Bo i egen villa på paradisön Koh Jum – upp till 30% rabatt i mars/april! Klicka här
18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 37 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
På bara ett par veckor hinner man uppleva en stor del av landet - litet i yta och få invånare men oändligt stort i upplevelser och skönhet. Inte undra på att många filmer spelats in här, för cineasten finns det mängder av möjligheter att utforska Midgård och platserna där Sagan om Ringen och Hobbit spelades in.

Så från Aucklands "City of Sails" storstadsatmosfär via Rotoruas heta källor till vardagliga upplevelser under en farmstay. En eggande haka - maoriernas traditionella krigsdans, det magnifika landskapet genom Southern Alps och den spektakulära kusten, regnskogen och UNESCO;s världsarv i form av Fiordlands. Kia Ora - välkommen till Nya Zeeland!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Day 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget.
Dag 2: Resa, resa, resa...
Med stor tidsskillnad och lång resa kommer den dagen att gå åt till resa. Beroende på vilket flygbolag man väljer är det ett eller flera byten på vägen. Vill man ha en lite lugnare resa kan man välja att stanna till någon natt eller två i t.ex. Bangkok, Hongkong eller Singapore.
Dag 3: Ankomst Auckland
Ni möts vid ankomst och får alla underlag som behövs inför resan såsom vouchers etc. Ni skjutsas till ert hotell inne i centrala Auckland där ni nu kan vila ut efter den långa resan eller kanske bege er ut på en första liten tur på stan. Varför inte gå till Viaduct Harbour och äta middag nere vid vattnet!
Dag 4: Auckland - Waitomo - Farm Stay
Ni hämtar nu upp er hyrbil och kör söderut - förbi Bombay Hills, genom Waikatodalen. Ni tar en guidad tur i Waitomogrottorna för att se de säregna lysmaskarna. Ni fortsätter sedan till Waikato och någon av de välskötta gårdarna där ni bor i natt. Ni får nu möjlighet att uppleva det dagliga livet på en typiskt nya zeeländsk farm och serveras middag tillsammans med familjen. (F,M)
Dag 5: Waikato - Rotorua
Efter ni sagt adjö till er värdfamilj fortsätter ni resan och åker först till Hobbiton där delar av Sagan om Ringen spelades in. Ni får höra den fantastiska historien om hur Peter Jackson hittade inspelningsplatsen men att ägarna inte hade tid att visa honom runt då det var en viktig rugbymatch på TV. Man har byggt upp en hel by med Hobbitarnas hus i olika storlekar, här finns den stora ängen vid trädet där Bilbos födelsedag firades och efter en absolut sagolik rundvandring avslutas turen med en öl på The Green Shire. Ni fortsätter genom Mamaku Ranges till Rotorua som är mittpunkten för Nya Zeelands termiska region med varma källor och gejsrar. På kvällen avnjuter ni en traditionell Hangimiddag och en kulturshow med maoridans och naturligtvis den berömda hakadansen. (F,M)
Dag 6: Rotorua
Ni gör idag en guidad tur med egen bil och besöker först kulturcentrat Te Puia där ni får en god inblick i Maorikulturen och fortsätter sedan vidare till Whakarewarewa Thermal Reserve för att se spektakulära gejsrar, varma källor och bubblande lerdammar. (F)
Dag 7: Rotorua - Martinborough
Färden går vidare söderut genom skog och odlingsmarker till Taupo, en populär semesterort för Nya Zeeländare och forellfiskare från hela världen. På vägen kanske ni tar ett dopp i de varma källorna vid Kerosene Creek och till Lake Taupo. Passa på att göra ett stopp här och kanske ta en kortare vandring, äta vid någon av de trevliga restaurangerna och njuta av en av Nordöns populäraste platser för friluftsliv och avkoppling. Ni kör sedan vidare söderut till Martinborough - ett av Nya Zeelands vindistrikt med ett 20-tal vingårdar inom gång- och cykelavstånd från den lilla pittoreska staden Martinborough. (F)
Dag 8: Martinborough - Wellington
Ni kanske passar på att besöka några av områdets vingårdar innan ni fortsätter till Wellington - Nya Zeelands huvudstad. Vi rekommenderar en egen sightseeingtur med bil - höjdpunkterna att se är de berömda byggnaderna Beehive och Parliamentet, Old Saint Paul’s Cathedral och de ljuvliga Lady Norwood Rose Gardens - missa inte heller panoramavyn från Mt Victoria. Det finns också tid att besöka Te Papa - Nya Zeelands Nationalmuseum som visar landets finaste skatter och historier. (F)
Dag 9: Wellington - Nelson
Ni lämnar nu in bilen till biluthyrningsfirman vid färjeterminalen och fortsätter med en kryssning i Wellington Harbour, över Cooksundet på Interislander Ferry genom det pittoreska Marlborough Sound till Picton på södra ön. Här hämtar ni upp en ny hyrbil och fortsätter Nelson - Nya Zeelands första riktiga stad och största fiskehamn - och även landets soligaste plats med en härlig blandning av stränder, natur och konstälskare. (F)
Dag 10: Abel Tasman National Park
Packa bekväma skor, solkräm, hatt och gör er redo för en heldag i Abel Tasman National Park - Nya Zeelands kanske mest välkända nationalpark och även en av de absolut trevligaste att besöka. Ni kör till Kaiteriteri och checkar in för er tur på Wilson’s Abel Tasman Tours och åker sedan med båt i nationalparken. Vill man, kliver man sedan av för att göra någon av vandringarna. Här finns vandringsleder från 45 minuter till 2 dagar att välja på. Vita stränder och kristallklart vatten som passar perfekt för ett dopp. Ni får med er en läcker picknicklunch då det inte finns så många ställen att äta på i parken. (F,L)
Dag 11: Nelson - Punakaki
Ni lämnar Nelson och kör upp till Punakaki på den lite kargare nordvästkusten. Landskapet här skapades för 30 miljoner år sedan och här hittar man några av landets mest spektakulära blåshål. Tiden har skapat hundratals smala skikt av sten bland klippor och raviner som med lite fantasi liknar högar med pannkakor och formationerna kallas också Punakaki Pancake Rocks. Man kan också göra vandringar, paddla kanot och göra ridutflykter i området. (F)
Dag 12: Punakaki - Fox
Ni fortsätter resan söderöver genom skog och det imponerande landskapet med snöklädda berg i fonden och ankommer sedan till byn Fox. En plats känd för de enorma floder av snö och is som strömmar fram från Franz Josefglaciären och Foxglaciären - en ovanlig företeelse för områden med denna typ av klimat. (F)
Dag 13: Franz Josef & Fox
Passa på och besök både Franz Josef och Fox - områdets två glaciärer och två helt olika upplevelser. Man kan göra vandringar i de uttorkade flodbäddarna upp mot själva glaciärerna, vill man högre upp bokar man en guidad tur med utrustning och guide. Utanför Fox ligger också Lake Matheson, är vädret gynnsamt gör vandringen ut till sjön och njut av Mt Cook som speglas i den blanka sjön. Inne i både Fox och Franz Josef finns gott om restauranger och caféer och det finns även en liten vacker kyrka att besöka utanför Fox. (F)
Dag 14: Fox - Wanaka - Queenstown
Ni fortsätter genom regnskog förbi sjöar och floder - vid Haast vänder ni in mot landet och passerar Haast Pass genom Southern Alps Mountain Range igen, sakta nedåt förbi glaciärsjöarna Wanaka och Hawea. Ni fortsätter genom Otagos uppodlade landskap runt Lake Dunstan till Cromwell; känt som en knutpunkt för fruktodling och vingårdar. Dagens sista etapp går genom det karga landskapet Kawaru Gorde till Queenstown, vackert belägen vid stranden av Lake Wakatipu med sitt kristallklara vatten och alperna i fonden. (F)
Dag 15: Queenstown
Dagen är helt ledig för att utforska denna vackra stad på egen hand. Man kan ta en kryssning med ångbåten TSS Earnshaw som byggdes 1912 - man kan åka till Glenorchy strax utanför stan och göra en flodsafari på Dart River eller kanske göra en dagsvandring på den berömda vandringsleden Routeburn Track. På kvällen rekommenderar vi ett besök på Skyline Restaurant med panoramautsikt över staden och bergen i bakgrunden. (F)
Dag 16: Milford Sound alternativt Doubtful Sound
Idag gör ni en heldagstur med buss. Ni åker runt Lake Wakatipu till Fiordland National Park och Milford Sound. Detta område är en del av UNESCO.s världsarv i form av Southwest New Zealand World Heritage Area och en av de mest fantastiska naturområdena i södra hemisfären. Omgivningarna är spektakulära med bergen och de djupa dalarna som skapats av istidens glaciärer. Vattenfall och strömmande floder i den gröna regnskogen. Ni kryssar längs med Milford Sound till Tasmanska havet förbi Mitre peak. Har man tur får man se både delfiner, sälar och pingviner. En picknicklunch serveras ombord och på vägen tillbaka gör ni en tur genom Cleddau Gorge, Homer Tunnel och den vackra Eglinton Valley. Den som vill gör turen till Doubtful Sound istället, lite längre transporter men mer orört och storslaget. (F,L)
Dag 17: Hemresa
Så är det dags att lämna den södra hemisfären, frukost och sedan kör ni till Queenstowns flygplats där ni lämnar tillbaka bilen och påbörjar resan tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 18: Hemkomst
Ni landar hemma i Skandinavien igen efter en lång resa - vill ni stanna till för lite sol & bad eller vila på vägen är det enkelt att boka!

Övernattningar

En natt på 3* hotel i Auckland
Två nätter på 3* hotel i Rotorua
En natt på The Old Manse i Martinborough
En natt på 3* hotel i Wellington
Två nätter på 3* hotel i Nelson
En natt på guesthouse i Punakaiki
Två nätter på B&B i Fox Glacier
Tre nätter på 3* hotel i Queenstown
En natt på farm i Waikato

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien-Auckland // Queenstown-Skandinavien
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • 14 nätter på hotell
 • 14 dygns bilhyra (Toyota Camry eller liknande) med obegränsade mil, GPS och stor försäkring med självriskreducering (observera att det i vissa fall kan tillkomma lokala avgifter för att lämna på annan plats än upphämtning - internationellt körkort krävs!)

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: