Av Lasse (#Reseintervju)

RESEINTERVJU

Vad är det som gör att du tycker att Australien och Nya Zeeland är så unika resedestinationer?
Nya Zeeland är fantastiskt vackert. Landet har vackra stränder, regnskogar, vulkaner, glaciärer, berg, och man kan uppleva allt detta på bara tre-fyra veckor (längre tid är självklart ännu bättre!). Australien är ju bara så enormt stort och djurlivet är lika vilt som det är unikt och så tycker jag verkligen om mentaliteten därnere, folk är raka på ett skönt stillsamt sätt. Man är också mycket utomhus i Australien och Nya Zeeland och det gillar jag också. Och bara en sådan sak som att de flesta parker i Australien har gratis gasgrillar med bord och bänkar att sitta på. Sådant gör det lätt att ha trevligt.

För vem passar det att resa till Australien och Nya Zeeland, tycker du?
Australien och Nya Zeeland har något för alla åldrar. Där är massor av äventyrsupplevelser om man är sugen på en adrenalinrush, där är vacker natur och spännande djurliv som passar till familjer, par och unga. Nya Zeeland tycker jag är perfekt för familjeresa i husbil eftersom det är så lätt att ta sig runt i landet. Och i bilen har man ju allting med sig. Där är vandringsturer av varierande längd och omfång, där är dramatiska paddlingar men också stillsam familjepaddling.

Vilka är dina häftigaste resupplevelser i Australien respektive Nya Zeeland?
Min bästa resupplevelse på Nya Zeeland får nog bli Kepler Track, en fyradagars vandringstur från Te Anau. Supervackert, och vi övernattade i stugor på vägen och mötte en del lokalbefolkning som var på långweekend. I Australien var det en tredagarstur genom Kakadu och Litchfield National Park. Här såg jag en massa djurliv och badade i de vackra vattenfallen och hade fantastiskt duktiga australiska guider som visste massor om området och djurlivet.

Har du några bra tips för Australien/Nya Zeeland-resan som du vill dela med dig av?
Mitt bästa tips är nog att ju mera tid man har, desto bättre. Man ska inte tro att det går att se hela Australien, då är det mycket bättre att stanna till och uppleva utvalda mål och destinationer. Det är också klokt att boka sin resa i tid – speciellt ifall man reser under högsäsong.

Vad skulle du vilja uppleva på din nästa resa down under?
Nästa gång blir det en husbil och denna gång ska barnen med. Nu ska de verkligen få uppleva Nya Zeeland!

Få inspiration till din Australien & Nya Zeelandsresa här

Nya Zeeland
Queenstown, Nya ZeelandPå Kangaroo Island er der muligheder for at opleve masser af vilde kænguruerI Arnhem Land vil en de lokale aboriginere genfortælle hans forfædres historie via hulemalerier og naturen - en helt igennem unik og autentisk oplevelse, som du aldrig vil glemme
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: