7 dagar
Exkl. flyg
Från 11 225:-
Föreställ dig att börja varje dag med ett dopp i Maldivernas enastående hav, där du tillsammans med din dykinstruktör välkomnas in i dykningens mytomspunna värld. Den lilla ön Fulidhoo är en perfekt location för att ro till dykcertifikat i hamn eftersom vattnet här är lugnt och stilla i kombination med den stora artrikedomen som finns under ytan. Efter avslutad kurs får du ditt PADI Open Water-certifikat och kan blicka framåt mot nya äventyr.

Inkluderat i det här paketet är även två deep dive-dyk. Det är under de här dyken som du ges möjligheten att få syn på verkligt stora djur som hajar, rockor, barracudor, sköldpaddor och en och annan valhaj.

Läs mer om våra andra tillval till din Maldivernaresa
Läs mer om Maldiverna här

Bästa reseperiod

Maldiverna har ett tropiskt klimat med en regelbunden genomsnittstemperatur på 27–29 grader året runt. Vädret är bäst från mitten av december till slutet av april, och därefter tar regnperioden vid. Vår rekommendation för när du helst ska besöka Maldiverna baseras på hur klimatet har sett ut tidigare år, men man ska vara medveten om att vädret kan vara mycket föränderligt och oförutsägbart. Därför bör man bara se våra rekommendationer som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Malé–Fulidhoo
Från flygplatsen eller huvudstaden kan man ta sig till ön Fulidhoo med antingen färja eller speedboat. Ön är känd för att vara lugn och stilla med en avslappnad och tillmötesgående atmosfär. Ön har en kristallklar lagun på den östliga sidan, och på den västliga sidan finns ett fantastiskt rev som väntar på att bli upptäckt från insidan av ett cyklop. Du inkvarteras på ett guest house som blir din bas för veckan, och när du hunnit bo in dig i ditt rum tar du dig till dykarcentret där du blir informerad om de praktiska detaljerna för din dykkurs. Resten av dagen kan du tillbringa på egen hand eller med någon av byns 300 fasta invånare. På kvällen kan du äta en god middag och njuta av en minst sagt spektakulär solnedgång.
Dag 2–5: Dykning och avslappning i kubik
De nästkommande dagarna tillbringar du med att lära dig allt du behöver om dykning. Du gör dig bekväm med dykarutrustningen, lär dig andas genom regulatorn, tar del av olika tekniker för att hantera undervattensströmmarna och för att parera det tyngdlösa tillståndet under ytan. I takt med att dagarna går lär du dig mer och mer, och när du väl har det världsomspännande PADI-certifikatet i din hand är du kvalificerat att göra dyk ner på 18 meters djup i sällskap med en dykarkompis. Den teoretiska delen av kursen gås igenom av din dykarinstruktör och består därefter av egenstudier med hjälp av en lärobok och tillhörande videoklipp. Den praktiska delen består av lektioner i grunt vatten följt av fyra stycken open water-dyk, där de första två är på 12 meters djup och de två sista på 18 meters djup. För att slutligen få ditt certifikat ska du ha genomgått de praktiska övningarna och ha gjort en teoretisk examinering. När du inte är upptagen med dykförberedelser kan du roa dig med olika utflykter där du kan utforska öns många kritvita stränder, ge dig ut på havet i en kajak eller på en SUP eller så kan du förstås bara ta ett snack med de lokala byborna. (F)
Dag 6: Deep dive utanför atollen
När du klarat av ditt prov och har belönats med ditt PADI-cerifikat har du tid att utforska Maldivernas enorma undervattensvärld lite närmare. Inkluderat i detta paket är nämligen två extra dyk som vanligtvis enbart är med i PADI advanced-certifikatet, där du tillsammans med din dykinstruktör kommer ner på hela 20–25 meters djup. Här upplever du de riktigt stora undervattensdjuren som hajar, rockor, barracudor, sköldpaddor och en och annan valhaj – Maldiverna är nämligen ett riktigt hajmecka. (F)
Dag 7: Redo för avslappning och nya äventyr
Här slutar den här delen av äventyret, men nya möjligheter väntar på dig. Du kan stanna kvar på ön på egen hand för att fortsätta dyka eller så kan du resa vidare, antingen till några andra öar i närheten eller till någon annan destination vid något annat hav som väntar på att få upptäckas av en nykläckt dykare. (F)

Övernattningar

6 övernattningar i eget rum på guest house på Fulidhoo

Kommentarer

Vi rekommenderar att du bokar ett par dagar extra på Fulidhoo så att du kan komma ut och prova på de så kallade fundiven och dessutom hinna med lite avkoppling i skuggan av de vajande palmerna.

Var uppmärksam på att det inte serveras någon alkohol på ön, då alkohol är förbjudet enligt lag på de lokalt befolkade öarna. Bad och avslappning i solen iklädd bikini hänvisas till de särskilt utmärkta bikinistränderna.

Dykarcentret kan hjälpa till att boka transfer till eller från Male med färja eller speedboat.

Notera att du ska fylla i en hälsodeklaration innan avresa, och utöver det ska du även kunna simma 200 meter och trampa vatten i tio minuters tid utan problem. Hör av dig till din resekonsult för att få veta mer om vad som ska fyllas i på hälsodeklarationen.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

December – april

I priset ingår

 • Övernattningar och måltider enligt programmet
 • Teoriböcker, dykinstruktör, dykutrustning och fullständigt SSI-kursmaterial
 • 5 provdyk och 4 riktiga dyk
 • 2 deep dive-dyk (registreras och kan sedan sparas till eventuell framtida PADI advanced-kurs)
 • Lokal skatt (12%) och serviceavgift på hotellet (10%)

I priset ingår inte

 • Flygbiljett Sverige–Maldiverna t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Pengar till dricks – i Maldiverna är det god sed att ge dricks till guider och servicepersonal
 • Dryck
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Transfers mellan Malé och Fulidhoo
 • Lokal miljöskatt på 3 amerikanska dollar per person per natt

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: