Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021 Läs mer här!
16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 20 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Se både Costa Rica och Panama på en resa som kombinerar fantastiska naturupplevelser, stränder, äventyr och tropiska sandstränder. Du reser med en mindre grupp bestående av glada resenärer av alla nationaliteter och har en engelsktalande guide med på hela resan. På denna typ av rundresa har du dels tryggheten och fördelen av att resa tillsammans med likasinnade och samtidigt ha en duktig guide med. Resan är flexibel och du köper till de dagsturer du till ha så att du får exakt det du vill ha ut av din resa i Costa Rica & Panama.

Resan börjar i Costa Ricas huvudstad San José och härifrån åker du vidare till den pittoreska byn Puerto Viejo de Talamanca med lokalbuss. Puerto Viejo präglas av jamaicanska inslag och reggaerytmer med många trevliga restauranger och är startpunkt för spännande dagsutflykter. Färden går sedan vidare över gränsen till Panama och de berömda öarna Bocas del Toro. Dagarna här är på egen hand eller tillsammans med gruppen – du väljer själv.

Du återvänder till fastlandet och åker nu till Panamas äventyrs- och vandringshuvudstad Boquete som ligger uppe i höglandet. På denna bildsköna plats finns möjlighet att göra utflykter med forsränning, besöka kaffeplantager eller utforska omgivningarna med en fyrhjuling. En annan läcker upplevelse är att vandra genom Boquetes molnskog. Och vill du ha en riktigt utmaning ligger Panamas högsta topp; Vulcan Barú i närheten.

Efter dagarna med äventyr och aktiviteter åker du vidare till staden Santa Catalina vid Panamas västkust. Detta är en perfekt plats för att pröva på att surfa om man inte gjort det förut eller utforska omgivningarna och dess vackra natur. I närheten ligger också ön Isla del Coiba där man kan besöka landets största marina nationalpark. Kommer man hit i perioden mellan juni och augusti och har lite tur kan man se valar.

Resan avslutas i den moderna storstaden Panama City där man kan göra en utflykt till Panamakanalen – en av den moderna historiens mest imponerande konstruktioner. Kanalen förbinder Karibiska havet och Stilla Havet och har en enorm betydelse för både Panamas och världsekonomin. I tillägg kan du utforska den gamla stadsdelen Casco Viejo som står i skarp kontrast till staden höghus och ultramoderna arkitektur. Här kan du sedan avsluta resan med väska och ryggsäck full av upplevelser och minnen eller fortsätta vidare på egen hand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Costa Rica här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här

Bästa reseperiod

Som regel är bästa tiden att besöka Costa Rica i perioden från december till april, regnsäsongen är från maj till november men det betyder inte att det är heldagsregn utan ofta korta men intensiva regnsskurar. Vädret skiljer sig också beroende på om man besöker den karibiska kusten eller Stilla havskusten.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San José
Du reser från Skandinavien och kommer fram till San José sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell. Övriga deltagare ankommer också idag eller i morgon beroende på hur de bokat sitt flyg.
Dag 2: San José på egen hand och välkomstmöte
Idag har du gott om tid att antingen utforska San José lite på egen hand eller ta en skön sovmorgon och vila upp efter gårdagens långa resa. Hela gruppen samlas sedan på hotellet och du är inbjuden till välkomstmötet som startar klockan 18. Här får du tillfälle att bekanta dig med de övriga deltagarna och din guide. Guiden ger en briefing om resan och det finns tid för frågor och funderingar – nu börjar äventyret!
Dag 3: San José till Puerto Viejo de Talamanca
Idag åker du till Costa Ricas vackra karibiska kust med sin mörka sand och tropiska klimat. Bussturen från San José är med lokalbuss så det finns alla möjligheter till spännande nya bekantskaper och upplevelser. Den pittoreska lilla staden Puerto Viejo de Talamanca präglas av jamaicanska inslag och reggaerytmer med många trevliga restauranger och skön stämning. Din guide hjälper dig att boka de utflykter du vill göra nästa dag om du inte hellre bara vill strosa runt och njuta av Puerto Viejo på egen hand.
Dag 4: På egen hand i Puerto Viejo de Talamanca
Idag kan du antingen stanna i Puerto Viejo, göra något tillsammans med resten av gruppen eller boka en utflykt. Man kan hyra cyklar eller göra en båtutflykt till Manzanilla. Göra en vandring till vackra Monkey Point i Manzanillo National Wildlife refuge. Det finns flera vackra vattenfall man kan ta sig till antingen till fots eller till häst. Puerto Viejo är känt för sna många restauranger och här skall man passa på att smaka det läckra afro-karibiska köket.
Dag 5: Puerto Viejo de Talamanca till Bocas del Toro
Idag korsar du gränser till Panama och åker till ögruppen Bocas del Toro med buss och båt. Ögruppen ligger i nordöstliga Panama och här kommer du kunna snorkla, dyka eller bara koppla av på stranden. För den som är ute efter nattliv finns massor med alternativ på huvudön Isla Colon.
Dag 6-7: Bocas del Toro - på egen hand eller tillsammans med gruppen
Sköna dagar – du kan bara lata dig vid någon av stränderna eller kanske leta efter de röda grodorna på Red Frog Beach. Vill du öluffa bland öarna och spana efter djur både över och under vattnet hjälper din guide gärna till med att boka utflykter.
Dag 8: Bocas del Toro till Boquete
Så återvänder du idag till fastlandet och beger dig vidare upp till höglandet och staden Boquete. Det är en lång resdag innan du är framme i den lilla bergsstaden men här väntar fantstiska vyer och ett överflöd av utomhusaktiviteter. Här kan du vandra, gör utflykter med forsränning eller besöka något av bygdens kaffeplantager. Din guide hjälper dig med frågor, funderingar och bokning.
Dag 9: Boquete - på egen hand eller tillsammans med gruppen
Idag kan du antingen utforska Boquete på egen hand eller göra en adrenalin- eller koffeinfylld utflykt. Vandra genom Boquetes molnskog eller ta dig upp på Vulcan Barú, Panamas högsta punkt med sina 3475 meter över havet. Har man tur kan man se både den karibiska kusten och Stilla Havet härifrån. Just denna vandring är den kanske mest krävande man kan göra i Panama.
Dag 10: Boquete till Santa Catalina
Nu är det dags att lämna höglandet och resa vidare mot Stilla havskusten. Här väntar några sköna dagar vid en av Panamas bästa surfstränder. Du kommer fram till ditt surf-camp sen eftermiddag.
Dag 11-12 Santa Catalina, utforska vackra Isla del Coiba National Park eller ta en surflektion.
Den charmiga lilla surfstaden Santa Catalina vvid Stilla Havskusten är den absolut bästa platsen för att ta sin första surflektion. I närheten ligger ön Isla del Coiba Island som är en del av landers största marina nationalpark med samma namn. Området kring ön kallas ofta ”lilla Galapagos” då det har ett unikt djurliv som till en del påminner om det man finner på de berömda öarna utanför Ecuador.
Dag 13: Santa Catalina till Panama City
Nu lämnar du stränder och färden går vidare till Panamas huvudstad Panama City.
Dag 14. Panama City
Panama Citys främsta utflyktsmål är utan tvivel själva Panamakanalen som är en av vår tids största ingenjörsbedrifter. Om du väljer att boka denna tur har du en spännande dag framför dig som ger en intressant inblick i kanalens tillkomst och betydelse för den globala handeln. Du kan även utforska Panama City på egen hand – här finns massor av shopping eller så passar du bara på att strosa runt i stadens äldsta delar - Casco Viejo.
Dag 15: Panama City – Skandinavien
Så är det dags att ta farväl till Panama – känner du dig inte klar med resan hjälper vi dig att boka fortsatta äventyr på någon annan spännande och intressant plats i central- eller Sydamerika. Du landar i Skandinavien nästa dag.
Dag 16: Hemkomst
Du landar i Skandinavien igen – tiden beror på vilket flygbolag du valt att flyga med.

Övernattningar

Fjorton övernattningar på budgethotell / hostel
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa har en till två avresor i månaden - kontakta oss så hittar vi det bästa avresedatument för dig.

Gruppstorlek

Max. 16 personer

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - San Jose // Panama City - Skandinavien (inklusive bagage)
 • Engelsktalande guide under hela resan
 • Transporter och utflukter enligt program
 • Fjorton övernattningar på budgethotell eller hostel

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Inga måltider eller dryck är inkluderat, räkna med en kostnad på ca 500-650 USD för detta totalt under resan

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: