Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
Tolv dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 19 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Denna resa tar dig runt bland Sri Lankas teplantager uppe i bergen och bjuder på en vandring till vackra Horton Plains "världens ände". Du lär dig laga traditionell lankesisk mat och spanar efter både elefanter och blåvalar. Koppla av i en hängmatta ute vid kusten, få en avkopplande massage och avsluta med skön stadskänsla i Colombo.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Sri Lanka och ankommer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Colombo
Du kommer fram till den livliga, färgsprakande staden Colombo, som är full av karaktäristiskt röda och gröna tuk-tuks. Här finns även många trevliga matbodar. Du kommer fram till ett litet mysigt hotell i Colombo efter att ha blivit hämtad av vår chaufför. I Colombo har du möjlighet att få en inblick i kulturen, förslagsvis under ett besök till Colombos nationalmuseum. Du kan även ta en lugn promenad genom stadens största park, Viharamahadevi eller besöka buddhistiska och hinduistiska tempel. (F)
Dag 3: Med tåg till kulturstaden Kandy
Efter frukosten hoppar du ombord på tåget och kan njuta av en sagolik resa till Kandy. Tåget tuffar fram genom små byar med sömniga stationer, kantade av blommor och vacker natur så långt ögat kan nå. Färden går genom bergen och nära flera vattenfall. Vid ankomsten till kulturstaden Kandy välkomnas du av chauffören som kör dig till ditt hotell. Ta chansen att se staden ur fågelperspektiv genom att gå till Kandy Viewpoint. Du kan även gå på en underhållande och färgstark föreställning med kandyansk dans, för att senare på kvällen ansluta dig till buddhisterna i templet Sri Dalada Maligawa. Det kallas för ”Tandtemplet” eftersom det sägs hysa en av Buddhas tänder. Denna skatt är en mycket viktig för de troende och den lagras inom flera guldskrin. (F)
Dag 4: Besök teplantager i bergen
Efter frukosten blir du runtkörd i det grönskande bergslandskapet, bland arbetare som ser iögonfallande ut där de står i färgglada kläder och skördar tebladen. Bilturen når senare fram till vattenfallet Ramboda. Efter att ha stannat till och ätit lunch gör du ett besök på Labookale Tea Estate, som är känt för sitt fina urval av bergsteer. Följ produktionen från blad till tekopp, samtidigt som du hör historien om landets teplantager. Du anländer på eftermiddagen till ditt hotell i Nuwara Eliya, där avkoppling står på schemat. Om du har lite energi över kan du besöka Victoria Park eller värma upp för morgondagen med en kort vandring. (F)
Dag 5: Morgonvandring och bergsbyn Ella
Ditt äventyr startar innan solen ännu riktigt fått fart på dagen. Ditt första stopp är Horton Plains där du ska vandra i den fridfulla naturen. Snart är du framme vid slättmarkerna Horton Plains, som även kallas för "Världens ände". Här känns det som om hela Sri Lanka ligger för dina fötter. Senare körs du med bil genom det imponerande bergslandskapet till den fridfulla bergsbyn Ella. Checka in på ett enastående hotell med utsikt över bergen. Om du fortfarande har lite energi över kan du gå till det närliggande vattenfallet och se den hisnande utsikten när solen går ner. Det är naturligtvis även härligt att stanna kvar på hotellet och se den vackra solnedgången härifrån. (F)
Dag 6: Matlagningskurs i Ella och avslappning i naturen
Unna dig en lugn morgon och njut av dagens enkla men inspirerande matlagningskurs. Du lagar till några lankesiska delikatesser och äter din hemlagade måltid till lunch. Sedan kan du luta dig tillbaka resten av eftermiddagen, eller åka iväg till det vackra vattenfallet Ravana. Njut av utsikten på väg hit, förbi färgglada matbodar, höga exotiska träd, stillsamma marknadsstäder och en strid ström med tuk-tuks. I Ella finns antika tempel att utforska samt en grotta att gå till under en eventuell kvällspromenad. (F)
Dag 7: Se vilda elefanter i Uda-Walawe Nationalpark
Idag reser du till Udawalawe Nationalpark. Du åker jeep på nationalparkens grässlätter och kan hålla utkik efter de hundratals elefanter som lever här. Har du tur får du se dem på nära håll. Du har även möjlighet att se vilda bufflar, krokodiler, rådjur och en stor mängd olika fågelarter. Efter lunch åker du med bil till Tangalla. Innan kvällen faller kan du checka in på ditt hotell som ligger på en avskild strand nära Tangalla. Här kan du njuta av en avkopplande kväll, gå på barfotapromenad längs stranden, ta ett kvällsdopp i havet och kanske se sköldpaddorna komma in till stranden för att lägga ägg. (F)
Dag 8: Lediga dagar, strandmys och hängmattor
Dagen ägnas åt avkoppling. Njut av dagen i en hängmatta eller ta en simtur vid den fantastiska avskilda stranden. (F)
Dag 9: Andlig resa till ett buddhistiskt tempel
Idag kör du mot staden Mirissa. Du kommer att stanna till i centrala Tangalla och äta en tidig lunch, varpå färden fortsätter mot templet Wewurukannala Vihara. Det är en otrolig byggnad och här kan du höra berättelser om konsekvenserna av goda och onda religiösa handlingar. Det är ett unikt, vackert och fridfullt buddistiskt tempel med en 50 meter hög Buddhastaty - den största och högsta i Sri Lanka. Vid ankomsten till Mirissa kan du koppla av i trädgården en stund, alternativt ta en promenad till stranden och njuta av en färgstark solnedgång. (F)
Dag 10: Blåvalssafari i Mirissa
Dagen börjar tidigt när du hämtas upp och åker iväg på valsafari. Kaptenen styr båten ut på det mörkblå havet och du kan hålla utkik efter havets jättar - blåvalar. Det finns mycket få platser där du kan komma så här nära den största varelsen i världen. Blåvalar äter åtta ton mat varje dag för att upprätthålla sin skönhet och figur. Din frukost kommer att serveras på båten. Väl tillbaka på torra land ska du åka till Colombo igen. På vägen dit kan du utforska Galle, en före detta holländsk koloni. Här finns arkitektur från kolonialtiden, med fina gamla tegelhus, kaféer och restaurerade hotell. Staden har samtidigt lyckats bibehålla sin lankesiska charm. Du har tid att beställa eftermiddagste eller kaffe på någon av de många restaurangerna i staden och därefter körs du tillbaka till Colombo. (F)
Dag 11: Välbefinnande i Colombo innan avresa
Börja din sista dag i lugn och ro med en god frukost. För att ge dig den perfekta avslutningen på resan får du en helkroppsmassage med akupressur. Blinda massageterapeuter är utbildade i denna teknik och utför massagen. All fokus riktas mot kroppen under behandlingen och det kommer inte att samtalas särskilt mycket under massagen. När du körs till flygplatsen för att åka hem till Sverige är du förhoppningsvis fortfarande avslappnad efter behandlingen. (F)
Dag 12: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

Nio nätter på guesthouse
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
 • Nio nätter på guesthouse
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF