Sök
Sök
Hvalhaj
Smukke strande på Maldiverne
Lokal liv Maldiverne
Maldiverne

Simma med valhajar på Maldiverna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 495:-

Reslängd: Fyra dagar

Upplev Maldiverna under en sagolik övistelse. Under resan kan du vistas på paradisstränder, äta god mat, samt hänga med på snorklingsutflykt och försöka få syn på majestätiska valhajar.

Maldiverna är nu även en destination för backpackers. Bo på guesthouse och unna dig några fantastiska upplevelser ovan och under vattenytan.
Ön du ska bo på i detta paket heter Dhigurah och ligger i södra Ari-atollerna. Det är en av de vackraste öarna i området, med en lång vit strand, en skyddad lagun och en sandbank på den sydliga delen. Dhigurah är omtyckt för sina vackra rev som döljer både valhajar och mantor.
Ditt guesthouse ligger nära den lilla byn och på gångavstånd från dykskolan och hamnen. Det finns ännu inte så många matställen för dig som vill ute, men detta är på väg att förändras i takt med att nya pensionat byggs.
Alla de guesthouses vi använder är handplockade utifrån komfort, god service, stämning och "valuta för pengarna". De ligger antingen precis vid vattnet eller i en liten trädgård och samtliga har privat badrum/wc, luftkonditionering, fläkt och wifi (observera att det kan variera hur stabilt ditt wifi är).

Väder

Resan kan genomföras hela året.

Maldiverna har ett tropiskt klimat med ungefär samma medeltemperatur året runt, det vill säga 27-29 grader. Vädret är dock finast från mitten av december till slutet av april. Därefter börjar regnperioden.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret på Maldiverna kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

Dag 1: Ankomst till Malé och transfer till Dhigurah
Du blir hämtad på flygplatsen av vår lokala agent som hjälper dig att hitta din båttransfer mot South Ari Atoll. Båten avgår varje dag utom fredag eftermiddag och resan tar ungefär två timmar. Luta dig tillbaka bland frukt och grönsaker som fraktas till ön, och njut av den vackra utsikten. Glöm inte att hålla utkik efter delfiner.
Väl framme på ön serveras en läcker middag på ditt guesthouse.

Dag 2: Avkoppling och rundtur på ön med lokal guide
Morgonen är din egen, så slappna av eller prova några av de vattensporter som erbjuds, däribland snorkling och dykning. Sent på eftermiddagen är det dags för en guidad rundtur på ön. Få inblick i lokalbefolkningens liv och smaka på några specialiteter från närområdet.

Dag 3: Snorkling med valhajar
South Ari Atoll är berömt för den höga sannolikheten att få möta havets jätte - valhajen - som särskilt håller till vid reven bakom Dhigurah. Du kastar loss med båten och håller tummarna för att valhajar ska dyka upp. Det händer att man ser flera stycken redan efter någon halvtimme, andra gånger skymtar man bara någon enstaka - och ibland visar sig inga valhajar alls. När du väl får syn på dem gäller det att dra på sig snorkelutrustningen, så väntar den magiska upplevelsen att snorkla tillsammans med de jättelika djuren.
På kvällarna serveras middag hos en lokal familj.

Dag 4: Transfer tillbaka till Malé
Efter en tidig frukost går din transfer tillbaka till Malé. Härifrån kan du fortsätta din resa i Maldiverna, vidare till exempelvis Sri Lanka eller Indien, eller kanske åka raka vägen hem.
Övernattningar:
Tre nätter på guesthouse

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

När du besöker och bor på de lokala öarna får du komma ihåg att Maldiverna är ett muslimskt land och att det därför finns en klädkod på öarna, samt att det inte serveras alkohol.
Kvinnor bör ha på sig rymliga shorts och t-shirt, och bara bada i bikini på särskilda bikinistränder eller på obebodda sandbanker. Vid besök i moskéer och lokala familjer bör axlar och knän täckas.

Observera att eftersom valhajar är vilda varelser i naturen kan vi inte garantera att du får de dem, men sannolikheten är stor.

Om du kommer hit en fredag går inga lokala färjor, eftersom det är en helgdag. Därför tillkommer på 55 USD till priset för transfer i snabbmotorbåt.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 495:-


Kommentarer till pris

Observera att en avgift på USD 55 tillkommer för transfer om du anländer på en fredag, eftersom de lokala färjorna inte åker under denna helgdag.

Frånpriserna gäller resor i lågsäsong och i mån av plats. Reser man under högsäsong (t.ex. jul- och nyår) ligger priserna oftast högre. Kontakta oss på 0413-170 50 och få en offert för just de datumen du planerar att åka.

I priset ingår

  • Tre nätter på guesthouse
  • Två middagar
  • Transfer t/r till Malé
  • Rundtur på ön med lokal guide
  • Snorklingsutflykt med möjlighet att simma med valhajar
  • Lokal skatt

I priset ingår inte

  • Flyg t/r till Malé
  • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: