Sök
Sök
Egen villa på Sri Lanka
Hall Garden House
Garden House stue
Værelse Garden House
Galle Fort, Sri Lanka

Egen villa på Sri Lanka

Frånpris per person vid tio personer

SEK 13 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 12950:-

Reslängd: Tolv dagar

Samla familj eller vänner och åk på en skön semester med boende i en egen villa. Här blir du väl omhändertagen och kan njuta trevligt sällskap, bada i poolen, chilla i trädgården eller gå på fina promenader.

Garden House är ett vackert gammalt plantage som renoverats till sin forna glans. Det ligger i en trädgård med stor pool och utsikt över områdets grönskande marker. Stämningen i villan präglas av avslappnad lyx och du kan låta dig skämmas bort av personalen när du kommer hem efter en dag på upptäcktsfärd.

Garden House ligger i den oexploaterade byn Ginigalla. Härifrån är det tio minuters bilresa till vattnet och cirka tio kilometer till Galle, som är en av områdets mest trivsamma större städer. Villan har fyra smakfullt inredda dubbelrum i huvudbyggnaden och ett stort annex i trädgården, med plats för ytterligare två personer.

I närheten väntar vackra stränder och spännande utflykter. Några höjdpunkter är valskådning eller safari till Udawalawa - en av Sri Lankas större nationalparker. Man lagar sin egen mat om man vill, annars kan man beställa måltider av kocken som finns tillgänglig. Det går även att arrangera ett yogapass eller boka en avkopplande massage.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka


Väder

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april. Stranden vid Arugam Bay är som bäst mellan maj och oktober.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 2: Ankomst till Sri Lanka

Hämtning på flygplatsen och transport till Garden House

Dag 3-12: Sköna dagar i egen villa

Boende i villan Garden House - det finns massor att göra om man inte bara vill vila och ta det lught. Här nedan ser du några förslag:
Cykeltur på mountainbike omkring sjön Koggala - brukar vara i tre-fyra timmar, men både kortare och längre resor kan planeras in.
Sri Lanka har ett stort nätverk av vägar och stigar som gör det trevligt att utforska området på cykel. Under cykelturer från Garden House kan du se några av de lokala höjdpunkterna i en hanterbar terräng. Njut av cykelturen längs fridfulla småvägar, förbi gröna risfält och genom små byar. Cykel, hjälm, vatten och guide tillhandahålls.
Priser från 225 kr per person

En dagsutflykt till Udawalawa Nationalpark (minst åtta personer):
Avgång mot Udawalawa från Garden House tidigt på morgonen. Udawalawa är en liten stad som ligger alldeles intill nationalparken. Här är landskapet närmast en savann och hit kommer inte så många besökare. När du är på safari kör du från vattenhål till vattenhål för att hitta de elefanter som parken är berömd för. Under torkan kan du som har tur få se hjordar på över 200 elefanter. Även under säsongen med mer nederbörd får du nästan garanterat se elefanthjordar på ungefär 20 elefanter. Förutom elefanter kan du även få se vattenbufflar, hjortar, schakaler, krokodiler och mängder av häftiga fåglar. Efter expeditionen passar det bra att besöka elefanternas transithem, dit skadade och övergivna små elefanter tas för att vårdas och matas. Här stannar de kvar fram till att de klarar sig och accepteras i någon av parkens elefanthjordar. På kvällen ankommer du till Garden House.
Priser från 495 kr per person, inkl. vatten och matlåda.

Valskådning i Mirissa:
Mirissa är en underbar plats att resa till på en dagstur. Här kombineras besök på långa kritvita stränder med oförglömlig valskådning. Det är en av de bästa destinationerna i världen om du vill se kaskelot, spinndelfin och blåval. De gigantiska marina däggdjuren går att se i det djupa havet söder om kuststäderna Galle, Mirissa och Kirinda. Blåvalarna kommer in till kusten från slutet av november till början av maj. En safariresa kan gärna kombineras med några härliga timmar på stranden. Du kan unna dig en simtur i Indiska oceanen, eller kanske snorka och surfa. På de små strandrestaurangerna är det trevligt att provsmaka några skaldjur som har fiskats upp samma morgon utanför Mirissas hamn.
Valskådningen startar tidigt på morgonen och slutar runt kl. 12.00, beroende på var valarna befinner sig den dagen.
Det är även mödan värt att gå upp tidigt en morgon för att besöka hamnen i Mirissa. Här kan du se när fiskarna lastar av sin storfångst med tonfisk, haj, rocka och annat gott från havet.
Pris per person från 500 kr, inkl. transport till Mirissa, samt valskådning

Utflykt till sköldpaddscenter:
Sri Lanka är den perfekta platsen för dig som vill se sköldpaddor. Fem av världens sju sköldpaddsarter lägger ägg på Sri Lankas stränder. Här kan du bland annat få se havslädersköldpaddan, som kan bli gigantiskt stor. Du kan även få se när sköldpaddshonorna lägger ägg på stranden. Sköldpaddorna är oroliga när de letar efter ett bra ställe att lägga ägg och kan därför lätt vara lättskrämda. En sköldpaddshona som väl har börjat lägga sina ägg låter sig inte störas, utan går in i ett transliknande tillstånd. När hon är färdig har hon lagt uppemot 100 ägg på cirka tre timmar.
I närheten av Garden House hittar du en av Sri Lankas inkubationsplatser för sköldpaddsägg. Äggen ligger begravda i stora "sandlådor" i 50-65 dagar. De små sköldpaddorna plaskar under de efterföljande två till fyra veckorna omkring i trygga bassänger, där de matas medan de blir starka nog att släppas ut i havet. Inkubationsplatserna är upprättade i ett försök att få fler ungar att överleva och därmed skydda utrotningshotade sköldpaddor.
Det går att komma hit hela dagen mellan 08.00 och 18.30, men om du vill hjälpa till att skicka sköldpaddorna till havs sker detta sent på eftermiddagen.

Pris: Inträde cirka 25 kr. Du kan ta dig hit genom att promenera 2,5 kilometer, eller åka tuk-tuk (tre personer) för 30-50 kr.

Resa till Galle :
Sri Lankas tredje största stad heter Galle och är en mycket charmig destination. Här påminns man ofta om landets 450 år som först portugisisk, sedan holländsk och slutligen brittisk koloni. Den gamla stadskärnan i den historiska fästningen finns med på UNESCO:s världsarvslista. De äldsta delarna av stadens gamla fästning uppfördes av portugiserna, men därefter kördes de bort av holländarna, som i sin tur byggde ut och förstärkte befästningarna. Engelsmännen har också satt sin prägel på staden och fortet, inte minst genom att bygga ett klocktorn och en ny, större port vid den gamla fästningsmuren. På kvällarna och helgerna ser man familjer och kärlekspar som promenerar på fästningsmuren, som även besöks av skolklasser och självklart ett stort antal turister. Innanför murarna bjuder staden på konstgallerier, antikaffärer och många smågator med butiker, barer och restauranger.
Galle ligger tio kilometer från Garden House och passar bra att åka till på kortare morgon- eller eftermiddagsturer. Med lokalbuss tar det 30-40 minuter att komma fram till Galle och det kostar cirka 1,50 kr. Ett alternativ är att hyra en taxi på tre hjul, som tar dig runt på cirka 15 minuter och kostar 30-50 kr. En taxi på tre hjul kan köra tre passagerare åt gången.


Dag 12: Hemresa

Semestern är över och du blir hämtad och körd till flygplatsen. Vill du stanna fler dagar eller boka en skräddarsydd rundresa eller några dagar på Maldiverna så hjälper vi dig gärna med det!

Dag 13: Ankomst till Skandinavien


Övernattningar:
Tio nätter i egen villa - Garden House

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person vid tio personer

SEK 13 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 12950:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
  • Transfer mellan flygplats och Garden House t/r
  • Tio nätter i egen villa - Garden House inklusive frukost

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: