8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 22 950:-
Atlanten blir vår trogna följeslagare på den traditionstyngda Fishermen's Trail-leden, som sträcker sig sammanlagt 192 km från Porto Covo i norr till Sagres i söder, genom regionerna Alentejo och Algarve. På vår resa ska vi vandra etappen från Almograve till Arrifana. Leden är en del av Rota Vicentina-sträckan, som totalt omfattar 400 km markerade kust- och inlandsstigar. Fishermen's Trail slingrar sig längs den råa, portugisiska västkusten, långt bort från turism och kommers, och längs vägen passerar vi allt från kuperade sanddyner och vackra sandstränder till gröna skogar och dalar, autentiska fiskebyar och magnifika utsiktspunkter. Vi får nöjet att uppleva några av de få kvarvarande, vilda och orörda områdena längs den sydvästra kuststräckan och de vackra inlanden i sydvästra Portugal. Efter varje dagsetapp avrundar vi dagen genom att njuta av portugisiska fiskspecialiteter och koppla av med ett glas kallt vitvin i autentiska byar längs leden, varifrån vi kan njuta av synen av solen som sakta sjunker ner i Atlanten.

Vi börjar vandringen i kuststaden Almograve, varefter vi belönas med idylliska bukter och den spektakulära stranden Odeceixe, som också markerar gränsen mellan regionerna Alentejo och Algarve. Flera storslagna havsutsikter, sandstränder, råa sanddyner och kulturella sevärdheter i inlandet väntar under denna veckolånga vandring. Traditionellt sett har leden lockat till sig mängder av vallfärdande pilgrimer som har haft kompassnålen riktad mot Sagres och Cabo de São Vicente, som ligger ännu längre söderut än där vår led avslutas. Sagres kommer från det engelska ordet för helig, sacred, och fyren vid Cabo de São Vicente markerar Europas sydvästligaste punkt. Leden sjuder därför på många sätt av kulturhistoria och religiöst förankrade traditioner samtidigt som den bjuder på några av Portugals allra vackraste stränder; Odeceixe, Amoreira och Arrifana.

Se fram emot:
 • Oförglömliga solnedgångar och rosafärgade himlar
 • Sandstränder så långt ögat når
 • Majestätiska vyer över små, dolda bukter från de branta klippkanterna
 • Varierande kustvandring i sand, på träbroar och bland kuperade sanddyner
 • Lokala fiskspecialiteter i autentiska byar
 • Charmiga hotell i lugna omgivningar
 • Bagagetransport mellan övernattningarna

Se alla våra aktiva resor med svensk reseledare här
Läs mer om Portugal här

Bästa reseperiod

Vandringssäsongen i södra Portugal är relativt lång, då våren och hösten lockar med ett milt kustklimat. Därför är Fishermen's Trail en led som är perfekt att ge sig ut på under större delen av året. Från april till början av juni och igen från september till november är helt idealiska vandringsperioder för att undvika de heta, vindstilla sommarmånaderna. Vill du ändå vandra under sommaren kan ett dopp i havet under lunchpausen hjälpa till att svalka av dig när temperaturerna stiger.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till Portugal
Vi flyger till Lissabon i Portugal, där vi hämtas upp och körs till vårt hotell i den charmiga kuststaden Zambujeira do Mar. Efter incheckning finns möjlighet att ta ett dopp i havet, njuta av en god måltid, utforska området eller helt enkelt vila innan vandringsresan på riktigt början nästa dag.
Dag 2: Almograve till Zambujeira do Mar
Vi vaknar till Atlantens vågskvalp och påbörjar resans första vandringsdag med en kort transfer från Zambujeira do Mar till Almograve. Vi passerar små fiskehamnar, tallskogar och spektakulära, rödfärgade klippor. Om vi är uppmärksamma kanske vi har turen att få se både pilgrims- och tornfalkar som cirkulerar längs de lodräta klippväggarna. Området är nämligen hemvist åt hela 20 olika fågelarter. Ett av dagens sevärda besöksmål är fyren Cabo Sardão där vi tar en kort paus. Kanske är det nu också dags för ett uppfriskande dopp? Vi tillbringar natten i Zambujeira do Mar där vi kan besöka det historiska kapellet Nossa Senhora do Mar, som betyder ’Vår Fru av Havet’. (F) Beräknad vandringstid: cirka 7–8 timmar, 22 km.
Dag 3: Zambujeira do Mar till Odeceixe
Dagens rutt utgår från kapellet och tillbaka mot den lokala stranden, och vi har ännu en majestätisk dag framför oss längs den dramatiska, sydvästportugisiska kustlinjen. I dag har vi hela fyra vackra sandstränder på programmet - Alteirinhos, Carvalhal, Machados och Amália - som både utgör bra picknickställen och inbjuder till ett dopp i havet. Vi passerar ännu en autentisk fiskehamn, Azenha do Mar, innan vi når dagens höjdpunkt – utsikten från Ponta em Branco. Här blir vi belönade med en av resans mest storslagna vyer över Odeceixe-stranden, medan bergskedjan Monchique tornar upp sig i horisonten. Utsiktsplatsen markerar samtidigt gränsen mellan regionerna Alentejo och Algarve, så när dagen övergår i kväll i staden Odeceixe efter ännu en vandringsdag, kommer vi fortsätta resan i Algarve. (F) Beräknad vandringstid: cirka 7–8 timmar, 19 km.
Dag 4: Odeceixe till Rogil
I dag börjar vi med att följa floden Seixe och får sedan uppleva en av de vackraste stränderna i hela Portugal – nämligen stranden Odeceixe. Vi följer Fishermen's Trail längs kusten i södergående riktning och har en mängd fina utsiktspunkter att se fram emot på dagens vandring som bjuder på omväxlande sträckor genom jordbruksmark, ängar, tallskog och våtmarker. Vi vandrar genom områden med stor biologisk mångfald och spännande flora och fauna. Särskilt på våren när naturen frodas i sin gröna prakt, och på hösten när röda och gula färgspel präglar skogs- och dalområdena, finns mycket att njuta av här. Sent på eftermiddagen anländer vi till den lilla byn Rogil där vi tillbringar natten. (F) Beräknad vandringstid: cirka 5–6 timmar, 14 km.
Dag 5: Rogil till Aljezur
På etappen från Rogil vandrar vi längs med vattenkanaler och passerar jordbruksområden fulla med sötpotatis, korn, nötter och tomater. Leden tar oss genom en vacker tallskog i riktning mot den brusande Atlanten. Ännu en spektakulär strand, Amoreira, står på programmet i dag. Stranden ligger gömd i en djup ravin och möter oss som en storslagen överraskning. Vi lämnar sen kusten för en stund och vandrar längs med den vackra dalen och floden Amoreira, varifrån vi fortsätter vidare till byn Aljezur. Det första vi möter i Aljezur är borgen som är byggd i maurisk och arabisk stil. Staden grundades av just araberna på 900-talet och utgör idag ett imponerande, arkeologiskt område. Gå gärna den branta stigen upp till borgen - utsikten är magnifik! (F) Beräknad vandringstid: cirka 5–6 timmar, 14 km.
Dag 6: Aljezur till Arrifana
Vi kan varmt rekommendera ett besök på medeltidsslottet i Aljezur, som tronar upp sig på en kulle över Aljezur-floden och bjuder på fina utsikter över staden. En rolig anekdot är att det här slottet är ett av de sju slotten som avbildas på den portugisiska flaggan. Idag vandrar vi på kustleden mot Arrifana, där vi passerar både djupa dalar, lokala bondgårdar och fina utsiktspunkter. Två av höjdpunkterna på dagens vandring är stranden Monte Clérigo och det mytiska Ponta da Atalaia, där resterna av en ruin är en historisk påminnelse om tiden när ett muslimskt kloster och en fästning låg här. Det är inte svårt att föreställa sig att området historiskt sett har varit en populär destination för pilgrimer från hela världen, när man låter sig invaggas i ljuden från havets vågor som slår mot de lodräta klipporna samtidigt som vi njuter av det röda skimret från solnedgången. Härefter anländer vi till staden Arrifana där vi övernattar. (F) Beräknad vandringstid: cirka 6–7 timmar, 19 km.
Dag 7: Spektakulär vandring ett varv runt Arrifana
Dagens äventyrliga vandring utgår från Arrifana, varifrån vi har en vacker kusttur att se fram emot. Vi beger oss mot Ponta da Arrifana, och på vägen passerar vi vackra bukter med den kristallblå horisonten som bakgrund. Vi besöker de återstående ruinerna från en gammal fästning, medan vi njuter av synen av de råa klippformationerna som tornar upp sig omkring oss. Vi fortsätter runt längs med kusten och går sen i en brant nedförsbacke mot Arrifana-stranden - ett av de populäraste surfställena i Portugal där höga vågor slår mot den breda kustlinjen. En brant uppförsbacke leder oss sedan till en av de mest ikoniska utsiktspunkterna på turen, och medan vi suger åt oss de sista intrycken av den vackra kustlinjen ser vi tillbaka på en minnesvärd resa som snart har nått vägs ände. (F) Beräknad vandringstid: cirka 5–6 timmar, 12 km.
Dag 8: Hemresa till Skandinavien
I dag sätter vi kursen hemåt efter sex dagars vandring på Fishermen's Trail. Vi körs till Lissabon varifrån flyget tillbaka till Skandinavien avgår. (F)

Övernattningar

2 övernattningar i Zambujeira do Mar
1 övernattning i Odeceixe
1 övernattning i Rogil
1 övernattning i Aljezur
2 övernattningar i Arrifana

Alla övernattningar är i delat dubbelrum med eget badrum. Reser du ensam bor du i enkelrum mot ett tillägg, alternativt delar dubbelrum med en annan medresenär om du önskar.

Kommentarer

Vad krävs av dig för att klara av vandringen?
Vi vandrar i genomsnitt 15–25 km om dagen, där underlaget varierar mellan sand och kuperade sanddyner, träbroar, grässtigar och asfalt. Vi vandrar dagligen till högt belägna klippor, vilket både utmanar fysiken men också garanterar de mest storslagna vyerna över de vackra sandstränderna och Atlanten.
Vi bär endast vår dagsryggsäck eftersom övrigt bagage transporteras mellan våra övernattningar. Dock behöver vi bära en del vatten när vi rör oss i de öde naturområdena mellan kuststäderna. Vi rekommenderar att vandra med vandringskängor- eller skor, och vandringsstavar kan vara en fördel att ta med. För att vara så väl förberedd som möjligt för resan rekommenderar vi att du tränar upp med lätt packning och flera längre vandringar hemifrån.
Den här resan är generellt sett inte lämpad för personer med begränsad rörlighet.

Information

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Denna resa säljs som ett paket och om man vill göra ändringar kan vi inte återbetala de delar av paketet som ej utnyttjas. Vi kan i de flesta fall, beroende på platstillgång, ordna med förlängning av resan eller ändra hemresan mot ett tillägg.

Gruppstorlek

Min 9 personer Max 16 personer

Nästa: 15-10-2024

Packlista

 • Mindre vandringsryggsäck
 • Vandringskängor/vandringsskor
 • Vandringsstrumpor, gärna flera par
 • Regnjacka eller skaljacka
 • Funktionsplagg
 • Ficklampa/pannlampa
 • Vattentäta packningspåsar
 • Solglasögon
 • Solhatt eller keps
 • Solkräm
 • Snack och energibars
 • Vattenflaska
 • Badkläder
 • Skoskavsplåster och sporttejp
 • Frivilligt:
 • Camelbak
 • Vandringssandaler
 • Vandringsstavar och kikare

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod15.10.24 - 22.10.24 Boka senast15-08-2024
22 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod12.04.25 - 19.04.25 Boka senast12-04-2025
23 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod20.09.25 - 27.09.25 Boka senast22-07-2025
23 950:-
Prisförslag

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Lissabon t/r, inkl. bagage
 • Svensktalande reseledare under hela resan
 • Transfer till och från flygplatsen i Portugal
 • Bagagetransfer mellan alla övernattningsställen
 • 7 övernattningar på bra mellanklasshotell
 • 7 x frukost
 • Informationsmöte innan avresa med genomgång av resan och praktisk information
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Enkelrumstillägg, 4 450 kr. Reser du själv kan du välja att dela rum med en annan resenär av samma kön som också reser själv, för att undvika enkelrumstillägg. Finns ingen att dela med tillkommer enkelrumstillägg som betalas innan avresa.
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Turistskatt på 2–3 euro / person och dag
 • Dricks
 • Entréer

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar före eller efter resan på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning. Vill du göra denna resa men på andra datum på egen hand kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll. Du kan då också lägga till utflykter, ändra reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill. Kontakta oss på Winberg Travel på 040-645 04 90 och hör mer om priser

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: