Drömmer du om att uppleva det vackraste av Vietnams natur? I så fall är Sapa i norra Vietnam ett måste! Området bjuder på spektakulära risfält, små byar och möjligheter att möta den vänliga minoritetsgruppen Black H'mong.
Vietnam bjuder dessutom på många andra vackra naturupplevelser och spännande städer som är värda ett besök.
Låt dig inspireras till fler resor i Vietnam: läs om Anders backpackerresa genom Vietnam här

Naturen i Sapa är fängslande, grön och frodig. Risfälten är anlagda i terrasser längs bergssluttningarna och molnen klänger sig fast runt bergstopparna. I Sapa-området kan du dessutom besöka Vietnams små minoritetsbyar och bekanta dig med lokalbefolkningen. Minoriteten Black H'mong är ett otroligt vänligt folk som alltid går klädda i vackra, mönstrade dräkter. Om du vandrar i Sapa kommer du garanterat stöta på dem flera gånger. De är köpmän uti fingerspetsarna och kommer troligtvis försöka sälja olika saker till dig – allt från kläder och väskor till figurer som de själva har gjort. Är du inte intresserad av att köpa något lämnar de dig ifred på ett vänligt sätt.

Områdets natur är enastående och du är så gott som den enda turisten i området. Naturens stillhet bryts aldrig av motorljud eller andra störande element – här handlar det bara om att njuta av naturen. Vandringen högt upp i bergslandskapet kan vara krävande, och tröttheten kommer antagligen krypande framåt kvällskvisten. Men den unika naturen och den vänliga befolkningen hjälper till att hålla humöret och kämpaglöden uppe!

I de små byarna möter du ofta de lokala utanför sina hus där de sitter och arbetar. I norra Vietnam är det vanligt att småpojkarna i byarna tar hand om djuren fram till dess att börjar skolan, och på många ställen kan du se dem bada med vattenbufflarna vid deras sida.

Under vandringarna i Sapa övernattar du i de lokala byarna. På min resa övernattade vi hos en lokal familj, där vi njöt av massor av god mat och fick smaka på det berömda risvinet. Husen är mycket primitiva och de lokala lever ett väldigt spartanskt liv här. Ändå möts du aldrig av annat än glada och välkomnande leenden, och deras livsstil verkar både ärlig och livsbejakande.
Efter en resa full av nya intryck säger jag farväl till norra Vietnam och tackar området för en fantastisk upplevelse med den vackraste naturen jag någonsin har skådat!

Vill du ha mer inspiration till din Vietnam-resa? Se våra spännande reseförslag till Vietnam här!
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: