Sök
Sök
Glade kvinder i temarkerne
Sri Lanka, Colombo
Tog til Kandy, Sri Lanka
Sri Lanka, Kandy
Teplantager Sri Lanka
Madlavning, Sri Lanka
Elefanter, Sri Lanka
Strand, Sri Lanka
Blåhval, Sri Lanka
Sri Lanka, Colombo
Galle Fort, Sri Lanka
Skildpaddeunger ved kysten på Sri Lanka

Blåvalar och bergslandskap

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Tolv dagar

Upplev Sri Lankas avslappnade livsstil, kultur och andliga sida. Kom tätt inpå elefanter och blåvalar, prova att laga traditionell lankesisk mat, lär dig om odling och framställning av te, eller fördjupa dig i buddhismen.

Lär känna några lankesiska ortsbor på denna resa som bjuder på en oförglömlig tågresa, besök på traditionella teplantager, vandringar i vacker natur och en spännande matlagningskurs. Håll ögon och öron öppna och kameran redo när du introduceras för landet. Här är livsstilen avspänd och naturen storslagen, inte minst i de grönskande bergen.

Elefanter, blåvalar och avkoppling
Se en elefanthjord och beundra enorma blåvalar. Du kan drömma dig bort när du vistas på de kritvita stränderna, eller bara kopplar av i en hängmatta. Bejaka din andliga sida i något traditionellt, överdådigt tempel och avsluta äventyret med en avslappnande massage.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Sri Lanka passar utmärkt för solresor och dessa kan genomföras året runt. När det regnar i landets östra del är det vanligtvis soligt i den västra, och tvärtom. Sri Lankas klimat är tropiskt och den torraste och bästa perioden att resa till landets västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Sri Lanka kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Påfugl, Sri Lanka

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Du flyger från Sverige till Sri Lanka och ankommer nästa dag.

Dag 2: Ankomst till Colombo
Du kommer fram till den livliga, färgsprakande staden Colombo, som är full av karaktäristiskt röda och gröna tuk-tuks. Här finns även många trevliga matbodar. Du kommer fram till ett litet mysigt hotell i Colombo efter att ha blivit hämtad av vår chaufför.
I Colombo har du möjlighet att få en inblick i kulturen, förslagsvis under ett besök till Colombos nationalmuseum. Du kan även ta en lugn promenad genom stadens största park, Viharamahadevi, eller söka religiös insikt i buddhistiska och hinduistiska tempel.
Boende på guesthouse i Colombo.

Dag 3: Med tåg till kulturstaden Kandy
Efter frukosten hoppar du ombord på tåget och kan njuta av en sagolik resa till Kandy i Sri Lankas 1:a klass. Tåget tuffar fram genom små byar med sömniga stationer, kantade av blommor och vacker natur så långt ögat kan nå. Färden går genom bergen och nära flera vattenfall.
Vid ankomsten till kulturstaden Kandy välkomnas du av chauffören som kör dig till ditt hotell. Ta chansen att se staden ur fågelperspektiv genom att gå till Kandy Viewpoint. Du kan även gå på en underhållande och färgstark föreställning med kandyansk dans, för att senare på kvällen ansluta dig till buddhisterna i templet Sri Dalada Maligawa. Det kallas för ”Tandtemplet” eftersom det sägs hysa en av Buddhas tänder. Denna skatt är en mycket viktig för de troende och den lagras inom flera guldskrin.
Boende på guesthouse i Kandy.

Dag 4: Besök teplantager i bergen
Efter frukosten blir du runtkörd i det grönskande bergslandskapet, bland arbetare som ser iögonfallande ut där de står i färgglada kläder och skördar tebladen. Bilturen når senare fram till vattenfallet Ramboda. Efter att ha stannat till och ätit lunch gör du ett besök på Labookale Tea Estate, som är känt för sitt fina urval av bergsteer. Följ produktionen från blad till tekopp, samtidigt som du hör historien om landets teplantager.
Du anländer på eftermiddagen till ditt hotell i Nowara Elliya, där avkoppling står på schemat. Om du har lite energi över kan du besöka Victoria Park eller värma upp för morgondagen med en kort vandring.
Boende på guesthouse i Nuwara Elliya.

Dag 5: Morgonvandring och bergsbyn Ella
Ditt äventyr startar innan solen ännu riktigt fått fart på dagen. Ditt första stopp är Horton Plains där du ska vandra i den fridfulla naturen. Snart är du framme vid slättmarkerna Horton Plains, som även kallas för "Världens ände". Här känns det som om hela Sri Lanka ligger för dina fötter.
Senare körs du med bil genom det imponerande bergslandskapet till den fridfulla bergsbyn Ella. Checka in på ett enastående hotell med utsikt över bergen. Om du fortfarande har lite energi över kan du gå till det närliggande vattenfallet och se den hisnande utsikten när solen går ner. Det är naturligtvis även härligt att stanna kvar på hotellet och se den vackra solnedgången härifrån.
Övernattning på hotell i Ella.

Dag 6: Matlagningskurs i Ella och avslappning i naturen
Unna dig en lugn morgon och njut av dagens enkla men inspirerande matlagningskurs. Du lagar till några lankesiska delikatesser och äter din hemlagade måltid till lunch.
Sedan kan du luta dig tillbaka resten av eftermiddagen, eller åka iväg till det vackra vattenfallet Ravana. Njut av utsikten på väg hit, förbi färgglada matbodar, höga exotiska träd, stillsamma marknadsstäder och en strid ström med tuk-tuks. I Ella finns antika tempel att utforska samt en grotta att gå till under en eventuell kvällspromenad.
Övernattning på hotell i Ella.

Dag 7: Se vilda elefanter i Uda-Walawe Nationalpark
Idag reser du till Udawalawe Nationalpark. Du åker jeep på nationalparkens grässlätter och kan hålla utkik efter de hundratals elefanter som lever här. Har du tur får du se dem på nära håll. Du har även möjlighet att se vilda bufflar, krokodiler, rådjur och en stor mängd olika fågelarter.
Efter lunch åker du med bil till Tangalla. Innan kvällen faller kan du checka in på ditt hotell som ligger på en avskild strand nära Tangalla. Här kan du njuta av en avkopplande kväll, gå på barfotapromenad längs stranden, ta ett kvällsdopp i havet och kanske se sköldpaddorna komma in till stranden för att lägga ägg.
Boende på guesthouse/bungalow i Tangalla.

Dag 8: Lediga dagar, strandmys och hängmattor
Dagen ägnas åt avkoppling. Njut av dagen i en hängmatta eller ta en simtur vid den fantastiska avskilda stranden.
Boende på guesthouse/bungalow i Tangalla.

Dag 9: Andlig resa till ett buddhistiskt tempel
Idag kör du mot staden Mirissa. Du kommer att stanna till i centrala Tangalla och äta en tidig lunch, varpå färden fortsätter mot templet Wewurukannala Vihara. Det är en otrolig byggnad och här kan du höra berättelser om konsekvenserna av goda och onda religiösa handlingar. Det är ett unikt, vackert och fridfullt buddistiskt tempel med en 50 meter hög Buddhastaty - den största och högsta i Sri Lanka.
Vid ankomsten till Mirissa kan du koppla av i trädgården en stund, alternativt ta en promenad till stranden och njuta av en färgstark solnedgång.
Övernattning på mindre hotell i Mirissa.

Dag 10: Oslagbart blåvalssafari i Mirrisa
Dagen börjar tidigt när du hämtas upp och åker iväg på valsafari. Kaptenen styr båten ut på det mörkblå havet och du kan hålla utkik efter havets jättar - blåvalar. Det finns mycket få platser där du kan komma så här nära den största varelsen i världen. Blåvalar äter åtta ton mat varje dag för att upprätthålla sin skönhet och figur. Din frukost kommer att serveras på båten.
Väl tillbaka på torra land ska du åka till Colombo igen. På vägen dit kan du utforska Galle, en före detta holländsk koloni. Här finns arkitektur från kolonialtiden, med fina gamla tegelhus, kaféer och restaurerade hotell. Staden har samtidigt lyckats bibehålla sin lankesiska charm. Du har tid att beställa eftermiddagste eller kaffe på någon av de många restaurangerna i staden. Därefter körs du tillbaka till Colombo.
Boende på guesthouse i Colombo.

Dag 11: Välbefinnande i Colombo innan avresa
Börja din sista dag i lugn och ro med en god frukost. För att ge dig den perfekta avslutningen på resan får du en helkroppsmassage med akupressur. Blinda massageterapeuter är utbildade i denna teknik och utför massagen. All fokus riktas mot kroppen under behandlingen och det kommer inte att samtalas särskilt mycket under massagen.
När du körs till flygplatsen för att åka hem till Sverige är du förhoppningsvis fortfarande avslappnad efter behandlingen.

Dag 12: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.

Övernattningar:
Nio nätter på guesthouse
Två nätter på flyget

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Klimatförhållanden kan också leda till förändringar i programmet.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Resan genomförs av:
minst en deltagare

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige - Colombo t/r
 • Tio frukostar
 • Transport med engelsktalande chaufför
 • Tåg från Colombo till Kandy
 • Resa till Horton Plain
 • Matlagningskurs i Ella, inkl. lunch
 • Resa till Udawalawe Nationalpark.
 • Valskådning
 • En timmes massage med akupressur

I priset ingår inte

 • Reseförsäkringar
 • Drycker
 • Dricks och donationer
 • Inträde till monument
 • Övriga utgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: