8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 25 450:-
Upplevelserna avlöser varandra på den lilla färgglada ön Madeira! På denna resa kommer du riktigt nära Madeiras vackra natur, där du kan vandra längs någon av öns vackra bevattningskanaler - levador bege dig till den östligaste spetsen och öns högsta punkt, Pico Ruivo.

Under hela resan har du en hyrbil för att ta dig runt den frodiga ön, vilket ger dig stor frihet att utforska ön på egen hand. Du börjar med att bo på norra sidan av ön, som bjuder på natursköna vägar, vandring längs Risco Levada som leder dig till 25 fontes, en vacker samling vattenfall och du kan även ta en tur till öns östligaste spets, Ponta Säo Lourenco.

Tillbringa sedan några dagar i öns mysiga och charmiga huvudstad Funchal, som ligger i södra delen av ön. Vi har inkluderat en guidad tur upp bland de högsta bergen på ön, där får du stå på toppen av Madeira på Pico Ruivo med magnifik utsikt så långt ögat kan se. I Funchal kan du njuta av exotiska blommor och fantastisk utsikt i den botaniska trädgården, besöka Farmers Market, gå vinprovning och avsluta dagen på någon av de läckra restaurangerna i gamla stan för att smaka på de lokala specialiteterna.

Bästa reseperiod

Portugals fastland har ett medelhavsklimat och det blir mycket varmt under sommarmånaderna medan vår och höst har ett mycket behagligt klimat med temperaturer runt 20-25 grader. Vintern är regnig och blåsig och i de norra delarna av landet kan det även snöa. Azorerna och Madeira har ett mer tropiskt klimat och kan besökas året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Madeira
Flyg till vackra Madeira där du hämtar din hyrbil på flygplatsen. Sedan börjar ditt äventyr på Madeira och så fort du kommer ut på vägen kommer du att bli fängslad av det fantastiska och bergiga landskapet som möter dig. Idag kör du till ditt hotell som ligger på norra sidan av ön i Sao Jorge. Körsträckan från flygplatsen är ca 21 km och om du känner dig utvilad efter flygresan rekommenderar vi att du tar de natursköna mindre bergsvägarna till hotellet för en vacker introduktion till ön.
Dag 2: Levada-vandring till 25 fontes och Risco Lavada samt vattenfall i Rabacal
Idag är det inplanerat vandring längs en av öns många Levada-kanaler, Risco, leder till vackra 25 fontes; en samling vattenfall som forsar ner för bergssidan och bildar en liten sjö. Här har du möjlighet att ta ett uppfriskande dopp innan du turen vänder tillbaka. Från en utsiktspunkt kan du njuta av utsikten över Rabacal vattenfall. Detta är en av de mycket populära vandringslederna på Madeira och kan göras på egen hand med start och slut uppe i bergen mitt på ön i området Paul da Serra. Det finns även möjlighet att boka på en guidad tur. Turen är 11km och tar 3-4 timmar att slutföra, så du kan gå i lugnt tempo och njuta av en lunch längs vägen. När du är klar med vandringen kör du tillbaka till ditt hotell i Sao Jorge. (F)
Dag 3: Road trip i nordvästra Madeira, Säo Viente, Porto Moniz och Paul de Serra
Idag är det dags att göra en läcker road trip på egen hand, då du kommer se mer av Madeiras storslagna natur. Det är helt upp till dig hur du tillbringar dagen och vilken rutt du vill köra. Madeira är bara 800 kvadratkilometer stort, bara något större än Bornholm, men på grund av de många berg, slingrande vägar, vackra utsiktsplatser och stopp som du kommer vilja göra längs vägen tar det längre tid att ta sig runt ön än man kan förvänta sig. Här är ett förslag på hur dagens road trip i nordvästra Madeira kan se ut: Börja med att köra västerut från San Jorge till den lilla staden Sao Vicente med sitt mysiga torg och de häftiga vulkaniska grottorna strax utanför staden. Besök Porto Moniz där du kan avnjut din lunch med en fantastisk utsikt över havet och ett svalkande dopp i de naturliga poolerna. Kör sedan över Paul da Serra platån som ligger på 1400 meters höjd och är det enda plana området på ön. Fortsätt ner till Ribeira Brava på den södra sidan av ön där du kan njut av en kaffe innan du kör vidare längs södra sidan av ön. Missa inte den fina utsiktsplatsen Cape Giräo där du kan kliva ut på en glasplatå och se 580 meter ner från de höga klipporna, rakt ner i havet. Bege dig sedan tillbaka norrut till Sao Jorge. (F)
Dag 4: Road trip i sydöstra Madeira till Funchal, via vandring på Ponta Säo Lourenco
Efter frukost är det dags att lämna norra sidan av ön och köra söderut, där de nästkommande dagarna tillbringas. Längs vägen kan du göra flera stopp för att utforska sydöstra Madeira. Börja med ett stopp i den pittoreska staden Santana, känd för sina triangulära stugor med ljusa halmtak och röda fönster. Fortsätt förbi Canical och ut till Madeiras östligaste punkt Ponta Säo Lourenco. Här väntar en fantastisk 10 km vandring i det unika steniga och nästan ökenliknande landskapet som är kalt och kargt, men otroligt vackert. Njut av de svindlande vyerna och ljudet av Atlanten som mullrande slår in mot klipporna, under vandringen som tar dig ut till spetsen av Ponta Säo Lourenco och tillbaka igen. På vägen vidare till Funchal kan du även stanna till i den lilla staden Garajau, känd för sin Kristus staty som står på toppen av en klippa, likt de i Lissabon och Rio de Janeiro. Du avslutar dagen i Madeiras huvudstad Funchal, men du kan fortsätta att ha hyrbilen tillgänglig om du vill uppleva mer av ön. Parkering finns i närheten av hotellet (mot avgift). (F)
Dag 5: Guidad vandring till Madeiras högsta punkt, Pico Ruivo
Idag ingår en guidad tur från Pico Do Areeiro till öns högsta punkt Pico Ruivo, som ligger 1862 meter över havet. Du hämtas på ditt hotell eller närmaste upphämtningsplats. Vandringen är otroligt vacker, med utsikt över hela ön, men det är en av de tuffaste vandringslederna på ön och lämpar sig inte för den som lider av höjdskräck då det finns några branta trappor och sträckor av vandringsleden. Efter utflykten har du resten av dagen på egen hand för att utforska Funchal. Spendera kvällen kring de små pittoreska gatorna i gamla stan, smaka på de utsökta lokala maträtterna och de goda vinerna, och avsluta sedan kanske kvällen med en Poncha (lokal dryck) och portugisisk Fado-musik. (F)
Dag 6-7: Avkoppling och sightseeing i Funchal
Du har nu två dagar att på egen hand utforska och uppleva Funchal. Staden är mycket charmig och har många historiska byggnader – och precis som på resten av ön finns här fantastiska vyer att njuta av! Funchal ligger i en vik omgiven av frodiga sluttningar och det öppna havet. Här på södra sidan av ön är klimatet behagligt året runt, vilket är en av anledningarna till att cirka 50% av öns befolkning bor i staden. I Funchal hittar du många mysiga restauranger och caféer där man kan prova utsökt traditionell mat från Madeira. En stadsvandring till fots är ett naturligt sätt att uppleva staden och dess många mysiga skrymslen och vrår – vi hjälper dig gärna boka detta! Om du vill njuta av den imponerande utsikten från botaniska trädgården kan du ta en tur i linbanan upp över staden till trädgården. Efter besöket kan du antingen gå till fots tillbaka ned till staden eller ta linbanan ner igen. Fortsätt till gamla stan och på fredagar och lördagar får man inte missa ett besök till den lokala Bondens marknad som är fylld med exotiska frukter och färska grönsaker, eller varför inte avnjuta en vinprovning där du får smaka på det berömda Madeira-vinet. Ta en promenad längs vattnet och se statyn av fotbollslegenden Christiano Ronaldo – är du fotbollsintresserad kanske du rent av vill besöka hans museum, CR7. Du kan också välja att ge dig på ut en båttur till havs i en motorbåt eller katamaran för att försöka få syn på de delfiner och valar som ofta gästar Madeira. (F)
Dag 8: Avresa från Madeira och hemkomst
Idag är det dags att säga adjö till Madeira efter en aktiv resa på denna vackra ö. Hemkomst samma dag, tiden beror på flygbolaget. (F)

Övernattningar

Tre nätter på 3-stjärnigt hotell i dubbelrum i närheten av Sao Jorge
Fyra nätter på 3-stjärnigt hotell i dubbelrum i centrala Funchal

Vi kan boka om till exakt den hotellkategori du önskar - allt från mysiga B&B till läcker lyx.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

april - oktober

Packlista

 • Körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Funchal t/r
 • 7 nätter på hotell
 • Måltider enligt program
 • 1 dagsvandring till Pico Ruivo med engelsktalande guide
 • Hyrbil - mellanklass inklusive fria mil, försäkringar och självriskeliminering
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: