Sök
Sök
Hobbiton, New Zealand
New Zealand
Hobbiton, New Zealand
Nyd de smukke vingårde og smag på den gode vin ved Blenheim i Marlborough
Rotorua, New Zealand
Rotorua, New Zealand
Champagne Pool, Rotorua, New Zealand
Abel Tasman, New Zealand
Rotorua, New Zealand
New Zealand
Picton, New Zealand

Rundresa Nya Zeeland

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 67 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 19 dagar

Med svensk reseledare: Att göra en rundresa i Nya Zeeland är som att bläddra i en exklusiv bilderbok, runt varje hörn väntar en ny högblank sida med andlöst vackra vyer och de mest dramatiska landskap. Från djupa skogar, spegelblanka sjöar med kristallklart vatten till fjordar och långa vita stränder. Kia Ora - välkommen till Nya Zeeland!

För många är en resa till Nya Zeeland den absoluta drömresan - följ med och boka vår rundresa med natur, kultur och svensk reseledare!
Vi upplever Nya Zeelands fantastiska natur och kultur samtidigt som vi förflyttar oss i behaglig takt från Auckland ner till huvudstaden Wellington med stopp både i Hobbiton, Rotorua och Art Decostaden Napier. Vi tar färjan över till Sydön och har några sköna dagar i nationalparken Abel Tasman innan vi via vingårdar och vackra kuststräckor anländer till Christchurch - med tåg till alper & glaciärer och sedan avslutning i södra hemisfärens kanske mysigaste stad; Queenstown! Och allt detta blandat med trevliga människor, vackra vyer och spännande utflykter! Boka din rundresa till Nya Zeeland med oss!

Solnedgang over Mount Ngauruho

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med från Skandinavien till Singapore med lyxiga och läckra Singapore Airlines. Flygtiden är mellan 10-14 timmar beroende på avreseort. Ombord serveras mat, dryck och underhållning i TV-skärmarna vilket gör resan kort och bekväm.

Dag 2: Ankomst Singapore
Vi landar i Singapore på förmiddagen, efter pass- och tullformaliteter möts vi av vår lokalguide, chaufför och buss. På vägen till hotellet gör vi en panoramatur runt i fantasiska Singapore. Vi anländer sedan till hotellet för en lugn eftermiddag och sedan en lättare middag tillsammans innan det är dags för välförtjänt nattsömn. (M)

Dag 3: Singapore - och sedan Singapore till Auckland
Gott om tid – vi har hela dagen på oss att fortsätta utforska Singapore på. Frukost i lugn och ro för att sedan ge oss ut på stan tillsammans med vår engelsktalande lokalguide! Vi gör en rundvandring i Chinatown, äter picknicklunch i den vackra botaniska trädgården, strosar bland de skojiga butikerna och caféerna på Haji Lane innan vi åker tillbaka till hotellet. Vi har redan checkat ut men kan ta ett dopp i poolen och fräscha upp oss innan det är dags att åka ut till flygplatsen. Vi stannar till vid Raffles Hotel för att ta en Singapore Sling och sedan är vi redo för Nya Zeeland. Flyget går på kvällen och vi flyger över natten till Nya Zeeland!! (F L)

Dag 4: Ankomst Auckland
Vi landar i Auckland på Nya Zeeland på förmiddagen och är nu nästan så långt borta från Sverige man kan komma. Tidsskillnaden är hela 12 timmar. Efter pass- och tullformaliteter möts vi av vår busschaufför och får en panoramatur av Auckland – ”City of Sails”. Vi ser The Domain och fortsätter sedan den historiska delen Ponsby. Vidare över Harbour Bridge till den norra sidan med pittoreska Devenport och ett stopp uppe vid Mt. Victoria för att njuta av panoramavyn över staden. Vi bor centralt i Auckland nära restauranger och shopping. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. (M)

Dag 5: Waiheke Island
Vi gör en dagsutflykt till vackra Waiheke Island som ligger strax utanför själva Auckland. det tar ca 1 timme med färjan och väl på plats så har vi en skön dag då vi utforskar de vackra stränderna, hantverksbutiker och vingårdar. Vi gör en vinprovning och har en lunch inkluderad innan vi återvänder till Auckland igen. (F L)

Dag 6: Mot Rotorua
Efter en skön natts sömn börjar äventyren på Nya Zeeland! Vi lämnar Auckland och åker först till Hobbiton. Här spelades delar av Sagan om Ringen in. Vi får höra den fantastiska historien om hur Peter Jackson hittade inspelningsplatsen men att ägarna inte hade tid att visa honom runt då det var en viktig rugbymatch på TV. Man har byggt upp en hel by med Hobbitarnas hus i olika storlekar, här finns den stora ängen vid trädet där Bilbos födelsedag firades och efter en absolut sagolik rundvandring avslutas turen med en öl på The Green Shire.
Vi fortsätter sedan till Rotorua som ligger mitt i Nya Zeelands geotermiska centrum med varma källor och gejsrar. Vi checkar in på hotellet som ligger nära kulturcentrat Te Puia och bara några minuter från centrum. (F)

Dag 7: Rotorua
En heldag i Rotorua med omgivningar! Vi börjar med en rundvandring i Government Park, mycket vacker med termalkällor som ryker och bubblar. Vi fortsätter till kulturcentrat Te Puia och vidare till Whakarewarewa, en by inne i själva staden med mycket spännande historia. Det bor ett hundratal människor där fortfarande, man kan inte köpa hus här utan de går i arv. Vi stannar till vid Agrodome Farm Show för att se skickliga vallhundar visa sina färdigheter innan turen avslutas. Kanske lite poolhäng på hotellet innan vi hämtas upp vid 17-tiden för att få uppleva en kväll av traditioner och sedvänjor i en ”marae” – maoriby. Vi åker till Tamaki Maori Village ca 15 kilometer utanför staden för en spännande kväll med myter, legender, urgamla historier och den berömda ”hakkan”. (F M)

Dag 8: Rotorua – Napier
Nu åker vi vidare söderut till Art Deco-staden Napier. Vi åker först till Lake Taupo och gör ett stopp vid vackra Huka Falls innan vi anländer till Napier och checkar in på vårt hotell som ligger vid den vackra Esplanaden utmed havet ett stenkast från de historiska kvarteren. Själva Napier totalförstördes 1931 av en jordbävning, man beslutade att bygga upp staden snabbt och helt i Art Deco vilket gjort det till en otrolig upplevelse för arkitekturnördar. (F M)

Dag 9: Napier
Vi gör idag en rundvandring i de vackra och välbevarade Art Decokvarteren och får en trevlig lektion i de olika varianter av Art Deco som finns bland hus och byggnader här. På eftermiddagen åker vi ut för att besöka någon av de fina vingårdarna i Hawkes Bay. Distriktets Sauvignon Blanc ger ofta relativt fylliga viner och vissa producenter låter dem mogna en kortare tid på ekfat. Syrahdruvan har visat sig passa i klimatet och på den grusiga jordmånen och ger typiskt kryddiga, peppriga viner som Trinity Hill och Te Mata. (F L)

Dag 10: Napier – Wellington
Frukost i lugn och ro - vi fortsätter sedan söderut mot Nya Zeelands huvudstad Wellington. Landskapet upphör aldrig att förundra, vi kör nu genom Wairapas odlingslandskap, genom små städer & byar och utmed Kapatikusten. Vi besöker sedan det fantastiska museet Te Papa innan vi checkar in på vårt hotell i "Windy Wellington". (F)

Dag 11: Wellington – Picton – Nelson
Tidig morgon, frukost och sedan åker vi till färjeterminalen för att kryssa i 3 timmar över Cook Strait till Nya Zeelands Sydö och staden Picton. Överfarten är vacker, speciellt när man börjar närma sig Sydön och ombord finns alla bekvämligheter och möjlighet till kaffe och något att äta om man vill. Vi fortsätter sedan mot Nelson men åker först genom Blenheim, känd för sina fina Sauvignon Blanc-viner där vi stannar till för lunch och vinprovning. Vi gör sedan ett stopp vid Pelourous Bridge där vi kliver av och sträcker på benen innan vi fortsätter sedan till Nelson där vi checkar in på centralt beläget hotell som ligger mitt i själva Nelson. (F)

Dag 12: Abel Tasman National Park
Packa bekväma skor, solkräm, hatt och så gör vi oss redo för en heldag i Abel Tasman National Park - Nya Zeelands kanske mest välkända nationalpark och även en av de absolut trevligaste att besöka. Vi åker dels båt, de som vill kliver sedan av för att göra någon av vandringarna. Här finns leder från 45 minuter till 2 dagar att välja på. Vita stränder och kristallklart vatten som passar perfekt för ett dopp. Vi har med oss en läcker picknicklunch då det inte finns så många ställen att äta på i parken. Vi återvänder sedan sen eftermiddag efter en härlig dag i parken och har kvällen på egen hand i Nelson. (F L)

Dag 13: Nelson – Christchurch
Så lämnar vi denna del av Sydön och söker oss söderut längs den dramatiska och vackra kusten till Christchurch. (F)

Dag 14: Christchurch – Fox Glacier
Efter frukost är det dags att bege sig till tågstationen varifrån vi tar det populära Tranz Alpinetåget inåt landet över Canterbury Plains till Arthur's Pass och genom de mäktiga Southern Alps till Greymouth. Väl framme hämtas vi av vår buss och fortsätter resan söderöver genom skog och det imponerande landskapet med snöklädda berg i fonden och ankommer sedan till byn Fox. Vi checkar in på vårt hotell och kan sedan ta det lite lugnt. (F)

Dag 15: Fox Glacier – Queenstown
Ännu en spännande dag! Efter frukost vi kör med bussen ner till vackra Lake Matheson och njuter av den vackra sjön i morgonsolen. Förmiddagen ägnar vi åt att utforska Fox Glacier och Franz Josef Glacier, kanske hinner vi sitta ner och ta en kaffe och en glass på något av de trevliga små caféerna mellan våra vandringar och utfärder. Vi åker sedan söderut och fortsätter genom Nya Zeelands omväxlande och vackra landskap, sen eftermiddag kommer vi så fram till södra hemisfärens kanske trevligaste stad: Queenstown. (F)

Dag 16: Doubtful Sound
Åh vilken dag vi har framför oss idag - vi åker först utmed Lake Wakatipus stränder, över slätterna från Southland till Manapouri till Lake Manapouri. En kort båttur tar oss över sjön och sedan buss över Wilmot Pass och nu får vi vår första glimt av Doubtful Sound. Namnen kommer från att den välkände sjöfararen Cook tvivlade på att man kunde navigera in i fjorden, vända och ha tillräckligt med vind för att komma ut. Vi kryssar nu ut ur fjorden och sedan tillbaka - vackrast på hela färden är kanske den minut då kaptenen stänger av motorerna, ber alla att vara tysta och så njuter ni tillsammans av "the sounds of silence". Vi serveras en picknicklunch under resan och är tillbaka i Queenstown igen ca 19.30 på kvällen efter en riktig heldag! (F L )

Dag 17: Arrowtown - Queenstown
På förmiddagen åker vi först ut ur själva Queenstown för att besöka den oerhört pittoreska gamla guldgrävarstaden Arrowtown och insuper atmosfären där. Väl tillbaka i Queenstown tar vi linbanan upp till Bob’s Peak och njuter av den fantastiska utsikten. Vi har sedan eftermiddag och kväll på egen hand i denna lilla vackra stad. Har man inte köpt några souvenirer innan så passa på här där utbudet är brett och affärerna öppna relativt sent på kvällen. Vi äter nu vår traditionsenliga avskedsmiddag. (F M)

Dag 18: Hemresa
Vi flyger idag från Queenstown upp till Auckland och sedan tillbaka till Sverige med stopp på vägen. Den som vill kan naturligtvis lägga till några nätter i Queenstown, stanna i Singapore eller varför inte passa på att åka till Cook-öarna eller Fiji? (F)

Dag 19: Hemkomst

Övernattningar:
I dagsläget har vi bokat nämnda nedan hotell. Dessa kan dock ändras till andra likvärdiga hotell, exakt information kommer med utskick av resehandlingar ca 2-3 veckor innan avresa.

Singapore - Park Regis Hotel
Auckland - Grand Millenium Hotel
Rotorua - Distinction Rotorua
Napier - Quality Hotel Napier
Wellington - Novotel Wellington
Nelson - Heritage Rutherford Hotel
Christchurch - Rydges Latimer Hotel
Fox Glacier - Heartland Hotel Glacier Country
Queenstown - Novotel Lakeside Hotel

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Vi rekommenderar bokning senast 60 dagar innan avresa, därefter är vanligtvis platstillgången på förfrågan

Önskar ni förlänga semestern? Ring till oss för alternativ!

Avresedatum

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Lediga pladser 16.01.20 - 02.02.20 (Tilmeldingsfrist) 67 950:- Prisförslag

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 67 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn – Auckland i ekonomiklass
  • Inrikesflyg Queenstown - Auckland i ekonomiklass
  • Transporter i bekväma och luftkonditionerade bussar
  • Femton övernattningar i dubbelrum inklusive frukost
  • Elva gemensamma måltider varav fem middagar och sex luncher samt även måltider ombord på flyg. Inkluderade måltider anges i programmet som F-frukost L-lunch M-middag
  • Samtliga utflykter, vinprovningar, inträden, båtfärder och transporter enligt program
  • Svensk reseledare
  • Dricks ingår vid samtliga gemensamma måltider, utflykter och till bellboys, lokalguider samt chaufförer
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: