Du känner förmodligen redan till de större svenska festivalerna, men vad vet du egentligen om festivaler runt om i världen? Se listan nedan och krydda din drömresa med en ordentlig dos äkta festivalstämning!

Här hittar du 21 festivaler i 17 olika länder:

Harbin Ice and Snow Festival
Var: Harbin, Kina
När: 5 januari till 5 februari
Varför: Här byggs de mest otroliga skapelserna av is och snö, för att sedan dekoreras med ljus och laser.

Sydney Festival
Var: Sydney, Australien
När: 5 till 28 januari
Varför: Sydney Festival erbjuder ett rikt och mångsidigt program som omfattar flera konstformer - inklusive dans, teater, musik, film och utomhusevenemang.
Se alla våra reseförslag till Australien här

Sinulog
Var: Cebu, Maasin, Balingasag, Misamis Oriental och södra Leyte, Filippinerna
När: 21 januari
Varför: En kulturell och religiös festival som centrerar kring firandet av Santo Nino på Filippinerna. Befolkningen firar sina hedniska rötter och konverteringen till romersk katolicism.
Hitta alla våra reseförslag till Filippinerna här

Kinesiska nyåret
Var: Hela Kina
När: 10 februari
Varför: Den största händelsen i Kina är nyåret, som inkluderar drakar, fyrverkerier, traditionella kläder, blommor, lyktor och festligheter.

Tet
Var: Vietnam
När: 10 februari
Varför: Större delen av Vietnam stänger ner när det är dags att fira nyår. Det är landets största festival och pågår i sju dagar. Familjer samlas under nymånen i hopp om ett gott nytt år.
Se alla våra reseförslag till Vietnam här

Karnevalen i Rio
Var: Rio de Janeiro, Brasilien
När: 9 till 17 februari
Varför: Rios karneval är den största av dem alla, och det uppskattas att upp till en miljon resenärer besöker staden medan gatorna fylls av sambarytmer och färgglada parader drar förbi.
Se alla våra reseförslag till Brasilien här

Sauti za Busara
Var: Stone Town, Zanzibar, Tanzania
När: 9 till 11 februari
Varför: Ett urval av Afrikas bästa artister besöker Zanzibar under den fyra dagar långa musikfestivalen. Den är populär bland både tanzanier och många resenärer. Ett ställe för dig som vill bredda din musikaliska horisont med allt från swahili hiphop till 'bongo flava'.
Se alla våra reseförslag till Tanzania här

Mardi Gras
Var: New Orleans, USA
När: 13 februari
Varför: Pärlor och alkohol. Kanske är det bara karnevalen i Brasilien som är lika känd för att vara syndens fest. Man festar före den kristna fastan, som är dagen då man ger upp syndiga nöjen.
Se alla våra reseförslag till USA här

Holi Festival
Var: Indien, Nepal och Sri Lanka
När: 24 till 25 mars
Varför: Om man är hindu eller sikh är detta höjdpunkten i en flera dagar lång religiös festival. Är man något annat kastar man ändå skamlöst mycket färgpulver och vatten för att välsigna sina medmänniskor.
Se alla våra reseförslag till Nepal här
Se alla våra reseförslag till Sri Lanka här

Calle Ocho
Var: Miami, Florida, USA
När: Mars
Varför: Få en liten smak av karneval när den kubanska gatufestivalen äger rum i Little Havana med läcker mat och svettiga rytmer.
Se alla våra reseförslag till USA här

Cape Town Jazz Festival
Var: Kapstaden, Sydafrika
När: 23 till 24 februari
Varför: Den största jazzfestivalen i södra Afrika, och jazzlegender från hela världen kan upplevas under de två dagar som festivalen pågår. Över 30 000 deltar i festligheterna, så se till att köpa biljetter i god tid.
Se alla våra reseförslag till Sydafrika här

Nyepi
Var: Bali, Indonesien
När: 11 mars
Varför: Det balinesiska nyåret är en stor hinduisk helgdag. Med papier-mâché-figurer och offergåvor skapar de hinduiska anhängarna lugn och harmoni på Bali dagarna före evenemanget, medan själva dagen, kallad 'Nyepi Day of Silence', används av de balinesiska hinduerna för meditation och fasta i tystnad.
Se alla våra reseförslag till Indonesien här

Festival of the Sun/Inti Raymi
Var: Peru
När: 24 juni
Varför: I Inkariket var Inti Raymi det viktigaste av alla firanden. Idag firas solguden med parader, gatumarknader, utställningar, livemusik och vackra, färgglada kläder som strålar ikapp med solen.
Se alla våra reseförslag till Peru här

Naadam Festival
Var: Mongoliet
När: 11 till 15 juli
Varför: Den mongoliska högtiden är ett bra sätt att uppleva kulturen och folket i detta fascinerande land. Festivalen har sitt ursprung i traditionerna kring nomadernas bröllop.

Esala Perahera
Var: Kandy, Sri Lanka
När: 11 till 21 augusti
Varför: Det är en av de äldsta och största buddhistiska festivalerna. Den erbjuder elddansare och färgglada, dekorerade elefanter - och gator klädda i ljus från golv till tak.
Se alla våra reseförslag till Sri Lanka här

International Camel Derby
Var: Maralal, Kenya
När: 24 augusti
Varför: Det årliga derbyt är en festival som har funnits sedan 1990. Huvudattraktionen är ett kamelrace som pågår under flera dagar genom området. Derbyt är öppet för amatörer och nybörjare, så kanske ska du försöka komma med på deltagarlistan?
Se alla våra reseförslag till Kenya här

Obon Festival
Var: Japan
När: 13 till 15 augusti
Varför: Japanska buddhister skickar iväg flytande, tända lyktor för att komma ihåg de döda förfädernas andar.
Se alla våra reseförslag till Japan här

Burning Man
Var: Black Rock Desert, Nevada, USA
När: 25 augusti till 2 september
Varför: En enorm festival skapad av ett självförsörjande samhälle, som bjuder på galen konst, excentriska individer och bränningen av en gigantisk trägubbe under en vecka mitt ute i Nevadas öken.
Se alla våra reseförslag till USA här

Oktoberfest i Argentina
Var: Villa General Belgrano, Cordova, Argentina
När: Oktober
Varför: Sedan 1964 har tusentals människor under fem dagar fyllt sig med litervis av öl. Den sägs vara den tredje viktigaste Oktoberfesten - efter de som hålls i München och Blumenau i Brasilien.
Se alla våra reseförslag till Argentina här

Festival of lights/Diwali
Var: Malaysia
När: 31 oktober
Varför: Hinduisk ljusfestival som symboliserar att det goda segrar över det onda. Små lyktor med ljus placeras ut på sjöar och floder för att önska de döda familjemedlemmarna väl. En liknande festival äger rum i Myanmar, där buddismen firas genom att släppa luftballonger mot natthimlen.
Se alla våra reseförslag till Malaysia här

Mama Negra
Var: Latacunga, Ecuador
När: September
Varför: I Anderna är firandet av 'den svarta modern' den största festivalen, där män klär ut sig med masker som föreställer svarta kvinnor. Det är en blandning av ursprungsbefolkningens kultur, romersk katolicism (som spanska kolonisatörer förde med sig) och afrikanska traditioner.
Se alla våra reseförslag till Ecuador här

Tänk på att festivaler kan ställas in eller flyttas, så kontrollera alltid med din resekonsult i god tid om du vill uppleva en viss festival under din resa.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: