Sök
Sök
Stora backpackerresa Nya Zeeland
Hobbiton, New Zealand
Gletcher, Franz Josef, New Zealand
Tongariro, New Zealand
Lake Wanaka, New Zealand
Thunder Creek Falls, Haast Pass, New Zealand
Kajak, Cathedral Cove, Coromandel, New Zealand
Backpacker rejse i New Zealand
Solopgang, Milford Sound, New Zealand
Working Holiday visum til New Zealand
Te Puia, Rotorua, New Zealand
Rafting, Queenstown, New Zealand
Waitomo, New Zealand
Kajaktur ved Coromandel
Delfiner, New Zealand
Maorihilsen, New Zealand
Tongariro Crossing, New Zealand
Punakaiki, New Zealand
Franz Josef, New Zealand
Franz Josef, New Zealand
Church of the Good Shepherd, New Zealand
Kaikoura, New Zealand
New Zealand
Mount Cook, New Zealand
Milford Sound, New Zealand
Rotorua, New Zealand

Nya Zeeland - den stora backpackerrundresan

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 25 dagar

Upptäck alla höjdpunkter på Nya Zeeland tillsammans med andra unga människor från hela världen. All transport och alla övernattningar är inkluderade.

På denna 20-dagars gruppresa på Nya Zeeland kommer du att uppleva de största höjdpunkterna på Nya Zeeland och få vänner för livet!

På Coromandel-halvön väntar en vacker vandringstur och en unik kryssning i Doubtful Sound. Du sover på en fårfarm och i ett traditionellt maori-hus. På Sydön väntar en fantastisk mountainbiketur, och du har massor av tid på dig att utforska Nya Zeelands adrenalinstad nr. 1: Queenstown. Se bron där hela bungyvågen började, och besök Te Papa, ett av världens bästa museer, i Wellington. Emellanåt har du dagar av frihet att bara koppla av, eller så kan du köpa extra utflykter och aktiviteter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Väder

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Skandinavien-Auckland
Dag 3: Ankomst till Auckland

Du landar i Auckland och tar dig till ditt hostel. Du har en övernattning i Auckland.

Dag 4: Auckland-Hahei (Coromandel)

Från Auckland går färden mot Coromandel och de vackra klippformationerna vid Cathedral Cove. Området kan endast nås till fots eller med båt, så det är fram med vandrarkängorna. Efteråt kan du koppla av på Hot Water Beach. Här kan du gräva din egen spa-pool i sanden. Det varma vattnet från underjorden ligger vid lågvatten bara ett litet spadtag ned i sanden. Natten tillbringas i stugor nära stranden. ([M])

Dag 5: Hahei-Rotorua

Rotorua är känt för sin rika maori-kultur och den intensiva termiska aktiviteten under jord. Här finns gejsrar som sprutar och lera som bubblar. Eftermiddagen är fri att prova på några av de många aktiviteter som staden erbjuder: forsränning, zorbing eller kanske ett besök på en polynesisk spa. På kvällen väntar en sann maori-upplevelse, väntar när en lokal maoristam välkomnar dig med en traditionell “hangi” – en middag som lagas under jorden. Natten tillbringas i ett "Marae" – ett traditionellt maoriskt “församlingshus”. ([F],[M])

Dag 6: Rotorua Whakahoro

Dagen börjar med ett dopp i en av områdets naturligt varma floder. På väg mot Whakahoro gör vi ett stopp vid det spektakulära Huka-vattenfallet. Vattnet här är nästan helt turkosblått och även om vattenfallet är inte så högt är vattentrycket enormt, och mycket imponerande. Natten tillbringas på Blue Duck Station som är ett riktigt Mecka för naturälskare. Blue Duck Station är en arbetande får- och boskapsfarm och du får komma med på en rundtur av farmen. Middagen serveras på farmen – och är naturligtvis producerad lokalt. ([F],[M])

Dag 7: Whakahoro-Tongariro National Park

Idag har du möjlighet att prova på Nya Zeelands vackraste endagsvandring: Tongariro Crossing. Du kommer först att vandra uppåt mellan stora stenar och stelnad lava, tills du når den vulkaniska höjdryggen. Härifrån har du utsikt över fem aktiva vulkaner, och om du gräver ned handen i sanden kan du känna värmen från underjorden! Du går längs med höjdryggen och ned i själva vulkankratern –det känns nästan som att gå på månen – här är totalt kargt! Slutet av vandringen går igenom regnskogsliknande vegetation, med stora ormbunkar och sipprande bäckar – det känns som att komma till en annan värld efter lava, vulkaner och månlandskap. Om du inte har lust med Tongariro Crossing finns det många andra vandringsleder i nationalparken. ([F],[M])

Dag 8: Tongariro National Park-Wellington

Vidare mot Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Tillbringa eftermiddagen med att ta en närmare titt på staden. Här finns många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Du kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna. ([F])

Dag 9: Wellington-Picton-Abel Tasman

Nu är det dags att ta farväl till Nordön, och ni korsar Cook Strait med färja till Sydön. Ankomsten till Picton genom Queen Charlotte Sound är en vacker upplevelse i klart väder. Från Picton går resan mot Nya Zeelands berömda vindistrikt, Marlborough, där du naturligtvis har möjlighet att smaka på deras världsberömda Sauvignon Blanc. Vi fortsätter mot Abel Tasman, som är Nya Zeelands minsta – men kanske vackraste – nationalpark. ([F],[M])

Dag 10: Abel Tasman

Dagen är fri för att utforska nationalparken. Vandra eller ta en kajaktur. Nationalparken upplevs faktiskt bäst från vattnet. De vackra stränderna, den täta vegetationen, det turkosa havet med sälkolonier – allt ses bäst från en kajak. ([F])

Dag 11: Abel Tasman-Hanmer Springs

Via Kahurangi och Nelson Lakes National Park tar resan dig mot Hanmer Springs och de varma källorna. Njut av eftermiddagen i det mysiga lilla samhället. Denna kväll äter hela gruppen tillsammans i Hanmer. ([F],[M])

Dag 12: Hanmer Springs-Kaikoura

Kaikoura kan bäst beskrivas som Nya Zeelands valhuvudstad. Men även delfiner, sälar och albatrosser finns i vattnen utanför kusten. Vi kommer till Kaikoura i tid för att åka på en valsafari, men du kan också välja att ta en promenad längs klipporna, där du kan se sälar och kanske delfiner leka i vattnet. Natten tillbringas i Kaikoura. ([F])

Dag 13: Kaikoura via Christchurch till Franz Josef

Från Kaikoura går resan igenom landskapet på Canterbury Plains mot Christchurch och sedan över det fantastiska bergspasset, Arthur’s Pass. Utsikten är särskilt vacker när vi lämnar Christchurch och kör direkt mot bergen vid horisonten. På andra sidan av Arthur's pass väntar den våta och frodiga västkusten. På vissa ställen faller det mer än 8 meter regn per år, vilket syns tydligt i landskapet: enorma ormbunkar, små vattenfall som sipprar ut överallt och mossa på lyktstolpar. Utsikten över det sjudande havet på ena sidan och de frodiga klippiga sluttningarna på andra sidan är helt fenomenal. Dagens slutmål är Franz Josef Glacier. ([M])

Dag 14: Franz Josef

Du kan använda dagen hur du vill. Vi rekommenderar att du tar en guidad rundtur på glaciären –det finns gott om alternativ att välja mellan. Glaciärerna här på den nya zeeländska västkusten är ganska ovanliga, då en del av ismassorna faktiskt befinner sig i regnskogen. ([F])

Dag 15: Franz Josef-Makaroa

Lake Matheson är möjligtvis Nya Zeelands mest fotograferade sjö. Bergen i bakgrunden speglar sig i det blickstilla vattnet och ger fantastiska möjligheter att ta det perfekta fotot. Vidare över Haast-passet mot Mount Aspiring National Park. I Makaroa, där vi övernattar, finns det tid att prova på några av områdets många aktiviteter: trekking, jetboat eller kanske en scenisk flygtur över nationalparken och bergen? ([F],[M])

Dag 16: Makaroa-Queenstown

På väg mot Nya Zeelands adrenalinhuvudstad, Queenstown, gör vi ett stopp i Wanaka, som ligger vackert precis vid sjön Wanaka och omges av berg på alla sidor. Ett perfekt ställe att äta lunch! Om du drömmer om att hoppa bungyjump får du den perfekta möjligheten idag när vid stannar vid Kawarau Bridge, där det hela började. De närmaste nätterna tillbringas i Queenstown. ([F])

Dag 17-18: Upplev Queenstown

Du kan tillbringa dina dagar som du vill i Queenstown. Staden är ett verkligt adrenalincentrum, så det är bara att hitta modet och kasta dig ut i äventyret.

Dag 19: Queenstown-Doubtful Sound

Vi lämnar Queenstown – men oroa dig inte, det finns många upplevelser kvar på resan. Doubtful Sound är en imponerande fjord med ett spännande djurliv, inklusive pälssälar, pingviner och delfiner. Det är en unik plats och en av de mest avsides och orörda ställena på jorden. Innan man når fjorden måste man dock först segla över sjön Manapouri och ta en buss över ett bergspass innan man når båten som är ligger klar vid kajen vid Doubtful Sound. De nästa dygnet tillbringas ombord på en mini-version av ett kryssningsfartyg, från vilket ni utforskar Doubtful Sound. Doubtful Sound påminner om Milford Sound – men ändå inte. Klipporna är inte lika höga som vid Milford – i gengäld är resan hit längre och mer besvärlig, så det kommer inte alls lika mycket turister till Doubtful Sound som till Milford. Dagen tillbringas med att titta efter delfiner, paddla havskajak, gå vandring och njuta av det otroligt vackra landskapet. Ni tillbringar natten ombord på fartyget. Stillheten här ute är nästan öronbedövande. Gå ut på däcket på natten och känn dig nästan ensam i världen! ([M])

Dag 20: Doubtful Sound-Queenstown

Ni vaknar upp till samma stillhet som ni somnade till igår. Förmiddagen tillbringas på fjorden innan båten lägger till vid kajen och vi tar buss över bergspasset och seglar över sjön Manapouri. Härifrån går resan till Otago-regionen, där de största guldfynden ägde rum på 1800-talet. ([F],[M])

Dag 21: Cykeltur och fårfarm

På många ställen på Nya Zeeland har godsbanelinjer gjorts om till cykelleder. Spåren gick igenom platser man inte kan komma till med bil, och en cykeltur på dessa nya cykelleder låter dig därför komma tätt inpå naturen, utan att du störs av avgaser eller annan trafik. Natten tillbringas på en fårfarm. ([F])

Dag 22: Rangitata via Christhurch till Wellington

Merparten av dagen går åt på transport – men en naturskön flygtur över Marlborough Sounds väntar när du flyger från Picton till Wellington.

Dag 23: Wellington-Auckland

Återigen en dag av transport innan du når Auckland på kvällen. Det kommer att finnas tid för några fotostopp längs vägen. ([F])

Dag 24: Avresa Auckland

Avresa från Auckland.

Dag 25: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tjugoen nätter på hostel, farmstay, i stugor, på båt

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Högst 15 kg bagage får tas med på turen. Ryggsäck eller mjuk väska.
Programmet här är sommarprogrammet (oktober-mars) och avgår från Auckland varje tisdag. Det är också möjligt att ta turen under den nya zeeländska vintern – då ser programmet bara lite annorlunda ut. Prata med oss på Winberg Travel.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max 24

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Auckland t/r (inklusive bagage)
 • All transport enligt beskrivningen
 • Alla övernattningar
 • 13 x frukost, 10 x middag
 • Engelsktalande guide på hela resan.
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: