Vill du också resa under höstlovet, men har svårt att välja vart du ska åka? Vi har samlat våra 10 bästa rekommendationer på spännande resmål som är perfekta för en (förlängd) höstlovsresa.

Vilket av följande tips för en höstlig drömresa lockar dig mest?
  • Nepal
  • Mexiko
  • Japan
  • USA
  • Mauritius
  • Tanzania
  • Sydkorea
  • Argentina
  • Australien
  • Costa Rica


Nepal
På hösten kan du uppleva Dashain – den största nepalesiska hindufestivalen. Festivalen hålls i Nepals huvudstad, Katmandu, och infaller vanligtvis i oktober. Festivalen är en tid då hinduer samlas med sina familjer, utbyter gåvor och utför böneritualer. Förutom att du kan delta i denna religiösa festival, är hösten också en perfekt tid att besöka Nepal om du drömmer om att vandra i landets storslagna natur. Det är en idealisk tid att besöka Nepal från slutet av september till och med november, då luften är klar och utsikten från bergen är som bäst. Det är alltså denna tid på året som du kan förvänta dig de bästa vyerna över de himmelsträvande Himalaya-bergen.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Nepal här

Mexiko
Día de los Muertos, De dödas dag, firas varje år i början av november. Här har du möjlighet att uppleva en mycket speciell högtid där livet och döden firas, och där sorgen över att ha förlorat någon byts ut mot en fest. Se fram emot att se gatorna fyllda av skelettmålade mexikaner – en syn som du sent kommer glömma! Från november slutar regnsäsongen i Mexiko, och det kan därför rekommenderas att resa till Mexiko i slutet av hösten. Mexiko erbjuder något för alla: vajande palmer på de långa sandstränderna, frodiga gröna ruiner, pulserande storstäder, spännande kultur och mycket mer. Hajsäsongen börjar i november i Playa del Carmen i Mexiko, så om du drömmer om att dyka med tjurhajar har du möjligheten här.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Mexiko här

Japan
Hösten är en perfekt tid att resa till Japan. På hösten kan du uppleva de vackra höstfärgerna, även kallade koyo, som står i vacker kontrast till landets färgglada tempel. Särskilt de många tempelträdgårdarna i Kyoto är värda ett besök på hösten. I Japan är det lätt att resa över hela landet med tåg, och med ett Japan Rail Pass kan du utan problem resa från stad till stad och uppleva så mycket som möjligt under din resa. Den goda infrastrukturen gör också Japan till ett perfekt resmål för ensamresenärer.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Japan här

USA
Drömmer du om den ultimata roadtripen, storstadsliv och vackra nationalparker? Då är USA den perfekta höstdestinationen för dig! Stora delar av USA lämpar sig nämligen mycket väl för ett höstäventyr på fyra hjul. Reser du under höstmånaderna kommer du också att uppleva färre turister jämfört med sommarmånaderna, som är högsäsong för resor till USA. USA är möjligheternas land - och det finns sannerligen oändliga möjligheter för unika upplevelser här. USA:s otaliga nationalparker bjuder på enastående natur- och djurupplevelser. Är du ute efter storstadsliv behöver vi knappast nämna att USA har några av världens mest ikoniska storstäder. En roadtrip ger en känsla av frihet och är, tycker vi, det perfekta sättet att uppleva landet på.

Hitta inspiration i våra reseförslag till USA här

Mauritius
Drömmer du om att tillbringa höstlovet på en riktig paradisö? Då är Mauritius destinationen för dig! Tidsskillnaden mellan Sverige och Mauritius är endast två timmar, vilket gör destinationen perfekt för en kortare resa, till exempel under höstlovet. Behöver du en välförtjänt paus från vardagslivet kan du här njuta av de vackra, vita stränderna och ta en snorkeltur i havet. Är du ute efter lite mer action är Mauritius även en bra destination för det, då det finns gott om vandringsleder och andra äventyrliga utomhusaktiviteter här. Du kan med fördel kombinera din resa till Mauritius med ön Réunion, där det även här finns riktigt bra vandringsmöjligheter.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Mauritius här

Tanzania
Tanzania är synonymt med safari, då du i Tanzania kan uppleva safari i världsklass, i bland annat Serengeti och Ngorongoro-nationalparkerna. Kombinera safarin med avkoppling på exotiska Zanzibar och få det bästa av två världar. Ön Zanzibar ligger utanför Tanzanias kust och erbjuder kristallklart vatten med kritvita sandstränder. Dyk i Indiska oceanen och simma med färgglada fiskar under ytan. Är du ute efter ett riktigt äventyr kan du på fastlandet vandra till toppen av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Tanzania här

Sydkorea
Har du rest i Japan och gillade det? Då är Sydkorea definitivt också en passande destination för dig! I Sydkorea kan du uppleva stora kontraster – ena stunden känns det som om du har rest tillbaka i tiden när du vandrar runt blad gamla gränder, för att i nästa stund känna det som om du befinner dig i framtiden med de senaste högteknologiska prylarna och neonbeklädda skyskrapor. Sydkorea bjuder också på vackra nationalparker och paradisöar. En unik, kulturell upplevelse kan du få om du övernattar på ett hanok eller minbak. Hösten i Sydkorea är extra vacker, då tempelträdgårdar, parker och naturen är prydda med vackra höstfärger.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Sydkorea här

Argentina
Under den svenska hösten (september till november) är flera länder i Sydamerika fantastiska resmål eftersom detta sammanfaller med vår- och försommarperioden på södra halvklotet.
I huvudstaden Buenos Aires är atmosfären livlig under landets vår, och många kulturella evenemang och festivaler äger rum då. Klimatet är mildare efter en sval vinter, och mycket behagligt. Iguazúfallen är som mest imponerande under den argentinska våren, då vårfloden fyller fallen med extrema vattenmassor. Vill du vandra i den äventyrliga och sydligt belägna regionen Patagonien är vårt höstlov en perfekt tid för detta, då temperaturerna har börjat stiga och dagarna blivit längre, men den stora turiststormen ännu inte har infunnit sig.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Argentina här

Australien
Australien är en av våra populäraste höstlovsdestinationer – år efter år – och vi har inte svårt att förstå varför! Om du vill uppleva Australien utanför turistsäsongerna är hösten den perfekta tiden att resa dit. Australien går under höstmånaderna mot ett mer stabilt väder, men då den enorma kontinenten sträcker sig över många klimatzoner är det en bra idé att prata med en reseexpert innan du planerar din resa. Det finns en stor variation i vad du kan uppleva i Australien beroende på var i landet du befinner dig. Australien är en buffé av vacker och annorlunda natur, spännande djurliv och erbjuder fantastiska möjligheter för en oförglömlig roadtrip.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Australien

Costa Rica
Hösten betyder regnsäsong i Costa Rica, men det betyder inte att du inte kan resa dit då. Faktum är att det är under hösten som du kan få några av de största djurupplevelserna. Hösten är nämligen säsong för ett rikt djurliv då du bland annat kan se havssköldpaddor som lägger ägg i Tortuguero National Park vid Karibiska kusten, och de mäktiga knölvalarna som håller till vid Stillahavskusten kring Uvita. Costa Rica är landet för aktiva äventyrare, djurälskare, kaffeentusiaster och naturfantaster. Landet har mycket att erbjuda och du kommer inte att bli uttråkad under en resa till Costa Rica.

Hitta inspiration i våra reseförslag till Costa Rica här


Trevlig höstresa!
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: