4 dagar
Exkl. flyg
Från 6 950:-
Maldiverna är nu även en destination för backpackers. Bo på guesthouse och unna dig några fantastiska upplevelser ovan och under vattenytan.
Ön du ska bo på i detta paket heter Dhigurah och ligger i södra Ari-atollerna. Det är en av de vackraste öarna i området, med en lång vit strand, en skyddad lagun och en sandbank på den sydliga delen. Dhigurah är omtyckt för sina vackra rev som döljer både valhajar och mantor.
Ditt guesthouse ligger nära den lilla byn och på gångavstånd från dykskolan och hamnen. Det finns ännu inte så många matställen för dig som vill ute, men detta är på väg att förändras i takt med att nya pensionat byggs.
Alla de guesthouses vi använder är handplockade utifrån komfort, god service, stämning och "valuta för pengarna". De ligger antingen precis vid vattnet eller i en liten trädgård och samtliga har privat badrum/wc, luftkonditionering, fläkt och wifi (observera att det kan variera hur stabilt ditt wifi är).

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras hela året.

Maldiverna har ett tropiskt klimat med ungefär samma medeltemperatur året runt, det vill säga 27-29 grader. Vädret är dock finast från mitten av december till slutet av april. Därefter börjar regnperioden.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret på Maldiverna kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till Malé och transfer till Dhigurah
Du blir hämtad på flygplatsen av vår lokala agent som hjälper dig att hitta din båttransfer mot South Ari Atoll. Båten avgår varje dag utom fredag eftermiddag och resan tar ungefär två timmar. Luta dig tillbaka bland frukt och grönsaker som fraktas till ön, och njut av den vackra utsikten. Glöm inte att hålla utkik efter delfiner. Väl framme på ön serveras en läcker middag på ditt guesthouse.
Dag 2: Snorkling med valhajar
South Ari Atoll är berömt för den höga sannolikheten att få möta havets jätte - valhajen - som särskilt håller till vid reven bakom Dhigurah. Du kastar loss med båten och håller tummarna för att valhajar ska dyka upp. Det händer att man ser flera stycken redan efter någon halvtimme, andra gånger skymtar man bara någon enstaka - och ibland visar sig inga valhajar alls. När du väl får syn på dem gäller det att dra på sig snorkelutrustningen, så väntar den magiska upplevelsen att snorkla tillsammans med de jättelika djuren.
Dag 3: Avkoppling och rundtur på ön med lokal guide
Morgonen är din egen, så slappna av eller prova några av de vattensporter som erbjuds, däribland snorkling och dykning. Sent på eftermiddagen är det dags för en guidad rundtur på ön. Få inblick i lokalbefolkningens liv och smaka på några specialiteter från närområdet.
Dag 4: Transfer tillbaka till Malé
Efter en tidig frukost går din transfer tillbaka till Malé. Härifrån kan du fortsätta din resa i Maldiverna, vidare till exempelvis Sri Lanka eller Indien, eller kanske åka raka vägen hem.

Övernattningar

Tre nätter på guesthouse

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Maldiverna. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

När du besöker och bor på de lokala öarna får du komma ihåg att Maldiverna är ett muslimskt land och att det därför finns en klädkod på öarna, samt att det inte serveras alkohol.
Kvinnor bör ha på sig rymliga shorts och t-shirt, och bara bada i bikini på särskilda bikinistränder eller på obebodda sandbanker. Vid besök i moskéer och lokala familjer bör axlar och knän täckas.

Observera att eftersom valhajar är vilda varelser i naturen kan vi inte garantera att du får se dem, men sannolikheten är stor.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Tre nätter på guesthouse
 • Två middagar
 • Transfer t/r till Malé
 • Rundtur på ön med lokal guide
 • Snorklingsutflykt med möjlighet att simma med valhajar
 • Lokal skatt

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Observera att en avgift på USD 55 tillkommer för transfer om du anländer på en fredag, eftersom de lokala färjorna inte åker under denna helgdag.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: