1,5 timme
Gratis föredrag
Följ med oss på ett fantastiskt äventyr genom östra Afrika, till Tanzania, Kenya, Uganda & Rwanda. Länderna här bjuder på en storslagen natur och ett rikt djurliv som du utan tvivel kommer förälska dig i, och som med all säkerhet är resan värd. Oavsett om du dras mest mot vandring till toppen av Afrikas högsta berg Kilimanjaro, safari eller kritvita sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer på Zanzibar, så bjuder samtliga länder på Afrikas östsida garanterat på något som passar dig.

Våra två resekonsulter Shailee och Adam har stor erfarenhet av att bo och resa runt i Afrika, och kan komma med massor av tips som du inte hittar i de vanliga guideböckerna. De kommer leda dig genom några av Afrikas mest spännande länder, berätta om de största sevärdheterna och även de mindre kända smultronställena, vad du ska tänka på under en resa till Östafrika, hur du packar inför en safari och mycket mer.

Kvällens reseäventyr börjar i Tanzania, där resan går mot Afrikas högsta berg Kilimanjaro längs med Lemosho-leden. Leden bjuder på ett varierat landskap med stora naturupplevelser och oförglömliga utsikter. Här vandrar vi genom tropisk regnskog, stenöken, branta klippor samt glaciärfloder, snö och is på vår resa mot den 5 895 meter höga toppen.
Härefter går resan vidare mot Nairobi i Kenya, där vi åker på utflykt till Sheldricks elefantbarnhem, ett giraffcenter för utrotningshotade giraffarter, en smyckes- och keramikverkstad samt Karen Blixens hus.
Ett besök i Kenya är inte komplett innan du har försökt se The Big Five. Begreppet ”safari”, som på swahili betyder ”att resa”, härstammar från Kenya – och det på goda grunder. Landets djurliv med de enorma flockarna av elefanter, giraffer och gnuer som rör sig i det fascinerande landskapet med de otroliga vidderna, tillsammans med den stora variationen i naturen – från snöklädda berg till torr savann – är en kombination som sätter djupa spår i själen under ditt besök. Under vår safari i Kenya besöker vi nationalparkerna Masai Mara, Lake Nakuru, Lake Naivasha samt Hell’s Gate. Vi hinner också med en övernattning i en lokal Masai-stams by på landsbygden, där vi kommer helt inpå den annorlunda kulturen och får en inblick i hur det är att leva som Masai när vi får hjälpa till med vardagssysslorna.
I de mindre kända och välbesökta länderna Uganda och Rwanda tar vi dig med till en gastkramande och alldeles unik upplevelse, när vi på nära håll får bevittna bergsgorillorna som lever här. Vi rör oss djupt in i djungeln på jakt efter möjligheten att få se dessa sällsynta och betagande varelser.
Äventyret avslutas med avslappning, sol och strand. Adam och Shailee ger sina bästa tips på hur en äventyrlig resa i östra Afrika kan kombineras med lata dagar vid kusten.

Vi ser fram emot att ta dig med på en fantastisk resa genom Tanzania, Kenya, Rwanda och Uganda, som oavsett ålder och intresse har alla ingredienser för en oförglömlig resa.

Anmälan till Resekväll

Status Datum Tidpunkt

Information

Plats

Winberg Travel

Norra Vallgatan 60

211 22 Malmö

Övrigt
Föredraget börjar 18:00 och vi bjuder på tilltugg och något att dricka.
Läs mera om

Det finstilta

Finns det inga lediga platser sätts du på väntelista och får besked via mail när/om du fått plats.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: