Sök
Sök
Nyd en skøn katamaran tur på Maldiverne
Sup Maldiverne
Delfiner på Maldiverne
Snorkelling Maldiverne
Sejltur på Maldiverne

Katamarankryssning på Maldiverna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 11 807:-

Reslängd: Sex dagar

Ge dig ut på en kryssning på en katamaran som är 50 fot lång. Här resan är målet och du kan njuta av livet. Båten kastar ankare i vackra laguner och i Rihiveli-lagunen går det ofta att se stora flockar med delfiner. Du kan snorkla vid privata rev eller koppla av i solen på sanddynerna, omgiven av kristallklart vatten.

Maldiverna består av en mängd atoller med soliga stränder, turkost vatten och massor av liv under havsytan. Sköldpaddor glider majestätiskt genom det blå havet och här finns fisk i regnbågens alla färger. Det bästa sättet att ta del av detta paradis är på en segelbåt och detta är nu möjligt. På den 50 fot långa lyxkatamaran Micah kan du antingen boka en privat hytt eller en koj i delad hytt. Det finns endast plats för tio gäster. Dagarna flyter på med snorkling på morgonen, läcker barbeque till lunch, drinkar i solnedgången och nätter som tillbringas under en magisk stjärnhimmel.

Väder

Den bästa tiden för kryssningen är från mitten av september till mitten av april.

Detaljerad resplan

Dag 1: Hulhumale till Gulhi (avgång kl. 11.00)
Kliv ombord på båten vid kajplatsen - endast ett stenkast från flygplatsen. Hissa segel, så efter en timme till sjöss är du långt från staden Malé. Vid lunchtid har du nått fram till de sydliga atollerna och ni kastar ankar. Lunch serveras ombord och nu finns tid för avslappning. Du kan snorkla, koppla av på båten eller prova att paddla”SUP", alltså stand up paddleboard. Målet för dagen är Gulhi, där du kan ta en promenad på ön som bland annat är känd för sin tradition inom båtbyggeri. Ni fortsätter sedan ännu en bit till Guraidhoo - en trevlig liten ö med caféer och små butiker.Väl tillbaka på katamaranen är det god tid för en drink och en välförtjänt, läcker middag. Somna till ljudet av skvalpande vågor mot båtens skrov.
Boende på båten (L,M)

Dag 2: Guraidhoo till Rihiveli-lagunen
Efter frukost bjuder dagen på mer snorkling, stopp vid vackra sandbankar och avslappning ombord. Efter ytterligare lite snorkling och möjlighet till vattenaktiviteter ankommer du till Rihiveli-lagunen, som är berömd för att den så ofta besöks av delfiner. Här ser du ofta även yngre delfiner som imiterar den de vuxna delfinernas lekar. Lagunen lockar även till sig mantor som letar plankton i ljuset från båten, efter att mörkret fallit. De simmar ofta intill katamaranen medan de äter. Övernattning på båten. (F,L,M)

Dag 3: Rihiveli-lagunen till Alimatha
Medan frukosten intas finns det goda chanser att ni får sällskap av nyfikna delfiner som simmar runt båten. Ni lättar ankar och åker mit Vaavuatollen känd för sitt stora bestånd av amhajar och rockor som ofta kommer så nära att man nästan kan ta på dem. Ni övernattar vid Alimantha nära en sandbank och där kvällsmaten bestpår av en barbeque vid strander under stjärnorna. Övernattning på båten. (F,L,M)

Dag 4: Alimatha till Fulidhoo
Frukost och sedan vidare längre in i Vaavuatollen. Här kan man snorkla vid en sjunken srilankesisk fiskebåt bebodd av tropiska fiskar och omgiven av färgrika koraller. Ni fortsätter sedan norröver och och stannar vid Fulidhoo-lagunen. Här ser man ofta rosa rockor som söker sig nära strand för att äta. Övernattning på båten. (F,L,M)

Dag 5: Fulidhoo till North Malé Atoll
Dagen bjuder på en fin seglats tillbaka mot de nordliga atollerna. Det finns flera möjligheter till snorkling på vägen. Du kan också njuta av utsikten, sola på däck eller kasta en krok i vattnet och hoppas på storfångst för att komplettera kvällens barbeque. Övernattning på båten. (F,L,M)

Dag 6: Tillbaka till Hulhumale (Utcheckning sker kl. 11.00)
Efter frukosten och ett morgondopp sätter båten kurs mot Hulhumale-lagunen, där kryssningen avslutas kl. 11.00. (F)

Övernattningar:
Fem nätter i hytt efter eget val. Här finns möjlighet att ha privat rum, eller en koj i en delad hytt. Båten har även en svit med plats för två vuxna och två barn.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 11 807:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Det finns plats för tio gäster ombord.

Svårighetsgrad

Lätt
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: