Upp till 12 månader
Exkl. flyg
Från 5 140:-
Nya Zeeland och Sverige har ett samarbete som gör det möjligt för svenska medborgare att kombinera semester och arbete i Nya Zeeland. Ett Working Holiday-visum gäller i 12 månader och du kan arbeta i upp till 3 månader hos samma arbetsgivare. Det är ett bra ekonomiskt komplement till din resa runt Nya Zeeland och på samma gång en upplevelse för livet!

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Winberg Travel samarbetar med Visa First, som är experter på arbetsvisum. Det hela går lätt och snabbt. När du har betalat för ditt visum kommer du att ringas upp av Visa Firsts engelsktalande personal och tillsammans går ni igenom ansökningsformuläret. Med ett ankomstpaket i Auckland (finns att köpa) får du en mjuklandning i Nya Zeeland. Paketet består av transfer från flygplatsen till ett hostel i Auckland, 2 nätter i ett flerbäddsrum med frukost, information och hjälp med att hitta ett jobb och möjlighet till gratis bagageförvaring i upp till en månad. Winberg Travel kan hjälpa dig att få ett skattenummer. Vi kan också hjälpa dig att upprätta ett bankkonto. Denna service erbjuds mot en extra kostnad.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Nya Zeeland. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Ditt visum är elektroniskt och registreras via ditt passnummer. Därför är det VIKTIGT att du reser med samma pass som du har ansökt om visering med.

Ditt visum är giltigt i 12 månader och ger dig rätt att vistas i Nya Zeeland i 12 månader. Du kan resa in och ut ur landet inom giltighetstiden.
Vem kan ansöka om ett Working Holiday-visum?
Det finns några kriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna ansöka om ett arbetsvisum:


Du måste vara mellan 18-30 år.
Du måste ha ett svenskt pass som gäller i minst 3 månader efter din planerade hemresa från Nya Zeeland.
Du måste ha en reseförsäkring som täcker kostnader för till exempel sjukdom under hela den period du vistas på Nya Zeeland.
Du måste ha god hälsa, som uppfyller vissa krav.
Du får inte ha straffats.
Du får inte ta med dig barn.
Du måste ha en returbiljett ut ur landet.
Du måste ha tillräckligt med pengar för att försörja dig tills du hittar arbete. Minst ett belopp motsvarande 4 200 NZD (detta belopp kan ändras utan föregående meddelande).
Semester på Nya Zeeland ska vara den främsta orsaken till besöket, arbete får bara vara den sekundära orsaken.
Du får inte ha haft ett Working Holiday-visum förut.

Observera att behandlingen av ett Working Holiday-visum kan fördröjas om du:

Har ett barn.
Ska arbeta inom sjukvården och med yngre barn.
Har eller har haft/lidit av särskilda allvarliga sjukdomar.
Har genomgått en hälsokontroll av ett särskilt skäl.
Har vistats i mer än 3 månader under de senaste 5 åren i ett land som bedöms ha en hög risk för tuberkulos (en lungröntgen krävs för att bevisa att du inte är smittad). Lungröntgen ska göras på utvalda sjukhus.
Har dömts för en rättsstridig handling.
Har deporterats eller ombetts att lämna ett annat land.
Har varit i militärtjänstgöring utöver den normala värnplikten.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Kommentarer till pris

Ett Working Holiday-visum är inte återbetalningsbart om din ansökan avslås.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: