10 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 450:-
Från 21 450:-
Tillbringa några höstdagar mitt i den indiska oceanen på härliga Mauritius. Vi har bokat rum på två härliga resorts – 4-stjärniga Zilwa och Ravenala Attitude. Båda resorten ligger ända ute vid vattnet och bjuder sina besökare på den äkta och tillbakalutade, mauritiska atmosfären. Utöver de fantastiska stränderna kan du också svalka dig i poolen, då båda resorten har trevliga poolområden. Vi har inkluderat halvpension på resan, för att de enda måltidsbeslut du ska behöva ta på resan gäller dagens lunch. Utöver vackra stränder och kuster bjuder Mauritius på en frodig och kuperad natur, och vi kan varmt rekommendera att använda ett par dagar på utflykter till några av öns vackra naturområden, såsom Chamarel, Black River Gorges National Park eller Kestrel Valley.

Se fram emot:
 • Bekväma resorts vid havet
 • Halvpension med både lokala och internationella rätter
 • Massor av inkluderade aktiviteter till havs och land


Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.

Läs mer om Mauritius här
Se alla våra andra fantastiska upplevelseresor här

Bästa reseperiod

Mauritius fungerar att åka till året om – men den bästa tiden är från april till december då det är varmt och relativt torrt. Det kan bli lite svalt om kvällarna, så ta gärna med en långärmad tröja.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag är det avresa från Skandinavien mot ljuva Mauritius.
Dag 2: Ankomst till Mauritius
Vid ankomst till Mauritius flygplats märker du direkt den ljumma brisen som välkomnar dig. I ankomsthallen står din chaufför redo, och efter att du har satt dig tillrätta i bilen åker du mot nordväst, till den lilla byn Balaclava. Här checkar du in på den charmerande resorten Ravenala Attitude, som ligger härligt beläget på Mauritius västkust. Efter incheckning på resorten får du använda resten av dagen som du vill. Låt axlarna sjunka efter en lång resa och ta in känslan av att befinna sig i ett tropiskt paradis i den indiska oceanen. Maten behöver du inte fundera över, då vi har inkluderat halvpension i din vistelse. Så när hungern gör sig påmind kan du se fram emot en middag på någon av resortens stämningsfyllda och mysiga restauranger. (M)
Dag 3–6: Härliga dagar på Ravenala Attitude
Du har gott om tid till att låta lugnet sänka sig över dig på exotiska Mauritius. Då halvpension är inkluderad i din vistelse kan du äta frukost och middag på resorten under vistelsens alla dagar. Resorten ligger ända nere vid stranden, så om du – precis som vi – älskar att låta dina bara fötter sjunka ner i kritvit sand på stranden så har du kommit helt rätt! Vill du blanda upp lata dagar på stranden med utflykter och aktiviteter så finns det också massor av möjligheter för detta. Resorten bjuder på 3 pooler, 10 olika restauranger och massor av vattensportaktiviteter. Spela boule, beachvolleyboll eller ett lokalt brädspel, om du inte hellre bara vill ta en promenad längs strandkanten. Under vistelsen här finns det goda möjligheter att besöka några av de små öar som ligger utspridda utanför kusten, dit resorten kan arrangera utflykter där det dessutom ingår barbecue på stranden. (F,M)
Dag 6–9: Vistelse på Zilwa Attitude
Efter flera avkopplande dagar på Ravenala Attitude går resan vidare till Mauritius nordliga spets, där fyra dagar på den härliga resorten Zilwa Attitude väntar. Även här ingår halvpension i din vistelse. Under dina dagar här finns det gott om tid till att njuta av den närliggande stranden och ta massor av dopp i resortens fyra pooler. Kan du inte få nog av havet så finns det här möjlighet att prova både kitesurfing, vindsurfing, SUP, kajak och snorkling. På resortens finns också möjlighet för att utöva yoga och få en avslappnande massage. Under vistelsen på den nordliga delen av ön finns det goda möjligheter till att utforska staden Goodlands, där du kan köpa lokalproducerat konsthantverk och kläder eller besöka stadens tamilska tempel. Du kan antingen ta dig hit med taxi eller genom att hyra en cykel från resorten. (F,M)
Dag 10: Avresa från Mauritius och ankomst till Skandinavien
Det har blivit dags att vänta hemåt igen efter 10 magiska dagar på Mauritius. Du hämtas på resorten och körs till flygplatsen. Du kommer hem igen med härliga upplevelser och reseminnen i bagaget.

Övernattningar

Hotellkedjan Attitude
Attitude är en lokal hotellkedja på Mauritius, med stort engagemang för miljö och hållbarhet. Inredningen på samtliga hotell har tydligt inspirerats av den mauritiska stilen - den är rustik med stråtäckta byggnader och möbler som delvis har byggts av drivved och rotting.

Attitudes hållbarhetsarbete består bland annat av:
 • Hotellens inredning är skapad av lokala konstnärer och möblerna är tillverkade av lokala hantverkare, vilket ger en lokal, mauritisk atmosfär och samtidigt arbetstillfällen för lokalbefolkningen.
 • Hotellen har förbjudit engångsplastartiklar, så här finns inga små engångsflaskor med schampo eller tvål, och inte heller vattenflaskor i engångsplast. Istället får alla gäster en glasflaska som kan fyllas på gratis med vatten under hela vistelsen.
 • Maten som serveras på hotellen är nästan uteslutande från Mauritius, vilket både gynnar det lokala jordbruket och minskar transporternas miljöpåverkan.
 • Hotellkedjan har vunnit flera priser för sitt arbete med hållbar utveckling, engagemang i den lokala kulturen samt sitt sociala ansvarstagande.
 • Samtliga hotell har ett pågående arbete för att minska vatten- och elförbrukning, avfall och användning av kemikalier.

Ravenala Attitude
Ravenala Attitude ligger på Mauritius nordvästkust i den lilla byn Balaclava. Resorten bjuder på 3 pooler, 10 olika restauranger och massor av möjligheter för olika sorters vattensporter. Resorten är vackert och rustikt inredd med en tydlig prägel av mauritisk och kreolsk stil, där de råa väggarna står i kontrast till möbler som är tillverkade av drivved och rotting.
Här kan du spela boule, beachvolleyboll eller ett lokalt brädspel, om du inte hellre vill ta en promenad längs med stranden. Det finns goda möjligheter att besöka några av de små öarna som ligger utspridda utanför kusten, dit resorten kan arrangera utflykter som dessutom inkluderar barbecue på stranden.
På resorten kan du dessutom få hjälp att arrangera dagsutflykter eller hyra bil, om du önskar utforska Mauritius vackra natur.
Rumskategorier:
Couple Suite med halvpension - med plats för max 2 vuxna
Family Suite med halvpension - med plats för max 2 vuxna och 2 barn i åldern 2-17 år.

Zilwa Attitude
Beläget på nordkusten av ön, med utsikt mot fem små öar. Resorten bjuder på hela fyra olika pooler och sex olika restauranger. Även här finns massor av möjligheter för olika typer av vattensporter. Resorten är fint och rustikt inredd, med en tydlig prägel av den mauritiska och kreolska stilen, där de råa väggarna står i kontrast till möbler av drivved och rotting. Man kan tydligt se att lokala konsthantverkare har varit med och präglat resortens interiör för att den alldeles särskilda mauritiska atmosfären ska lysa igenom. Även här kan du spela boule, beachvolleyboll eller lokala brädspel när du kommer tillbaka från dina promenader längs med havet. Det finns goda möjligheter att besöka några av de små öarna som ligger utspridda utanför kusten, och resorten kan hjälpa till att arrangera utflykter hit där det också bjuds på barbecue på stranden. Även på den här resorten kan du också få hjälp med att arrangera dagsutflykter eller hyra bil, om du vill utforska Mauritius ytterligare.
Rumskategorier:
Superiorrum med halvpension - med plats för max 2 vuxna och 1 barn i åldern 0-11 år.
Familjerum med halvpension - med plats för max 2 vuxna och 2 barn i åldern 2-17 år.

Kommentarer

Upplevelser på Mauritius

Mauritius är en perfekt destination för att ta sig runt med hyrbil. Vägnätet på ön är bra, och Mauritius kan liknas vid att köra bil i södra Europa - när det gäller körsäkerhet. Det enda du ska tänka på är att det är vänstertrafik på ön. Att hyra bil ger dig stor flexibilitet till att uppleva landet, och då Mauritius är en relativt liten ö kan du hinna se och uppleva mycket på bara en dag eller två. Vi kan hjälpa dig att boka flera olika bilkategorier.

Höglandet runt Charmarel och Black River Gorges National Park
Vid Charmarel är den vulkaniska jorden både röd, blå, lila, brun, orange och gul, och på vägen dit kan du uppleva afrikanska tulpanträd som lyser upp landskapet med vackra, illröda blommor. Frodiga Black River Gorges National Park bjuder på riktigt fina vandringsleder av olika längd och du kan med fördel använda dig at områdets två besökscentrum för att höra mer om, och få inspiration till, olika vandringar. En höjdpunkt i nationalparken är Alexandra Falls, ett vattenfall som forsar nerför en brant klippa omgiven av frodig grönska och som slutar i en liten, naturlig pool.

Berget Le Morne
Mauritus bästa utsikt får du på toppen av berget Le Morne på södra Mauritius. På vägen uppför berget går du bland en frodig, grön natur, som sakta blir mer och mer karg. På väg mot toppen kommer du också gå förbi flera grottor som frihetshungrande slavar gömde sig i under flyktförsök från sina plantageägare. När du efter några timmars vandring når toppen av Le Morne kan du förvänta dig en av de vackraste utsikterna över det kuperade och frodiga landskapet på södra Mauritius, de vidsträckta stränderna och den klarblåa Indiska Oceanen.
Utflykten genomförs med guide och man ska vara minst 10 år för att delta. Utflykten kan arrangeras med eller utan transport - beroende på om du har hyrbil eller inte.

Middag hos lokalbefolkningen
En unik upplevelse, som bara kan köpas på plats, är en så kallad 'otentik middag'. Det är en middag hemma hos en lokalbo, där du får smaka på den äkta, lokala maten – och om du har lust så får du gärna delta i matlagningen. Upplevelsen är oformell och avslappnad och något utöver det vanliga. För hur ofta blir man inbjuden till en privat middag på Mauritius?

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Den här resan är individuell, bortsett från transfer till och från flygplatsen samt mellan de två resorten – dessa genomförs i mindre grupper. Likaså kan utflykter och upplevelser som bokas på resorten göras i mindre grupper.

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

Avresedatum

Status Avresedatum Specifikation Boka senast Pris

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn – Mauritius t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • Halvpension under hela resan
 • Transport enligt program
 • Gratis upplevelser (med reservation för lediga platser) under vistelsen på resorten:
 • Glass bottom boat-tur
 • Utlåning av snorkel och cyklop
 • Båttur till ön Ile Aux Cerf
 • Utlåning av kajaker
 • Utlåning av SUP-brädor
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider utöver de som nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

På den här resan är priset fast och garanterat.

Är ni fler än två resenärer och önskar dela rum så ska ni välja familjerum när ni bokar.

Familjerum: max 2 vuxna och 2 barn i åldern 2-17 år eller 3 vuxna och 1 spädbarn.

Barnpris för barn 2-17 år: 21 450 kr.

Spädbarnspris för barn 0-2 år: 5 950 kr.

Barnpriset är baserat på att man delar rum med två vuxna resenärer i ett familjerum.

Är ni en familj på 5 eller fler personer så kan vi boka andra rumskategorier, ifall det finns tillgängligt.

Enkelrumstillägg: från 17 450 kr.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: