Här finner du praktisk information och fakta om Malta.


Praktisk information om att resa på Malta

Väder och bästa tid att resa
Malta ligger omgivet av Medelhavet och har ett subtropiskt kustklimat. Man kan åka till Malta året om, bästa vädret är på våren och hösten. Somrarna är mycket varma, mellan april och augusti är det mycket torrt. Vintrarna är härligt milda, inte riktigt varma nog för sol & bad men påminner om våra höstar med lite regn men chanser till behagliga temperaturer.

Se vädertabell för Malta här

Pengar
På Malta använder man euro (EUR). Kreditkort fungerar i princip överallt och det finns gott om bankomater. Se den aktuella kursen här.

Transport
Buss:
På Malta kör man buss så det ryker. Bussnätet sträcker sig till den allra minsta lilla by och biljetterna är billiga. Bussbolaget heter Tallinja och de har en app som hjälper dig planera dina färder på ön.

Cykel:
Malta och Gozo är små och med de korta avstånden mellan byar och städer är perfekta upplagt för en dag på cykel. För att göra det så enkelt som möjligt erbjuder bussbolaget Tallinja hyrcyjar på flera platser på ön så när du laddat ner deras app kan det nästan inte bli enklare att planera en utflykt.

Färja/båt:
Malta är ju ett örike så självklart finns det massor med upplevelser till havs. Man åker enkelt med färja mellan huvudöna Malta och Gozo som ligger norrut. Charmigast är nog de små båtarna som erbjuder dagsutflykter till läckra laguner och laguner med grottor att utforska och kristallklart vatten att bada i.

Dricks
I de flesta länder är dricks en del av lönerna för anställda inom servicebranschen. Därför är det bra praxis (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer, m.fl. beroende på vilket land du besöker. Därför rekommenderar vi att du sätter dig in i hur mycket som normalt ges i dricks och till vem innan du ger dig ut på din resa. Hitta information om dricks i Lonely Planets guideböcker.


Fakta

Huvudstad: Valetta
Språk: Maltesiska
Klimat: Tropiskt kustklimat
Valuta: Euro
Religion: Majoriteten är katoliker


Travel consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: