåg att Maldiverna är ett muslimskt land och att det därför finns en klädkod på öarna, samt att det inte serveras alkohol.
Kvinnor bör ha på sig rymliga shorts och t-shirt, och bara bada i bikini på särskilda bikinistränder eller på obebodda sandbanker. Vid besök i moskéer och lokala familjer bör axlar och knän täckas.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Ankomstdagen ska vara tisdag, onsdag, torsdag. lördag eller söndag. Om du startar din resa en fredag eller måndag kommer en avgift att tillkomma. Vid ankomsten till flygplatsen träffar du din lokala guide som hjälper dig vidare härifrån.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Sju nätter i standardrum på 2-stjärnigt guesthouse inklusive frukost
 • Transfer
 • Transport mellan öarna med lokala färjor
 • Snorkling och kajakpaddling

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: