Föreställ dig att fira jul på en exotisk strand under vajande palmer i Thailand, åka på safari i Sydafrika under juldagarna eller kasta dig in i det nya året på Times Square i New York.

Här har vi samlat massor av inspiration till din julsemester, så läs vidare för våra förslag på de 10 bästa platserna att resa till under julen.

  • New York
  • Australien
  • Sydafrika
  • Vietnam
  • Filippinerna
  • Costa Rica
  • Thailand
  • Nya Zeeland
  • Sri Lanka
  • MaldivernaNew York
Res till USA och upplev "The Big Apple", New York, under jul och nyår. New York och nyår går verkligen hand i hand. Hela staden förbereder sig för årets fest, och nyår firas på ett sätt som är svårt att matcha i andra delar av världen. Nyårsafton i New York kulminerar med det spektakulära Times Square Ball Drop, där hundratusentals människor samlas för att välkomna det nya året. Samtidigt är New York helt magisk under juletid, med glittrande ljus, överdådiga dekorationer och magiska julmarknader. Besök den berömda julgranen vid Rockefeller Center som strålar med tusentals glimrande ljus, eller ta en promenad genom Central Park som förvandlats till ett sagolikt vinterlandskap. Jul och nyår i New York är utan tvekan en upplevelse som inget annat!

Se våra reseförslag till New York här

Australien
Kan du inte vänta med att fira in det nya året bör du resa Down Under till Australien, som är bland de första länderna i världen att träda in i det nya året. Särskilt runt Sydney firas nyåret med en smäll. Sydneys hamn skapar ramarna runt en av världens mest ikoniska nyårsfyrverkerishower, och tusentals människor strömmar till kuststräckan för att bevittna detta imponerande skådespel. Med Sydneys operahus och Harbour Bridge som bakgrund lyses himlen upp av en färgsprakande explosion av vackra ljus och imponerande fyrverkerieffekter. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Sommarvädret tillför en extra dimension till festligheterna, och många samlas på stränderna och i parkerna för att fira jul och nyår.

Se våra reseförslag till Australien här

Sydafrika
Tillbringa en äventyrlig julledighet i Sydafrika. Med sommarsäsongen i full blom är Sydafrika en perfekt plats för att fira jul och nyår i värmen, då här finns goda möjligheter för sol och strandhäng. Men Sydafrika har också mycket annat att erbjuda som kan göra din julsemester extra speciell, såsom äventyrlig safari, vackra vandringar i den varierade naturen, vinprovningar samt utforskning av spännande städer och lokala townships.

Se våra reseförslag till Sydafrika här

Vietnam
I Hanois gamla kvarter kan du köpa lite av varje. Hang Ma Street, som även kallas "Decoration Street", är fylld med allt du kan drömma om för att pynta till en högtid som julen. Så även om julen inte är en officiell högtid i Vietnam, kan du ändå komma i julstämning. I Vietnams städer kommer du uppleva att livet pågår ute på gatorna, där skratten från de små teboderna och samtalen mellan de handlande blandas med ljudet från de många scootrarna. Mitt i detta charmiga och pulserande stadsliv kan du också njuta av en stillsam café au lait på en av de gamla trottoarkaféerna från den franska kolonialtiden. Vi rekommenderar att besöka Hanoi under helgen, när gatorna runt sjön stängs av för trafik. Om du stiger upp tidigt kan du under helgen se lokalbefolkningen göra olika former av morgongymnastik runt sjön.

Se våra reseförslag till Vietnam här

Filippinerna
I ett land bestående av över 7 000 öar är möjligheterna för en semester på en paradisö närmast oändliga! Filippinernas palett med sevärdheter spänner över allt från charmiga, lokala byar till frodiga öar med tät skog och stillsamma floder, och avlägsna öar där du nästan är den enda turisten.
Julen är en perfekt tid att besöka Filippinerna, då regnsäsongen precis har slutat och temperaturerna ligger runt behagliga 25–30 grader under dagarna.
Det bästa sättet att utforska Filippinerna på är att resa runt mellan olika öar med hjälp av det inhemska färjenätet som fungerar utmärkt. På så sätt kan du upptäcka olikheterna mellan de olika öarna, hinna besöka oändligt med paradisstränder, hitta det perfekta strandhotellet för dig och se otaliga solnedgångar som sänker sig ner över havet.

Se våra reseförslag till Filippinerna här

Costa Rica
Få en oförglömlig julsemester i Costa Rica, där spännande upplevelser väntar på dig. I Costa Rica kan du bland annat vandra i regnskog, åka zipline mellan trädtopparna, vandra på vulkaner eller koppla av på de fantastiska stränderna. Reser du till Costa Rica i december är det torrperiod, vilket gör det till en perfekt tidpunkt att resa runt i landet. Costa Rica har otroligt mycket att erbjuda och passar bra för både aktiva äventyrare, djurälskare, kaffeentusiaster, naturfantaster och äventyrslystna familjer. Costa Rica kan med fördel kombineras med andra närliggande destinationer, som Mexiko, Nicaragua och Panama.

Se våra reseförslag till Costa Rica här

Thailand
Tillbringa julsemestern i värmen i Thailand, där massor av sol, varma temperaturer, vackra sandstränder med kristallklart vatten och en mängd äventyrliga upplevelser väntar. Thailand är mycket populärt för både unga, äldre och barnfamiljer att resa till mellan jul och nyår, tack vare det underbara vädret under vinterperioden. Landet kan dessutom stoltsera med goda möjligheter till avkoppling, spännande upplevelser och inte minst den välkända, thailändska gästfriheten. Även om man i Thailand traditionellt inte firar jul, anstränger sig många hotell och restauranger mycket för att pynta till högtiden. Har du tur kanske till och med jultomten tittar förbi.

Se våra reseförslag till Thailand här

Nya Zeeland
Förläng julsemestern och upplev Nya Zeeland under vinterledigheten. Nya Zeelands årstider är motsatta de svenska, så den nya zeeländska sommaren upplever du alltså under den svenska vintern. Nya Zeeland är en spännande destination för både äventyrslystna backpackers och barnfamiljer, och landet bjuder på en mängd fantastiska natur- och äventyrsupplevelser. Här kan du vandra i både regnskog och på glaciärer, uppleva gejsrar och vulkaner, paddla kajak och simma med delfiner samt hoppa bungyjump och forsränna. Nya Zeeland har allt!

Se våra reseförslag till Nya Zeeland här

Sri Lanka
Sri Lanka är en frodig, bergig ö, täckt av väldoftande teplantager, risfält, djungel samt vackra, vita stränder. Här kryllar det av olika djurarter, allt från påfåglar och läppbjörnar till elefanter och leoparder. Sri Lankas västkust, sydkust och högland kan med fördel besökas i december, då det är torrsäsong. Sri Lankas högsäsong för att se vilda djur börjar i november och varar till april, så om det är djurlivet du vill uppleva i landet är december en mycket bra tid att resa till Sri Lanka.

Se våra reseförslag till Sri Lanka här

Maldiverna
Om du vill fira julen på en riktig paradisstrand är Maldiverna verkligen en perfekt destination. Föreställ dig att resa bort från det kalla och mörka vintervädret i Sverige till turkost hav, kritvita sandstränder och drinkar under vajande palmer. Du kan exempelvis tillbringa juldagarna med att utforska livet under vattnet eller koppla av med en bra bok på stranden. Maldiverna har ett tropiskt klimat med en medeltemperatur på 27–29 grader nästan året runt. Vädret är dock bäst från mitten av december till slutet av april, härefter börjar regnperioden.

Se våra reseförslag till Maldiverna här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: